Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Naklejka napisał(a): o ile Jetsu nie przytył :eviltong: albo Ty :evilbat: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Naklejka napisał(a):Ja ważyłam 43-45kg, a mój pies 50kg i nie miałam problemów z zapanowaniem nad nim ;) i miałam z 15lat, no dzieckiem byłam :eviltong: Teraz nasze wagi są wyrównane, o ile Jetsu nie przytył :eviltong: najwidoczniej masz rękę, mój wujek nie potrafi Pixelowi kazać zejść, na szczęście Pix waży tylko 6 kg to go zepchnie :evil_lol: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):albo Ty :evilbat: widze że nie tylko ja jestem wredna :evil_lol: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):teraz czekam na odpowiedź jednego hodowcy, bo wiadomo że nikt tyle nie powie o rasie co osoba na co dzień z nią żyjąca :) No tyle lat to miałaś czasu a czasu na naukę :) Ja Staffikami zainteresowałam się bardzo niedawno bo pod koniec ubiegłego roku, druga rasa jest moim niespełnionym marzeniem z lat szczenięcych, gdy zmądrzałam na tyle że ONki w dzisiejszych czasach to już nie to co kiedyś :( Dokładnie :) No miałam i już nie mam skąd tej wiedzy czerpać :evil_lol: No niestety, te onki z dupami przy ziemi to coś strasznego :( Pixeloza napisał(a):też odradzam jak mogę, zwłaszcza jak nf pociągnie to mój wujek skończy tak jak ja z psem innego wujka (mix bernardyna). Z twarzą na betonie :evil_lol: Zwłaszcza, że wujek waży ok 60 kg, a czytałam że nf waży 68 kg :roll: Niuf może ważyć i 80 kg, zależy jakiej jest wielkości i jaką ma budowę ;) Zawsze się zastanawiałam jak to jest być ciągniętym za psem bo mi się nigdy to nie zdarzyło a nie raz prowadziłam psy cięższe i silniejsze od siebie, a mimo to nigdy nie zaliczyłam gleby :evil_lol: Naklejka napisał(a):Ja ważyłam 43-45kg, a mój pies 50kg i nie miałam problemów z zapanowaniem nad nim ;) i miałam z 15lat, no dzieckiem byłam :eviltong: Teraz nasze wagi są wyrównane, o ile Jetsu nie przytył :eviltong: Ja też nigdy z żadnym psem nie miałam problemu, żeby go utrzymać :) Czasami to nie zależy od siły a od umiejętności panowania nad psem ;) no i dobrego ustawienia się przy ciągnięciu :evil_lol: Quote
Naklejka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):albo Ty :evilbat: prędzej polecę w drugą stronę, taki typ :eviltong: Mi schronisko dało popalić i nauczyło panowania nad psami, opanowania- nawet gdy psy się zagryzają... Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 ja wtedy pierwszy raz od dawna trzymałam psa. Dragon 80 kilo ja 40, ten nowy teren chciał powąchać to szarpnął, a ja za nim :evil_lol: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Pixeloza']ja wtedy pierwszy raz od dawna trzymałam psa. Dragon 80 kilo ja 40, ten nowy teren chciał powąchać to szarpnął, a ja za nim :evil_lol: O tak to wyglądało? http://www.youtube.com/watch?v=Zt-6OMs6bts :diabloti: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 nie chce mi się pisać, ale jak coś to to podczytuję :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Ja z żadnym nie miałam problemu puki nie trafiłam na swojego Pamira, ten to mi dał szkołę :diabloti: Na szczęście teraz popyla zwykle bez smyczy, ale poza nim bardzo mało psów próbowało mnie ciągnąć, a nawet jak próbowały to po chwili zmieniały zdanie :evilbat: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):nie chce mi się pisać, ale jak coś to to podczytuję :evil_lol: leń, leń, leń! Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):nie chce mi się pisać, ale jak coś to to podczytuję :evil_lol: No wiesz co :mad: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='vege*']O tak to wyglądało? http://www.youtube.com/watch?v=Zt-6OMs6bts :diabloti: chciałabyś :diabloti: Puściłam go, cała rodzinka się rzuciła za smyczą, a ja na betonie w pozycji kota :evil_lol: - https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQp2BjGCxBnPac_W2mvrYupE_kvakz54iCH1uEHEJIhT5KLHaNgVQ Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 o, mogę wam napisać że komar mnie ujebał w rękę :diabloti: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Luzia napisał(a):Ja z żadnym nie miałam problemu puki nie trafiłam na swojego Pamira, ten to mi dał szkołę :diabloti: Na szczęście teraz popyla zwykle bez smyczy, ale poza nim bardzo mało psów próbowało mnie ciągnąć, a nawet jak próbowały to po chwili zmieniały zdanie :evilbat: Pixel mnie cciągnie non-stop, na szczęście skurczybyk mały, więc jak ja go pociągnę, to zamiast 5m ode mnie jest 0,5 :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Pixeloza napisał(a):Pixel mnie cciągnie non-stop, na szczęście skurczybyk mały, więc jak ja go pociągnę, to zamiast 5m ode mnie jest 0,5 :evil_lol: Innymi słowy pieska latać uczysz :diabloti: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Pixeloza']chciałabyś :diabloti: Puściłam go, cała rodzinka się rzuciła za smyczą, a ja na betonie w pozycji kota :evil_lol: - https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQp2BjGCxBnPac_W2mvrYupE_kvakz54iCH1uEHEJIhT5KLHaNgVQ Moja koleżanka jechała twarzą bo ziemi tak ok 2 m przejechała bo puściła smycz :diabloti: [quote name='Angi']o, mogę wam napisać że komar mnie ujebał w rękę :diabloti: A mnie w policzek :diabloti: [quote name='Pixeloza']Pixel mnie cciągnie non-stop, na szczęście skurczybyk mały, więc jak ja go pociągnę, to zamiast 5m ode mnie jest 0,5 :evil_lol: Nuka jak mnie pociągnie, to jest "Nuka ku.wa" i pies jest spokojny :evil_lol: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 nie wiem, czy u mnie nie grzmi . Albo to motor jakiś :diabloti: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 U mnie w domu komarów brak, IV piętro i siatki w oknach czynią cuda :loveu: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Angi napisał(a):nie wiem, czy u mnie nie grzmi . Albo to motor jakiś :diabloti: albo ktoś puścił bączka :diabloti: Luzia napisał(a):U mnie w domu komarów brak, IV piętro i siatki w oknach czynią cuda :loveu: mnie ugryzł na dworze :-( Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a):Nuka jak mnie pociągnie, to jest "Nuka ku.wa" i pies jest spokojny :evil_lol: wyobrażam sobie, idę parkiem, dwie staruszki na ławce, po drugiej stronie bawią się dzieciaki, Pixel pociągnął a ja "Pixel kur.a nie ciągnij" :lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 vege* napisał(a): mnie ugryzł na dworze :-( po co wychodziłaś? :shake: Quote
BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='vege*']O tak to wyglądało? http://www.youtube.com/watch?v=Zt-6OMs6bts :diabloti: Ja też tak kiedyś poleciałam :diabloti: Kupiłam 10m taśmę, chciałam wypróbować, zapięłam psa, rzuciłam piłkę i w pewnym momencie taśma się skończyła... :diabloti: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 BBeta napisał(a):Ja też tak kiedyś poleciałam :diabloti: Kupiłam 10m taśmę, chciałam wypróbować, zapięłam psa, rzuciłam piłkę i w pewnym momencie taśma się skończyła... :diabloti: co to był za pies? Quote
Naklejka Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 BBeta napisał(a):Ja też tak kiedyś poleciałam :diabloti: Kupiłam 10m taśmę, chciałam wypróbować, zapięłam psa, rzuciłam piłkę i w pewnym momencie taśma się skończyła... :diabloti: Moje koleżanki tak zaryły o glebę :evil_lol: A mówiłam zaprzyj się, albo puść taśmę :evil_lol: Ja też tak kiedyś leciałam, ale wylądowałam na nogach i psa wyhamowałam :lol: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 właśnie się dowiedziałam że mój pies jest za chudy. Oj Pixel, bd wmuszanie żarła :evil_lol: Quote
Recommended Posts