Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='unixena']Dzien dobry piekna Gabuniu ...:loveu:
Zapraszamy wszystkich na bazarek dla Gabi .

http://www.dogomania.pl/threads/211926-Cudo-nie-bazar!!!!!!!-Handel-kwitnie-do-15.08-20-00

Zajrzę na pewno, choć kruchutko u mnie z forsą:(
Przynajmniej będę podnosić :lol:

Czarna ando, wiem, ze jesteś "zapsiona po kokardę":evil_lol: i pewnie nie wiesz, w co ręce włożyć, ale napisz choć słówko, co słychać u Gabuni

Posted

Pisze w imieniu Iwony tj czarnej andy, bo jej się kom zepsuł.

"Wczoraj byłysmy na wizycie u Arka Olkowskiego, Z Gabrysia i Basia (poejrzenie nowotworu płuc).
Gabrysia miała pobrana krew- czy amenia się cofneła, i echo serca . Echo ok, co do krwi czekamy na wyniki,.
Jutro wizyta u dr. Karas Teczy, która stwierdzi co ze skóra i czy mozna juz operowac. nA moje oko skóra goi sie pięknie, zmiany na dupie i ogonie się wycofały, zostały tylko łapy.

Basia - usg u dr Marcińskiego nie jest jednoznaczne ze jest to nowotwór, wygląda to na zmiane niezłośliwa zwana hemartomą.
dr Marciński zasugerował biopsję żeby mieć 100 % pewności, co do rodzaju guza.
Na usg wyszło również powięszenie macicy i powiększenie guzków na jajnikach.

Biopsji nie zrobie bo jest prawdopodobieństwo przebicia płuca.
Zadecydowałam ze Basia zostanie poddana operacji, poniewaz czuje że to nie jest nowotwót, dlatego tak drążyłam temat.l
W poniedziałk o 14 Basia ma operacje. Trzymajcie kciuki.
gdby ktos chciał wspomóc również Basię to bardzo proszę.
Konto to samo w Vivie.
Iwona"

Tayga jeśli możesz przeklej to na FB
\

Posted

Żadna ciotka nie ma wieści o Gabuni ??? Dajcie mi telefon to sama zadzwonię, dowiem się wszystkiego i Wam tu przekażę ;) Really!!!
Dużo zdrówka dla suni !!!

Posted

[quote name='unixena']

cioteczki ....zapraszamy na ciekawy konkurs -bazarek na miss i mistera ,psiego pupila
http://www.dogomania.pl/threads/2126...4#post17419664

Wygląda na to, ze komp czarnej andy dalej "is dead" , bo wieści od Gabuni jak nie było tak nie ma :shake:

No to dalej czekamy cierpliwie :lol:
Bądź zdrowa sunieczko:loveu:

A bazarek konkursowy jest super :lol::lol::lol:
Gorąco polecam :lol::lol::lol:

Posted

Witajcie po przeprwie dluzszej - zalalo mi komputer podczas ulewy niestety wraz z puetrem cholera...

Juz pisze co sie dzieje - skora Gabrysi wyleczona wlasciciw - dzieki doktor Karas Teczy - zajebisty wet naprawde !!!!
Na lapach nie ma sladu ran ropy i innych syfow ....

Wyniki Badan krwi w normie - anemia sie cofnela mam nadzieje bezpowrotnie.
Termin operacji uzgodniony z doktorem Olkowskim - moim ukochanym psim chirurgiem :) z lecznicy Auxilium na srode przyszly tydzien
Kupilam Gabrysi karme specjalistyczna dermetologiczna Hills DD z kaczka, dostaje olej w rekina , terdyferon fol oraz Vitalic C - dzieki Pani Basi ze szwaijari mialam na te wszystkie ekscesy pieniadze :)

W miedzyczasie zostala zoperowana Basia sunieczka z podejrzeniem nowotworu pluc , zrobilam badania dodatkowe , usg konsultacje i wiekszosc jest zgodna ze 1 80 procentach to haemartoma czyli rozrost tkanki chrzestnej - dodatkowo Basi przyplatalo sie ropomacicze i musialam podjac szybka decyzje - Basia jest 7 dni po operacji - ma usunieta cala listwe mleczna z obu stron wraz z macica oraz guzami jajnika
Rana goi se super pomimo olbrzymiej rany basia zniosla to nad wyraz dzielnie jak na dostojna Dame Oneczke przystalo
Niestety wydalalm na ten cel czesc uzbierana na Gabrysie ktore otrzymalam od Pani ze szwajcarii ale nie mialam wyjscia musialam zoperowac Basie w innym wypadku umarlaby.
Jestem przekonana ze Basia da rade - cofnelo sie sikanie i picie bez opamietania, cofnelo sie wygryzanie lap - Basia wraca do zdrowia w tempie ekspresowym - wysle zdjecia do Beki z prosba w wklejenie :)

Posted

dziekuje Barbel za dobre slowa :) zdjecia obu dziewczynek sa na facebooku - wlasnie wklejalam :) przepraszam ze podjelam tak adecyzje bez konsultacji z Toba ale nie moglam inaczej ... Basia ma taka wole walki ze musialam dac jej szanse a po tym jak sie zbiera widac ze warto bylo...:)
Juz jestem w sieci wiec przesle ci takze zdjecia na maila :)

Posted

Operacja Gabrysi potwierdzona u doktora Olkowskiego w srode 24.08 czyli w moje urodziy wiec to dobry omen i musi byc wszystko oki :)
W poniedzialek jeszcze kontrolna wizyta u doktor Karas - Teczy - dzisiaj Gabi dostala ostatni antybiotyk czyli tydzien przed operacja organizm sie troche wyczysci z olbrzymiej ilosci lekow ktore dostala

Barbara z dnia na dzien lepiej - antybiotyk odstawiony takze - wczoraj rozmawialam z lekarzem prowadzacym doktorem Olkowskim moim ukochanym wetem z dwoch ulubionych - drugi to Maciek Czajka :) Doktor olkowski kazal Basi odstawic antybityk i jeszcze przez dwa dni oprozniac krwiak ktory zrobil sie na ranie z powodu duzego urazu tkankowego.
Czekamy u Basi na reakcje pluc i tego co tam jest - za miesiac kontrolne rtg - troche sie boje....