Jump to content
Dogomania

Czy to nowotwór???????Proszę o pomoc!!!!

Recommended Posts

Posted

Proszę wszystkich dogomaniaków o radę. Zdjęcie RTG wykazało na piszczelu mojej suni poważna zmianę kostną, wielkości orzecha. Chiałabym sie Was poradzić co dalej??????????? Wiem , że zaglądaja tu weterynarze, może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Teoretycznie mam 2 wyjścia:
1. biopsja, ale nie jet powiedziane, że nie wywoła to dalszych zmian w kości, a podobno na wyniki czeka sie 4 tyg.
2. usunąc całą kośc i wysłać ja do analizy, żeby poznać przyczyne tej zmiany.
Bardzo prosze o rady, namiary na dobrych specjalistów. Ja jestem załamana, a sunia ma dopiero 9m-cy!!!!!

Posted

O matko.... idź za radą dziewczyn i napisz na "Weterynarii". No i przede wszystkim badź dobrej myśli, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Nie wiem ile czeka się na wyniki biopsji u psów, u ludzi kilka dni, góra tydzień.

Posted

Witam, jestem, jak prosiłaś, zobaczyłam , mam za mało danych. jakie objawy ogólen,kiedy to zauwazyłaś, kiedy robiłas rtg, opowiedz mi dokładnie, czy pies kuleje, jeśłi, to od kiedy poproszę o info na PW

Posted

to moim zdaniem jest wyrośl kostna, która od strony bocznej ,nz szcycie wypukłości uległa nadłamaniu w wyniku jakiegoś nawet lekkiego urazu lub samoistnie z powodu bardzo cienkich ścian, obecnie nie wygląda to na nowotwór ale wskazane byłoby zrobienie biopsji, bo takie zmiany ulegają czasem nowotworzeniu. Z usuwaniem trzeba uważać, bo to młody, energiczny pies i bez strzałki może mieć problemy, co innego jest miec krzywą a co innego nie mieć wcale