vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):a ja kolejnego psa raczej znowu wezmę z Psitula ;) Ja o niufku marzę 13 lat więc marzenie chcę spełnić ;) Z drugiej strony fajnie byłoby pomóc dorosłemu psu ze schronu, ale ja bym się zwyczajnie bała takiego psa wziąć. Taki pies ma już swoje nawyki i przyzwyczajenia. Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Ja o niufku marzę 13 lat więc marzenie chcę spełnić ;) Z drugiej strony fajnie byłoby pomóc dorosłemu psu ze schronu, ale ja bym się zwyczajnie bała takiego psa wziąć. Taki pies ma już swoje nawyki i przyzwyczajenia. zawsze można adoptować szczeniaka :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Jeden to staffik co tajemnicą nie jest, drugi zależy od budowy, zdarzają się takie 14 kg jak i takie ponad 20 ;) Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):zawsze można adoptować szczeniaka :evil_lol: No można, jasnę, że tak, ale jednak ja tak długo marzę o nf, że aż mnie deprecha niedługo złapie z tej tęsknoty za miśkiem :placz: :eviltong: Luzia napisał(a):Jeden to staffik co tajemnicą nie jest, drugi zależy od budowy, zdarzają się takie 14 kg jak i takie ponad 20 ;) Czyli będziesz miała rozpierduchę w domu i przemeblowanie:diabloti: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Ja o niufku marzę 13 lat więc marzenie chcę spełnić ;) Moja kuzynka też. Kupują niedługo :loveu: Chcą mnie wynająć na tresera, ale z Poznania do Krakowa trochę jest :shake: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixeloza napisał(a):Moja kuzynka też. Kupują niedługo :loveu: Chcą mnie wynająć na tresera, ale z Poznania do Krakowa trochę jest :shake: O, z jakiej hodowli? :) Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):O, z jakiej hodowli? :) jeszcze nie wiadomo, planują kupić w wakacje, przynajmniej kuzynka tak mówiła, nie wiem czy wujek o tym wie :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a): mnie deprecha niedługo złapie z tej tęsknoty za miśkiem :placz: :eviltong: Czyli będziesz miała rozpierduchę w domu i przemeblowanie:diabloti: zapomniałaś wspomnieć o tęsknocie za wszędobylskim futrem, śliną, no i siusiami, duży szczeniak dużo wyszczy :diabloti: Nieeee, skąd to przypuszczenie? :grins: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixeloza napisał(a):jeszcze nie wiadomo, planują kupić w wakacje, przynajmniej kuzynka tak mówiła, nie wiem czy wujek o tym wie :evil_lol: Mam nadzieję, że kuzynka wie jak prawidłowo zadbać o nf w okresie wzrostu? Luzia napisał(a):zapomniałaś wspomnieć o tęsknocie za wszędobylskim futrem, śliną, no i siusiami, duży szczeniak dużo wyszczy :diabloti: Nieeee, skąd to przypuszczenie? :grins: Wolę niufowe futro od tej kijowej krótkiej sierści, która się wbija we wszystko, SERIO! Ostatnio mi się wbiła pod skórę w stopie i w uchu :diabloti: ślina mi absolutnie nie przeszkadza, nigdy mi nie przeszkadzała ;) A co do siusków, to szybko się nauczy :diabloti: Staffiki lubią robić przemeblowania chyba :diabloti: Quote
Naklejka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 A ja nic nie planuję, bo im więcej planów mam, tym szybciej się wszystko psuje :loveu: Na razie mam dwóch głąbów, a potem się zobaczy, zależy od tego gdzie będę mieszkać, z kim, ile czasu będę miała :eviltong: Prawdopodobnie będzie pies z psitula, chyba że będę miala jakieś szczególne wymagania :) Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Naklejka napisał(a):A ja nic nie planuję, bo im więcej planów mam, tym szybciej się wszystko psuje :loveu: Na razie mam dwóch głąbów, a potem się zobaczy, zależy od tego gdzie będę mieszkać, z kim, ile czasu będę miała :eviltong: Prawdopodobnie będzie pies z psitula, chyba że będę miala jakieś szczególne wymagania :) Ja lubię mieć plany bo jak na razie żadne się nie psują :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a): Wolę niufowe futro od tej kijowej krótkiej sierści, która się wbija we wszystko, SERIO! Ostatnio mi się wbiła pod skórę w stopie i w uchu :diabloti: ślina mi absolutnie nie przeszkadza, nigdy mi nie przeszkadzała ;) A co do siusków, to szybko się nauczy :diabloti: Staffiki lubią robić przemeblowania chyba :diabloti: Kurcze widać że maniak :evil_lol: Ja też wolę dłuższego kłaka u psów ( no bez przesady - mój Pamir jest idealny w tym względzie :loveu:), ale w Staffikach bardzo podoba mi się charakter ;) Drugie psisko już bardziej kudłate i charakter troszkę inny ale też wesołek :) Mój puki nie zmądrzeje będzie mieszkał w klatce :evilbat: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Mam nadzieję, że kuzynka wie jak prawidłowo zadbać o nf w okresie wzrostu? szczerze to nie wiem, odradzam im tego psa jak mogę, bo wątpie żeby sobie z nim poradzili :shake: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):Kurcze widać że maniak :evil_lol: Ja też wolę dłuższego kłaka u psów ( no bez przesady - mój Pamir jest idealny w tym względzie :loveu:), ale w Staffikach bardzo podoba mi się charakter ;) Drugie psisko już bardziej kudłate i charakter troszkę inny ale też wesołek :) Mój puki nie zmądrzeje będzie mieszkał w klatce :evilbat: No oczywiście, że maniak :evil_lol: Krótka sierść est beznadzieja, może faktycznie jej tak nie widać na podłodze, ale w zbieraniu jest straszna, a jak się zbije w cycnik albo skarpetki to kaplica :mdleje: Ja osobiście nie lubię charakteru 3 gr, ale wiadomo każdy lubi co innego :) Też myślałam o klatce, ale taka dla nf zajęła by cały pokój :-( Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixeloza napisał(a):szczerze to nie wiem, odradzam im tego psa jak mogę, bo wątpie żeby sobie z nim poradzili :shake: Zanim się weźmie (już nie mówię o nf) jakąkolwiek rasę trzeba zdobyć na prawdę dużą wiedzę na jej temat. Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Zanim się weźmie (już nie mówię o nf) jakąkolwiek rasę trzeba zdobyć na prawdę dużą wiedzę na jej temat. Dokładnie, dlatego ja jeszcze w 100% nie zdecydowałam się na żadną, na razie się dokształcam Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Zanim się weźmie (już nie mówię o nf) jakąkolwiek rasę trzeba zdobyć na prawdę dużą wiedzę na jej temat. ale wiesz, wujek mizerny, po operacji, chudy taki i ma z rozbrykanym dużym psem latać. Jakby nie mogli znowu sobie jamnika kupić :shake: Wiem, sama kupowałam Pixa, sama wybierałam rasę. Połowy dowiedziałam się z neta, a połowy od sąsiadki, która posiada takie samo stworzenie :evil_lol: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):Dokładnie, dlatego ja jeszcze w 100% nie zdecydowałam się na żadną, na razie się dokształcam ja mam dużo czasu na dowiedzenie się wszystkiego na temat ONków :evil_lol: no chyba, że coś się stanie, ale mam nadzieję, że Pixel dożyje szczęśliwej 15 a może i dłużej :loveu: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):Dokładnie, dlatego ja jeszcze w 100% nie zdecydowałam się na żadną, na razie się dokształcam Dobrze, że zbierasz jak najwięcej info :) Pixeloza napisał(a):ale wiesz, wujek mizerny, po operacji, chudy taki i ma z rozbrykanym dużym psem latać. Jakby nie mogli znowu sobie jamnika kupić :shake: Wiem, sama kupowałam Pixa, sama wybierałam rasę. Połowy dowiedziałam się z neta, a połowy od sąsiadki, która posiada takie samo stworzenie :evil_lol: Aha, czyli kuzynka chce psa, ale ktoś inny ma się zajmować psem? Z jednej strony brak pomyślunku, a z drugiej brak szacunku do wujka :( Ja swoją wiedzę brałam z neta, jak ta już się skończyła kupiłam książki, jak książki przeczytałam, zaczęłam jeździć na wystawy, rozmawiać na wystawach i przez neta :) Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Dobrze, że zbierasz jak najwięcej info :) Aha, czyli kuzynka chce psa, ale ktoś inny ma się zajmować psem? Z jednej strony brak pomyślunku, a z drugiej brak szacunku do wujka :( znaczy, wujek sam się pcha. Mówi, że będą razem biegać :roll: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixeloza napisał(a):znaczy, wujek sam się pcha. Mówi, że będą razem biegać :roll: Rozumiem, ale jednak nf nie powinien biegać, to nie jest pies na długie dystanse. Do biegania radziłabym coś lżejszego i trochę mniejszego od nf ;) Bieganiem można można szybko rozwalić nf stawy. Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Dobrze, że zbierasz jak najwięcej info :) Ja swoją wiedzę brałam z neta, jak ta już się skończyła kupiłam książki, jak książki przeczytałam, zaczęłam jeździć na wystawy, rozmawiać na wystawach i przez neta :) teraz czekam na odpowiedź jednego hodowcy, bo wiadomo że nikt tyle nie powie o rasie co osoba na co dzień z nią żyjąca :) No tyle lat to miałaś czasu a czasu na naukę :) Ja Staffikami zainteresowałam się bardzo niedawno bo pod koniec ubiegłego roku, druga rasa jest moim niespełnionym marzeniem z lat szczenięcych, gdy zmądrzałam na tyle że ONki w dzisiejszych czasach to już nie to co kiedyś :( Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Rozumiem, ale jednak nf nie powinien biegać, to nie jest pies na długie dystanse. Do biegania radziłabym coś lżejszego i trochę mniejszego od nf ;) Bieganiem można można szybko rozwalić nf stawy. też odradzam jak mogę, zwłaszcza jak nf pociągnie to mój wujek skończy tak jak ja z psem innego wujka (mix bernardyna). Z twarzą na betonie :evil_lol: Zwłaszcza, że wujek waży ok 60 kg, a czytałam że nf waży 68 kg :roll: Quote
Naklejka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Ja ważyłam 43-45kg, a mój pies 50kg i nie miałam problemów z zapanowaniem nad nim ;) i miałam z 15lat, no dzieckiem byłam :eviltong: Teraz nasze wagi są wyrównane, o ile Jetsu nie przytył :eviltong: Quote
Recommended Posts