łamAga Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 [quote name='evel']Hm. Nie do końca wiem, co to "czepnięcie", ale... Sam pomysł oduczania psa obrony zasobów przez szturchanie, walenie psa w łeb, trzaskanie, trzepnięcie czy cokolwiek innego jest po prostu słaby. I, teraz Cię zaskoczę!, nie tylko Ty miałaś z tym problem u swojego psa. Kwestia jak się to rozwiązuje. I także tego, że teoria dominacji to "dawno i nieprawda" :lol: Wyobraź sobie że mnie nie zaskoczyłaś .... przyjęłam do wiadomości i nie mam zamiaru na ten temat dyskutować .... Quote
Naklejka Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 evel, skoro tutaj jesteś to podpytam. Co robić z psem, który boi się wystrzałów? Pies biega bez smyczy, jest posłuszny, ale na strzały panikuje, ucieka, nie da się go opanować. Pies nie mój, schroniskowy, ludzie proszą nas o pomoc. Jedyne co ja im mogę polecić, to spacery na lince, by pies nie zwiał, jak huk usłyszy :roll: Quote
Kasi i Lena Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Podepnę się pod pytanie. Moja się histerycznie boi. Jak jest luzem to co prawda nie ucieka. Biegnie wtedy do mnie i się tuli a nawet próbuje mi wejść na ręce. Zapięta na smycz ciągnie skulona do domu, czasem rzadko uda mi się odwrócić jej uwagę zabawką. No ale im bliżej sylwestra tym będzie gorzej :( Da się jakoś odwrażliwić psa? Nie wiem co jest przyczyną takiego lęku, na drugiej suce wystrzały nie robię żadnego wrażenia. Quote
Guest wolfheart Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Angi napisał(a):furkidz dotarł :grins: poka:razz: Quote
Guest wolfheart Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 ja nie przepadam za wzorkami,ale ogólnie ładnie to wygląda na cudzym psie,na Lunie wolę zwykłe obroże:evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 ciekawa jestem co będzie na święta :grins: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 marta.k9080 napisał(a):PSDD już mają kilka wzorów ciasteczka są nawet fajne, ale nie pasują do Komy :grins: Quote
Guest wolfheart Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 [quote name='Angi']ciasteczka są nawet fajne, ale nie pasują do Komy :grins: w zeszłym roku były ciacha na różowym tle ale to chyba taks szyła:roll: Quote
*Magda* Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Chociaż jakieś zdjęcia się pojawiły :evil_lol: Quote
evel Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 [quote name='Naklejka']evel, skoro tutaj jesteś to podpytam. Co robić z psem, który boi się wystrzałów? Pies biega bez smyczy, jest posłuszny, ale na strzały panikuje, ucieka, nie da się go opanować. Pies nie mój, schroniskowy, ludzie proszą nas o pomoc. Jedyne co ja im mogę polecić, to spacery na lince, by pies nie zwiał, jak huk usłyszy :roll: Odwrażliwianie, odtwarzanie huków (rosnąco POWOLI) przy zobojętnianiu innym bodźcem np. pysznym żarełkiem, na spacerach niestety może początkowo - linka. Wydaje mi się, że w książce "Mój pies się nie boi" coś by było na ten temat. W wolniejszej chwili zerknę czy rzeczywiście. Plus - niech już niedługo zamawiają Stresnal/Stress Out i wprowadzą nawet w pierwszym - drugim tygodniu grudnia w sporych dawkach. SO się nie da przedawkować, bo to ziołowe, co do Stresnalu to możnaby to skonsultować z dobrym wetem. Albo niech sobie zaczną testować nawet teraz - każdy pies reaguje inaczej na wspomagacze. U nas nie działa Hydroxyzyna ani Neuroxivet. A Stress Out zadziałał cudownie. Tak w temacie sylwestra - wiem, że jest sporo przeciwników podawania leków, bo "psa się szprycuje". W niektórych przypadkach - jasne, nigdy nie dałabym psu np. Sedalinu, bo nie w tym rzecz, żeby psa unieruchomić jedynie - w środku będzie się bał tak samo, albo nawet gorzej. Ale jeśli właściciel spokojnie patrzy, jak jego psa niszczy stres i nie podejmuje żadnych kroków, żeby coś z tym zrobić, to coś jest nie halo. My niedługo zamawiamy Stress Out, będę pewnie dawać go suce gdzieś od połowy grudnia :) Angi, czy mogłabyś przedstawić swoje pieski po kolei? :) Quote
Naklejka Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Evel, dzięki! :D Jetsan panikuje na hałasy, jak jest na ogródku, ale ja mam to gdzieś, niech wyrywa bramy, ojciec naprawi :diabloti: W domu i na spacerach jest spokój. Angi, ja chcę Alpinę zobaczyć, weź ją kiedyś do Kato, jak będę jechała do Kasi :eviltong: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 [quote name='evel'] Angi, czy mogłabyś przedstawić swoje pieski po kolei? :) pewnie. Musiałabym uzupełnić pierwszą stronę :lol: Alpina. Owczarkowata suczka, adoptowana 21.02 tego roku z zabrzańskiego Psitula ;) wiek nieznany, jednak wydaje mi się, że ma gdzieś 8/9 lat. Coma Colosseum. Grzywacz Chiński powder puff. Zawsze chciałam mieć grzywka ale łysego. No cóż :evil_lol: Trafiła do mnie 1.10 także tego roku. Urodzona 18.05.2008 ;) Dowiedziałam się o niej na akcji schroniskowej. wiem, że nie mogę chodzić na akcje, o nie :evil_lol: . Pusia. Ma 15 lat ;) nie pamiętam kiedy trafiła do nas :P Misia, suczka w typie westa. Pies który zdarza się raz na milion. :loveu: Wymarzony pieseł :D Urodzona 16.04.2006, trafiła 28.05 ( wiem, trochę wcześnie :P )" są jeszcze dwa koty i królik :lol: :evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Naklejka napisał(a):Evel, dzięki! :D Jetsan panikuje na hałasy, jak jest na ogródku, ale ja mam to gdzieś, niech wyrywa bramy, ojciec naprawi :diabloti: W domu i na spacerach jest spokój. Angi, ja chcę Alpinę zobaczyć, weź ją kiedyś do Kato, jak będę jechała do Kasi :eviltong: kiedyś ją może wezmę :D :P Quote
evel Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Nie ma sprawy. Angi, widzisz, bo kojarzyłam towarzystwo oprócz grzywy - i tak se myślę, czy pomyliłam galeryjki czy co :evil_lol: A dziewczyny się dogadują bezproblemowo? Kurde, grzywkowi też bym się mogła nie oprzeć :evil_lol: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Misia jest zazdrosna o Comę i na odwrót :D Ale tak to mam spokój :loveu: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 magdabroy napisał(a):Chociaż jakieś zdjęcia się pojawiły :evil_lol: oooo. nie zauważyłam :grins: Quote
*Magda* Posted November 13, 2013 Posted November 13, 2013 Angi napisał(a):oooo. nie zauważyłam :grins: I proszę mnie więcej nie posądzać, że Cię nie odwiedzam i nie piszę :mad: Okulary załóż :eviltong: Quote
angineuuka Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 przepraszam :oops: nie wiem gdzie są :evil_lol: Quote
Recommended Posts