dobka Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Proszę wszystkich dogomaniaków o radę. Zdjęcie RTG wykazało na piszczelu mojej suni poważna zmianę kostną, wielkości orzecha. Chiałabym sie Was poradzić co dalej??????????? Wiem , że zaglądaja tu weterynarze, może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Teoretycznie mam 2 wyjścia: 1. biopsja, ale nie jet powiedziane, że nie wywoła to dalszych zmian w kości, a podobno na wyniki czeka sie 4 tyg. 2. usunąc całą kośc i wysłać ja do analizy, żeby poznać przyczyne tej zmiany. Bardzo prosze o rady, namiary na dobrych specjalistów. Ja jestem załamana, a sunia ma dopiero 9m-cy!!!!! Quote
Kamila Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Koniecznie zaloz temat na weterynarii.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :-( Quote
Rybc!a Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 O mój Boże. Taka młoda sunia. Koniecznie zrób to , co zasugerowała Kamila. Bądźmy dobrej myśli- musi być dobrze. Quote
bellatriks Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 O matko.... idź za radą dziewczyn i napisz na "Weterynarii". No i przede wszystkim badź dobrej myśli, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Nie wiem ile czeka się na wyniki biopsji u psów, u ludzi kilka dni, góra tydzień. Quote
Parysówna Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 A co o tym sądzi weterynarz? Nie istnieje opcja usunięcia tylko tego guzka z kości? Quote
Sonix Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 napisz pw do kolka_wet zapytaj sie co o tym sądzi. Trzymam kciuki zeby wszystko sie udało ;) Quote
dobka Posted November 16, 2006 Author Posted November 16, 2006 Po konsultacjach z różnymi wetami najprawdopodobniej trzeba będzie usunąć strzałkę. Quote
rybon36 Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Witam, jestem, jak prosiłaś, zobaczyłam , mam za mało danych. jakie objawy ogólen,kiedy to zauwazyłaś, kiedy robiłas rtg, opowiedz mi dokładnie, czy pies kuleje, jeśłi, to od kiedy poproszę o info na PW Quote
rybon36 Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 to moim zdaniem jest wyrośl kostna, która od strony bocznej ,nz szcycie wypukłości uległa nadłamaniu w wyniku jakiegoś nawet lekkiego urazu lub samoistnie z powodu bardzo cienkich ścian, obecnie nie wygląda to na nowotwór ale wskazane byłoby zrobienie biopsji, bo takie zmiany ulegają czasem nowotworzeniu. Z usuwaniem trzeba uważać, bo to młody, energiczny pies i bez strzałki może mieć problemy, co innego jest miec krzywą a co innego nie mieć wcale Quote
Recommended Posts