qeram Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Jeżdżę w Fundacji w Patrolu Interwencyjno - Ratunkowym. Wczoraj dostałem zgłoszenie o 2 psach błąkających się od kilku dni w Woli Karczewskiej, były to cocker spaniel (znalazł już dom tymczasowy) i wyżeł niemiecki krótkowłosy. Wyżeł "Hans" jest teraz w lecznicy, ale muszę go w niedzielę zabrać i naprawdę nie mam gdzie. Mam w domu 5 psów i kota. Moja Moskalka Greta nie toleruje psów i nie mogę go zabrać do siebie. Pies jest bardzo grzeczny i przytulaśny, trochę onieśmielony dużym miastem, ale bez większych problemów. Był na pewno psem domowym. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu DT lub jeszcze lepiej DS. U nas w azylu nie ma już miejsca nawet na jednego psa. Przecież nie mogłem go tam zostawić. Na zdjęciach Hans ma poważną minę bo przed nosem paradował mu w odległości 3 m kot i prychał na niego. Hans jest bardzo ładnym i reprezentacyjnym psem. Dziwne że takiego psa nikt nie szuka. Pewnie przeszkadzał w planach wakacyjnych. Hans nie ma chipa ani tatuażu. Tel do mnie:510 190 786 Quote
qeram Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Hans jest w DT ale nie może tam długo zostać bo zazdrosna rezydentka nie pozwala mu się ruszyć. Hans jak na dżentelmena przystało ustępuje, ale może się to zmienić, a Pani opiekuje się małymi pieskami i obawia się że w razie awantury może sobie nie poradzić. Quote
Isadora7 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Wstawiłam go na SOS DLA WYŻŁÓW na fejsie https://www.facebook.com/pages/SOS-dla-wy%C5%BC%C5%82%C3%B3w/119949001392874 :cool1: Quote
Isadora7 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 pajda napisał(a):Dziękuję Isadoro:) nie ma za co psiak w potrzebie jest Quote
qeram Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Właściciel dziś odebrał Hansa i Cockera, Uregulował poniesione koszty (wizyta u weta) i zabrał psiaki do domu. Mam mieszane uczucia co do tego właściciela, ale prawo jest prawem i nic nie można na to poradzić. Quote
Recommended Posts