Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Profesor napisał(a):
co Ty insynuujesz, nic takiego nie było :evil_lol::diabloti:

:diabloti::diabloti::diabloti::cool1:

a tak serio, jak pojadę to na jeden dzień :eviltong:

Posted

Angi napisał(a):
sądzę, ze by mnie nie wpuścili :eviltong:

Jak to wygląda z szelkami samochodowymi dla psów? moze miec swoje + ino pas?

To zdejmij dopiero na hali :eviltong:

wydaje mi sie ze musisz wtedy mieć secjalne szelki z uchwytami do pasów ;)

Posted

Angi, polecam nabyć szelki typowo samochodowe dla psa w komplecie z pasem do zapięcia ;)
Te szelki mają szerszy pas, który jest na klatce piersiowej psa i są mocniej szyte niż te "zwykłe" szelki :)

Posted

ja woziłam w zwykłych + pas dopóki nie poczytałam, że w razie wu są bezcelowe :cool3: bo i tak nie mają przeznaczenia do zapewnienia psu bezpieczeństwa, a wręcz przeciwnie - na zwykłych się bardziej pogruchota i nie ma możliwości ucieczki, a teraz Pat jeździ z tyłu luzem, bo się nauczył i jestem na etapie poszukiwania porządnych samochodówek jednak na te "wu" awaryjne.

Posted

Pani Profesor napisał(a):
ja woziłam w zwykłych + pas dopóki nie poczytałam, że w razie wu są bezcelowe :cool3: bo i tak nie mają przeznaczenia do zapewnienia psu bezpieczeństwa, a wręcz przeciwnie - na zwykłych się bardziej pogruchota i nie ma możliwości ucieczki, a teraz Pat jeździ z tyłu luzem, bo się nauczył i jestem na etapie poszukiwania porządnych samochodówek jednak na te "wu" awaryjne.

Właśnie też to wiem :roll:
tylko ona (Misia) nie usiedzi mi w aucie na miejscu :eviltong:
Ale najpierw się dowiem, czy jedziemy na pewno. i czy moge zabrac psa :razz:

Posted

Pat początkowo też wyglądał na takiego, co zepsuje mi krew nawet w podróży :diabloti: bo krótkie eskapady okraszone były jękami, darciem mordy, stresem i ruszaniem się przy najmniejszym odgłosie.
później odkryliśmy, że warto psa usadzić z tyłu, a nie z przodu między nogami pasażera :cool3:
no i przełom nastąpił w podróży 500km, gdzie skapitulował po godzinie i...zasnął.

od tego czasu uwielbia podróże, sam wskakuje, siada, później jak się znudzi to leży, ale generalnie jest ok, a początki wyglądały na nie do przebrnięcia ;)

Posted

żaden z moich psów nie ma problemu z jazdą. ;) jojczenia też nie ma :cool1:
Tylko Miś ma lekką podjarkę zmieniającym się otoczeniem. No i chce wystawiać łeb przez okno :cool1:

Posted

Mój cały czas miał podjarkę jak gdzieś jechał, o siedzeniu w nogach nie było mowy, bo cały czas chciał patrzeć przez okno siedząc na kolanach, no i masakrycznie sie wtedy kłaczył, wychodziłam wyglądając jakbym miała ubrane futro:eviltong: Ale przesiadł się do bagażnika i ma i widok, i grzecznie leży, a nawet śpi, tylko też nie wiedziałam, że są do tego specjalne szele, ja po prostu ubierałam zwykłe i przypinałam go. Nie wie ktoś czy drogie takie samochodowe?