A&L Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Witam, Mam półroczną westkę, obecnie daję jej Royal Canin Juniora. Przejrzałam forum i jestem zaskoczona, bo widziałam wiele opinii negatywnych. Byłam pewna, że podaję mojemu maluchowi bardzo dobrą karmę. W związku z tym mam pytanie - na jaką karmę przestawić mojego psa? Zaznaczę, że cena nie gra roli, zależy mi na tym, żeby karma była jak najlepsza i żeby zawierała wszystkie potrzebne dla młodego westa witaminy i minerały. Chyba nie było jeszcze takiego tematu, jeśli był, proszę o przeniesienie. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi :) Quote
Czarna_Owieczka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Royal Canin nie jest aż taką najgorszą karmą, słyszałam, że jej skład się nieco zmienił i podobno w tej cenie można wybrać coś o bardziej bogatym składzie. Nie orientuje się za bardzo jak wygląda to wszystko z RC. Nie ma jednej najlepszej karmy dla psów, która będzie idealna dla każdego pupila. Każdy zwierzak ma swój rytm i każdemu może odpowiadać inna karma. Z karm dostępnych na polskim rynku, są karmy które są częściej wybierane przez właścicieli czworonogów i ogólnie przez wiele psów są dobrze przyswajane. Może wybierzesz coś z karm tj. acana, orijen, taste of the wild, white wolf, fish4dogs, biomill, może jeszcze brit care który też jest często chwalony. Jest w czym wybierać ;) Quote
paulaa. Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Czarna_Owieczka a co ty dajesz swojemu spanielkowi ? Bo mam też dylemat i chce się poradzić kogoś spanielowatego ? Quote
Czarna_Owieczka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ja mam psa pudlowatego ;) wybór karmy dla psa to często metoda prób i błędów, obserwowania jak psu pasuje dany produkt, są na rynku karmy lepsze i gorsze, ale wydaje mi się, że obecnie jest tak wiele dobrych karm ogólnie dostępnych, że można spokojnie wybierać, wyżej już napisałam kilka nazw które psiarze często chwalą, mimo tego, że wiele osób neguje karmy które jemu psu nie pasują, ale to nie musi oznaczać, że każdy pies tak zareaguje :) dlatego prócz opinii warto kierować się składem, czy jest wartościowy, a później próbować :) Quote
paulaa. Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Dzięki i jeszcze raz przepraszam za pomyłke. :oops: Ten pysiu na avie taki spanielowaty mi sie wydawał. ;) Quote
Recommended Posts