Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OPeracja Gabrysi w srode o godzinie 11 !!! trzymajcie kciuki mocno mocno - dzisiaj ostatnia kontrolna wizyta u doktor Karas-Teczy o 19
mam nadzieje ze srode wieczorem po guzie tym najwiekszym u Gabrysi nie bedzie juz sladu
za chwile Gabrysia bedzie kapana - trzeba wyprac jej wszesytkie strupki ktore sa powysychane i nawilzyc skore bo w czasie miedzuoperacyjnym nie bedzie juz takiej mozliwosci
Basia ma sciagniete szwy - rana zagoila sie dobrze - pozostal tylko krwiak ktory powinien sie wchlonac w najblizszym czasie - Basia to silna baba i zdrowieje z dnia na dzien :)
Dziewczyny byly w piatek w Vivie pokazac sie i magda naocznie widziala jak goja sie obie w tempie blyskawicy :)
Kciuki wszystkich potrzebne na srode zacisniete !!!!

Posted

Oj Iwonko ..to ja juz dzis zaciskam lapki ..a w srode to juz na maksa .Musi byc dobrze ,tak bardzo chcemy ,by obie panienki wyzdrowialy.One sa takie sliczne ,jak aniolki .Mizianka dla piekniotek i dla Ciebie Iwono serdeczne pozdrowienia .Dzieki za wspaniala opieke .Pamietaj ..nie jestes sama ..my jestesmy z Toba i z psinkami ...nawet na odlegosc .

Posted

danavas napisał(a):
mam dla Gabrysi pieniądze z bazarku...proszę o nr konta:)

Jeśli możesz pomóc Gabrysi, prosimy przelej darowiznę na konto:

07 1370 1109 0000 1701 4838 7300

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
Koniecznie z dopiskiem „GABRYSIA”.

dziekujemy :)

Posted

czarna anda napisał(a):
Jeśli możesz pomóc Gabrysi, prosimy przelej darowiznę na konto:

07 1370 1109 0000 1701 4838 7300

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
Koniecznie z dopiskiem „GABRYSIA”.

dziekujemy :)

zrobiłam przelew na kwote 207 zł jest to dochód z bazarku zorganizowanego przez czarlisława1 ze wsparciem arim....
w tytule na pisałam "Gabrysia od danavas z bazarku z dogo"...prosze o potwierdzenie gdy pieniądze będą na koncie fundacji

trzymam kciuki za powodzenie operacji!!!!

Posted

dlugo was nie odwiedzalam...bylam w Krzykosach pomagac w sterylkach dzikiego stada....
a tu widze takie wspaniale wiesci....

mam jeszcze dwa kciuki wolne, wiec trzymam je nalezycie..... i mysli dobre wysylam...

Posted

Gabisia po operacji - ma usuniet amacice jajniki wraz z guzami na nich - doktor olkowski powiedzial ze guzki na jajnikach byly bardzo duze - usunieta rowniez jedna cala listwa mleczna wraz z wezlem chlonnym - ta n aktorej znajdowal sie guz king size
Pojechalam wczoraj po odbior Gabi na 21 - Gabi byla juz wybudzona obolala ale przytomna :) dojechalysmy na 23 bo zanim wszystkie formalnosci itp no i milanowek od Marek to troche drogi :) Ale warto tam jezdzic :)

Nocka zniosla bardzo kiepsko - doktor Olkowski polecil podanie jeszcze jednej kroplowki w wolnym wlewie wiec podawalam prawie do 4 nad ranem potem juz mi sie odechcialo spac - ale poleglam o 6 do 8 :-) co za szalenstwo :)
Gabi dostaje tramal bo bardzo zle znosi bol i kroplowke po raz kolejny poniewaz ani jesc ani pic nie chce niestety
Ugotowalam indyka kupilam serek bieluch i mam nadzieje ze wieczorkiem troche zje ...
W kazdym razie teraz moze byc tylko lepiej :)

Posted

oj kochana ty opocznio tych nieszczesliwcow..... tyle wysilku nie moze i nie pojdzie na marne...
a operacja byla ciezka to nie ma sie co dziwic, ze Gabi taka niemrawa.... no i boli ja zapewne ... bidulka...

a ty troszke odpocznij, postaraj sie moze nawet zasnac....

sciskam was obie...

Posted

czarna anda napisał(a):
Gabisia po operacji - ma usuniet amacice jajniki wraz z guzami na nich - doktor olkowski powiedzial ze guzki na jajnikach byly bardzo duze - usunieta rowniez jedna cala listwa mleczna wraz z wezlem chlonnym - ta n aktorej znajdowal sie guz king size
Pojechalam wczoraj po odbior Gabi na 21 - Gabi byla juz wybudzona obolala ale przytomna :) dojechalysmy na 23 bo zanim wszystkie formalnosci itp no i milanowek od Marek to troche drogi :) Ale warto tam jezdzic :)

Nocka zniosla bardzo kiepsko - doktor Olkowski polecil podanie jeszcze jednej kroplowki w wolnym wlewie wiec podawalam prawie do 4 nad ranem potem juz mi sie odechcialo spac - ale poleglam o 6 do 8 :-) co za szalenstwo :)
Gabi dostaje tramal bo bardzo zle znosi bol i kroplowke po raz kolejny poniewaz ani jesc ani pic nie chce niestety
Ugotowalam indyka kupilam serek bieluch i mam nadzieje ze wieczorkiem troche zje ...
W kazdym razie teraz moze byc tylko lepiej :)

Na cale szczescie juz jest po wszystkim ...najgorsze Gabunia ma za soba .Bedzie dobrze .;)

Posted

Gabisia drugi dzien po operacji - wciaz obolala zjadla troche wolowiny - chce jesc tylko wolowe i sparzone w malych kawaleczkach wiec dostaje
bieluch serek tez jej smakuje - zjadla kubeczek
temperatura wciaz podwyzszona do 39.6 ale i tak mniej nizeli wczoraj
Gabisia przespala nocke. Doktor Olkowski kazal odtswic tramal i kroplowki i zobaczyc co gabisia na to - po tramalu czesto psy nie chca jesc ale bol wczoraj trzeb abylo zniesc
Mialam ciezki tydzien - zabralam kota w strasznym stanie i pomimo przetaczanai krwi siedzenia 4 noce podawanai wszystkiego co tylko mozna bylo nie dal rady - Franek odszedl tak mi przykro ze nie zabralam go z lecznicy wczesniej cudowny wspanialy kot ktory zostal przyniesiony przez karmicielki oskalpowany - jakis gnoj oskalpowal go od szyji az po plecy
Mial ostry stan zapalny zoladka jelit trzustki odszedl jako domowy kot Franciszek spiac na lozku bedac czyjs - przynajmniej to moglam mu dac - to niesprawiedliwe

Ja mialam nadzieje ze tez pospie ale cholerna burza i ulewa znowu nie pozwolily mi sie polozyc do pozna - mam nieszczelny dach cholera i przecieka mi w takei ulewy w kilku miejscach wiec biegalam ze szmata i podstawialam miski bo juz raz mi zalalo tak ze panela powstaly
Ide dzisiaj popytac gdzie jest jakis dekarz niech wlezie na dach i powie co sie tam dzieje bo jesienia moze byc nieciekawie
Dostalam szkolenia od pazdziernika uffff zatem zyc bede :)