Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 magdabroy napisał(a):Pies, z dobrze zbilansowaną dietą kup nie jada :eviltong: Coś w tym jest, moje kiedyś jadły teraz nie. Tarzanie w kupie im niestety nie przeszło, jest na to jakaś rada?:) Quote
rashelek Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 magdabroy napisał(a):Pies, z dobrze zbilansowaną dietą kup nie jada :eviltong: Chyba, że jest upośledzony umysłowo :diabloti: Zresztą nie o to chodzi. A o to, że pewne rzeczy się psom daje - gotując czy w karmie - nie znaczy, że są mu niezbędne ;) Tylko, żeby się bardziej 'zapchał' jedzeniem. Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Kasi i Lena napisał(a):Coś w tym jest, moje kiedyś jadły teraz nie. Tarzanie w kupie im niestety nie przeszło, jest na to jakaś rada?:) Moja Tora też kiedyś jadła. Po wizycie u weta i zmianie diety-przestała ;) Co do tarzania, to nie mam rady, bo mój pies takich ciągutek nie ma :p Quote
Guest wolfheart Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 magdabroy napisał(a):Moja Tora też kiedyś jadła. Po wizycie u weta i zmianie diety-przestała ;) Co do tarzania, to nie mam rady, bo mój pies takich ciągutek nie ma :p nasz kolega Rocky uwielbia g*wnianą panierkę:diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 magdabroy napisał(a):Moja Tora też kiedyś jadła. Po wizycie u weta i zmianie diety-przestała ;) Co do tarzania, to nie mam rady, bo mój pies takich ciągutek nie ma :p Zazdroszczę :) Moje obie mają takie ciągoty, kiedyś je chyba za to uduszę:mad: Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Angi napisał(a):Alez tu nagadane. :p Nie ma zdjęć, to trzeba chociaż pogadać :eviltong: Quote
*Magda* Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 A Ty spać, bo jutro do szkoły :mad::eviltong: Quote
angineuuka Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 niestety.. :p [SIZE=2]dobrze że tylko 3 dni szkoły :p Quote
motyleqq Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 magdabroy napisał(a):Pies, z dobrze zbilansowaną dietą kup nie jada :eviltong: następna ciekawa teoria. zła dieta to tylko jedna z możliwych przyczyn zjadania kup. fajnie, że u Was wystarczyło tylko zmienić żywienie, ale u wielu psów to nie pomaga. i żeby nie było, żaden mój pies nie je kup ani nie jadł nigdy. magdabroy napisał(a):Czekolada nie jest czymś co pies może sobie sam "upolować". Czekolada to mieszanka kakao, mleka i innych składników, tak dla jasności :eviltong: i co to zmienia? może inny przykład, w takim razie. psy nie powinny jeść winogron, a mogą je sobie jak najbardziej zeżreć w ogrodzie. czy to oznacza, że jednak mogą? pies nie ma poczucia, że coś można, albo nie można zjeść, bo źle na niego wpłynie. fajnie by było, gdyby miały taką świadomość ;) Quote
łamAga Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Ostatnio w tym wątku aż strach się odezwać , od razu jest się atakowanym i pouczanym :roll: nie wspominając ze wszystko jeszcze pozostaje wywlekane na fb ( jeżeli ktoś ma konto ) ehhhh Quote
motyleqq Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 inne zdanie to nie jest atakowanie ;) a jak coś jest wyjątkowo absurdalne, no to ląduje na fb :cool3: Quote
*Magda* Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 dOgLoV napisał(a):Ostatnio w tym wątku aż strach się odezwać , od razu jest się atakowanym i pouczanym :roll: nie wspominając ze wszystko jeszcze pozostaje wywlekane na fb ( jeżeli ktoś ma konto ) ehhhh Mi to zwisa ;) Inni wiedzą swoje, więc niech im będzie ;) Najśmieszniejsze jest to, że burzą się te osoby, które mają słabe pojęcie w danej dziedzinie ;) Albo wyrzucają swoje frustracje, bo ktoś inny ma racje ;) Quote
łamAga Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 motyleqq napisał(a):inne zdanie to nie jest atakowanie ;) a jak coś jest wyjątkowo absurdalne, no to ląduje na fb :cool3: Dla Ciebie jest to absurdalne niekoniecznie dla innych ;) i osobiście nic nie mam do Ciebie ani do Twoich poglądów masz prawo mieć inne ale ja potrafie rozróżnić dwa różne światy i ten tutaj i ten tam , i nie mam nic przeciwko komentowania tego tutaj ale przenoszenia takich spraw gdzie indziej jest dla mnie nie na miejscu ;) Quote
