Soko Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Wierz mi, ja też omal nie padłam jak po kilkumiesięcznej przerwie w jeździe stanęłam oko w oko z rumakiem wyższym i masywniejszym ode mnie jakieś sto razy :D Quote
Kasi i Lena Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Piękny Mars:loveu: Ja się spodziewałam drugiego psa, chomika czy myszki a tu taka niespodzianka- konik:loveu: Quote
paulaa. Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Ale to twój koń tak na własność, wydzierżawiony czy tylko na nim jeździsz ? :cool3: Może jakieś szczegóły co gdzie jak ? Rodzice ci go sprawili czy co, bo ciekawa jestem. ;) Ja marze o swoim koniu, ale to pewnie niemożliwe, też mam narazie przerwe w jeździectwie, bo musiałam wybrać albo agility albo konie... :-( Quote
Soko Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 On jest w sąsiedztwie (wiocha, więc dom położony 7km dalej to sąsiad :P), właściciel chce, żeby ktoś mu konia ruszał, bo sprzedawać nie chce, a facet który go ujeżdża przychodzi tylko w sobotę. Więc ja tam mogę być kiedy chcę i robić co chcę - w sumie koń na własność, na zasadzie, że ma robić sobie kondycję, no a raz w tygodniu to go tak energia rozpiera, że mało co można z nim zrobić w te soboty ;) jestem zachwycona :D jest cudowny pojętny no i kaary :P chociaż trochę od słońca zbrązowiał ale niedługo zima na szczęście :P A konia na 100% własność doczekam się na pewno, ale nie w ciągu najbliższych 2-3 lat. Nie wiadomo gdzie pojadę na studia i w ogóle, więc bez sensu kupować konia na 2 lata.. transport da się oczywiście zorganizować nawet na Antarktydę, no ale po co komplikować, wytrzymam ten czas :) a może zostanę z Marsem, to się okaże ;) Quote
Soko Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 To... jedyne zdjęcie jakie moja mama zrobiła w zeszłą niedzielę. Woli kręcić filmy, bo nie musi ciągle celować w obiekt, tylko trzyma aparat i samo się robi :P oto przykładowy efekt z Wrocławia: [video=youtube;Avo0rLNfvBw]http://www.youtube.com/watch?v=Avo0rLNfvBw[/video] Quote
emilia2280 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Cudna jest! Tu wygláda troché jak moja: I Chelsea z wásikami :>>> Quote
Soko Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 O rany, takiego spaniela to jeszcze nie widziałam :D piękna jak każda inna psina tej rasy :) Zapisuję sobie to zdjęcie wąsiastej - genialne :P Happy ma jeden wąsik cały biały, taki biaaalutki, szkoda, że nie widać tego na zdjęciach ;) Quote
emilia2280 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 hehe, mam kobieté z wásami, choc spanielarze twierdzá ze takie wásiki je postarzajá. Ja myslé ze gdyby miala takie dlugie biale bokobrody, jak niektórym rosná, to by já postarzalo, ale takie smieszne wásiki jak Picasso sá urocze. Widze ze Twoja tez ma mokasynki- takie paputki. Ja specjalnie znów wbrew spanielowym wzorcom te paputki zostawiam na górze a obcinam tylko wlosy ze stópki i miédzy paluszkami. I tak wygláda jak clown z wielkimi butami ;p Sok, mialas mi przyslac zaproszenie na facebook i nie ma nic dziadu ;p Quote
Soko Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Napisałam, że nie mam ;p a nawet miałam w niedzielę przez parę godzin, ale usunęłam, bo niczego nie umiałam tam zrobić - nawet wysłać zaproszenia :D Moja ma jak ma bo wyciąć możemy tyle ile zdążymy w 2 sekundy, przez które bez zdenerwowania poda łapę :P Quote
A&L Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Śliczna ta Twoja psina :) Na łebku ma takie włosy, że razem z uszami tworzą super fryzurkę i to jeszcze jakiś balejaż :D Zapraszam do nas :) Quote
Soko Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 No bo my się w buntowników bawimy i irokeza sobie układamy ;d Quote
Soko Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 http://apps.facebook.com/konkurs_ekarma/show/1035 proszę o głosy ;) jeśli wygram karmę, to Happy jej i tak nie zje, więc pójdzie na potrzebujące psiaki :) zdj. nr 1035, gdzie dziewczę i pies mają patyk w pyskach w wodzie :D jeśli ktos chce, zapraszam do znajomych :) Quote
emilia2280 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 tak tak - potwierdzam - patyk w gébie to ta fotka :p Quote
Soko Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Ej! Dobry był :D w połączeniu ze słoną wodą - mniam :D Quote
emilia2280 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 taaa, jak w Lady and the Tramp - zjedli wspólnie nitké makaroniku i pach! Buzka :>> Quote
evel Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 I co z tymi zdjęciami? :cool3: Fajnie, że postanowiliście zacząć pracować z psem i naprawiać błędy :) Mało ludzi jest w stanie się przyznać do błędu, a co dopiero to wszystko odkręcać... A co do zarzutów, że pomysł o uśpieniu był przegięciem - widziałam psa gryzącego bez ostrzeżenia i nie wiem, czy ktoś by chciał z takim psychopatą mieszkać. Pies był prawdopodobnie chory psychicznie, ostatecznie został uśpiony. Dopóki się nie spotka naprawdę skrzywdzonego psa o skomplikowanej psychice, trudno sobie wyobrazić, że jakiegokolwiek psa można uśpić... Quote
Soko Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 evel wiesz, u nas plusem było to, że dom był duży. Pies ew. miałby ten kaganiec (zapomniałam nazwy) co wygląda, jakby miał kosz na głowie, swoboda ruchu i w ogóle, tylko by nas nie gryzł. W domu wszyscy by to przeżyli, a na osiedlu spotykamy tak dużo psów, że może trafią się dwa razy na miesiąc. Wokół jest praktycznie puste pole, więc nawet jak widzisz psa, to możesz go uniknąć. Swoją drogą, ja nauczyłam Happy wskakiwać na drzewa - na mnie się boi, ale drzewa są super :P więc jak widzimy pędzącego amstaffa to sru na drzewo i nie muszę się martwić, że wrócę z surowym mięsem do domu ;) Macie zdjęcia marudy (to o Was, nie o Happy :D): Quote
Soko Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Dwa filmiki: [video=youtube;r6vX3oxmE6M]http://www.youtube.com/watch?v=r6vX3oxmE6M[/video] [video=youtube;9Ctx0_nEiPE]http://www.youtube.com/watch?v=9Ctx0_nEiPE[/video] Quote
Soko Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 Prócz tego że ja się rozpraszam i jak się zaczynam dusić ze śmiechu i nie umiem powiedzieć żadnej komendy - to super :P Quote
Molowe Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 fajnie Wam idzie ale czemu Happy tak szczeka jak biegnie po torze? :D Quote
Recommended Posts