*Magda* Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 [quote name='motyleqq']inne zdanie to nie jest atakowanie ;) a jak coś jest wyjątkowo absurdalne, no to ląduje na fb :cool3: [quote name='dOgLoV']Dla Ciebie jest to absurdalne niekoniecznie dla innych ;) i osobiście nic nie mam do Ciebie ani do Twoich poglądów masz prawo mieć inne ale ja potrafie rozróżnić dwa różne światy i ten tutaj i ten tam , i nie mam nic przeciwko komentowania tego tutaj ale przenoszenia takich spraw gdzie indziej jest dla mnie nie na miejscu ;) I to jest właśnie dziecinada ;) Świadczy to źle tylko o osobach, które takie coś robią ;) I to jest kolejny powód, żeby trzymać się jak najdalej od fb, bo to "zabawka" dla dzieci :evil_lol: Quote
łamAga Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 [quote name='magdabroy']I to jest właśnie dziecinada ;) Świadczy to źle tylko o osobach, które takie coś robią ;) I to jest kolejny powód, żeby trzymać się jak najdalej od fb, bo to "zabawka" dla dzieci :evil_lol: Magda ja mam fb ale jak dla mnie to nie portal do kłótni i wywlekania czegoś komuś ;) po to mamy dogo żeby tutaj rozmawiac o psich sprawach i tutaj sprzeczać się czy karcenie psa kolczatki itd jest dobre czy nie .... po co wyciągać to na f , są tam ludzie których to nie interesuje a niestety muszą to czytać .... Quote
evel Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 A ja lubię sobie na fb czy blożku popisać o idiotyzmach i uważam, że mam do tego prawo, skoro żyjemy w wolnym kraju i nie widzę w tym NIC niestosownego. Jeśli ktoś się uzewnętrznia na forum publicznym to powinien się liczyć z tym, że wypowiedzi mogą "pójść dalej". Zwłaszcza gdy są kretyńskie :diabloti: Quote
motyleqq Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 no nie wiem, sporo osób ma fun, jak się wrzuca takie różne kwiatki z dogo :evil_lol: a jak ktoś nie ma ochoty czytać moich statusów na fb, to może mnie zablokować albo wywalić ze znajomych... tylko jakoś nikt tego nie robi ;) no ale tak, to wyładowanie frustracji, bo nie mam pojęcia o tym, czego pies ma świadomość, a czego nie :evil_lol: i na pewno jest tak, że pies wie, że coś jest dla niego trujące, a walenie po mordzie za warczenie jest spoko, dzięki za uświadomienie :loveu: Quote
łamAga Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 tutaj nie chodzi o to żeby kogoś wywalać ze znajomych za to że ma inne zdanie , nie mam 5 lat żeby sie tak zachowywać , i nigdy nie napisałam o waleniu psa po mordzie ;) po dwa czy ja uważać za kretyńskie wasze zdanie ?? nie , czytam przyjmuje do wiadomości i ok , nigdzie tego nie wywlekam bo po co ? mam duzo wiecej innych problemów niż te czy ktoś ma inne zdanie ode mnie czy nie ;) Quote
evel Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 Motyleq, dokładnie. Plus większość moich znajomych siedzi 'w psach', a jeśli komuś to przeszkadza to sobie blokuje statusy i wszyscy są zadowoleni. I nie uważam, żeby to był zaczynek do 'kłótni i wywlekania', to raczej początek ogólnej wesołości :lol: Doglov, zacytować? Zanim zedytowałaś to zdążyłam sobie zapisać w celach wyższych, proszszsz: "to za każdym razem ma dostać w pysk ! ona warknie dostaje warknie dostaje i tak w kółko aż nie pojmie ze warczenie jest złe ...." oraz „pies jak coś źle zrobi musi dostać ( wiadomo nie wolno psa katować chodzi o tzw plaskacza ) wtedy wie gdzie jego miejsce , inaczej zdominuje Cie i juz bedzie bardzo trudno zmienic w jego psychice ze to Ty rządzisz”. Zupełnie nic o tłuczeniu psa po ryju :diabloti: Quote
motyleqq Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 evel napisał(a):Plus większość moich znajomych siedzi 'w psach', a jeśli komuś to przeszkadza to sobie blokuje statusy i wszyscy są zadowoleni. I nie uważam, żeby to był zaczynek do 'kłótni i wywlekania', to raczej początek ogólnej wesołości :lol: no właśnie, wszyscy się pośmiali i tyle ;) i owszem doglov, pisałaś o waleniu psa po mordzie za warczenie. usunęłaś to, ale zachowało się w cytatach :) i tak sobie jeszcze dodam, teoria dominacji dawno została obalona, a zakres świadomości psów jest zbadany naukowo, więc śmieszne jest pisanie, że moja opinia to brak wiedzy :evil_lol: to do magdabroy Quote
łamAga Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 chodziło o czepnięcie psa a nie walenie go po mordzie ;) zrobiłyście ze mnie kata dla psów jak bym je katowała , lała i nie wiem co jeszcze (edytowalam nie po to żeby nikt tego nie czytał tylko po to że nie mam ochoty być powodem do kłótni i sprzeczek ) założe sie że wasze psy w zabawie są szturchane mocniej niż to moje "walenie po mordzie " no ale Wy wiecie lepiej co ja miałam na myśli .... Quote
Recommended Posts