kora78 Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Uploaded with ImageShack.us a jak wychodzilam to lezaly porozwalane sielsko :) bialy z brzuchem do gory Quote
kizimizi Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 no tu na dogo masz je juz w dziale kota takze trzeba by na miau uderzac. A najlepiej wyslac pm do dziewczyn od kotow, one tez sa na miau Quote
kizimizi Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='kora78']a ktore to dziewczyny od kotow? Kora wejdz na http://www.dogomania.pl/forums/1206-Koty-w-potrzebie zobacz kto sie udziel i spamuj i pisz PM. Ja nie moge tego zrobic bo wlansie na prosbe wrzucam petycje na petycje.pl Quote
kora78 Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 babcia mowi,ze w nocy spac nie mogla, bo maluchy wojowaly i ten, co ma najwiecej czarnego miauczal duzo. kupy robia tylko w nocy, jak wszyscy spia. w dzien spia porozkladane, a w nocy szaleja. biedne, ciasno im tam :( pomyslalam,ze w schronie poprosze, zeby je osobno trzymali, w gabinecie wet, lub chocby w tej klatce. maja duza inna klatke metalowa, ale tam jest kot na kw, wsciekly jakis, pogryzl kogos, jest na obserwacji o wscieklizne. moze jak beda w tej klatce to sie nie zaraza, bo beda mialy swoje miski i kuwete? bo u weta chyba nie moga byc, bo tam teraz zmiany sa z wetami i nowe zasady weszly. ale jest w kociarni czesc zewn na pol podzialona, teoretycznie dla mocych i starych, ale teraz jest otwarte i kaazdy chodzi, gdzie chce. to jesli to oddziela i moje luzem wypuszcza to powinni wydezynfekowac najpierw? na to chyba nie ma szans :( Quote
Luna007 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 a może by Ci się udało Babcie uprosić o jeszcze tydzień - wtedy Ci ludzie co tam dotrą w weekend przeczytają ogłoszenia i może się zgłoszą....bo tak to nie sądzę, żeby oni specjalnie dla tych kotków coś zdezynfekowali......... Quote
kora78 Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 zobaczymy, oczywiscie bede probowac. juz nawet wspominalam,zeby babcia sobie jednego zostawila, ale nie chce juz kota. jakby zostawila na dluzej, to nie tydzien, a prawie 2, bo ja wracam z urlopu kolo 10stego sierpnia. a tylko ja chce je odwiezc, chce jakby co tam negocjowac dla nich, jak najlepiej. Quote
Luna007 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 to może jednak się z Babcią uda....żeby do twojego powrotu poczekała - może naprawdę jacyś ludzie je adoptują szybko..... Quote
BasiaD Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 MAłe kotki mają branie..Schron to dla nich śmierć..Trzeba szukać im domków, a najlepiej jak jest rodzeństwo oddawać od razu dwójkę bo wtedy się fajnie chowają i fajnie bawią razem i nawet jak zostaną same w domu to mają siebie i jest o.k. Ja do dorosłej kotki "dobierałam" kocura i muszę Wam powiedziec, że socjalizowanie dorosłych kotów to wcale nie taka prosta sprawa, a jak się weźmie od razu dwójkę z jednego miotu to cały problem z głowy..A schron w ogóle nie będzie chciał z Tobą gadać i nic negocjować,,I tak zrobią jak wyjdzie a Tobie nawet później trudno będzie się czegokolwiek o nich dowiedzieć..Lepiej sama szukaj domków i nie oddawaj do schronu..I uproś babcię żeby jeszcze troszkę wytrzymała... Quote
kora78 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 wypuscilam dzis juz kocice z klatki wiekszej, 90cm dl. zapytam dzis babci, czy jej klatke podwiezc i w niej niech trzyma maluchy, i pomalu je wypuszcza za kilka dni. watpie,zeby sie zgodzila, ale sprobuje na pewno. mam taka zadyme, kotki, kocica, papugi, remont, wyjazd.... sajgon w domu doslownie Quote
kizimizi Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 heh spoko, każdy pisze Korze "nie oddawaj" a chodzi o to, ze ona nei am co z nimi zrobic wogole. Moze ktos z ogloszeniami pomoze chociaz? Quote
Szarotka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 fochu robi allegro, wydarzenie na f.b. i banerki. Quote
kora78 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 fochu napisał(a):jestem to co zrobić kociakom? allegro? baner? dziekuje :) baner nie, bo chodzi o dom nie z dogo, bo na dogo nie ma nikogo w wchu, a ja juz nie mam czasu, zeby im transporty po polsce szukac. wiec allegro i ogloszenia sa pilnie potrzebne. najlepsze fotki sa na watku. dzis bez wiesci od babci. mialam mlyn dzis. Quote
fochu Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 kurczę zrobię im allegro ale może być problem ... nie można ukrywać tego że kotki są półdzikie Pytanie czy ktoś się skusi Jak dla mnie one mają za małą tą miseczkę z piaskiem dlatego się nie chcą tam załatwiać... Quote
kora78 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 no mala, to podstawka od doniczki. wieksza jak wejdzie to na kotki miejsca nie bedzie. a wiekszej klatki jednak nie moge im dac, bo ida tam jutro papugi, jako do izolatki. znow chore, a ja wyjezdzam :( Quote
BasiaD Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A czy one muszą być w klatce? Może można je zamknąc gdzie indziej? Quote
fochu Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 do ogłoszeń by sie jakieś namiary przydały,gdzie dzwonić lub pisać gdyby ktoś się zdecydował no i musi być pewność że kotki babcia zatrzyma... Quote
fochu Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 eh póki co i tak stoimy z ogłaszaniem :/ kurczę no! i myślę i myślę komu watek podesłać i nic do głowy nie przychodzi Quote
Szarotka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Mnie sie wydaje, ze wydarzenie na f.b. moze byc bardzo pomocne, moze ktos kotki wzial, prywatny lub organizacja. No i dobrze by bylo zalozyc watek na mialu, ja nie mam konta i juz nastpnego forum nie obskocze, bo i tak siedze za duzo na dogo i podhalanie..... Jak bedzie wydarzenie to obiecuje rozsylac !!!!!!!!!!! Quote
kora78 Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 kontakt 506 636 242 ale moze sie do jutra wstrzymajmy, okaze sie, czy babcia je zostawi. jesli zostawi to na pewno zacznie wypuszczac. jest pokoj dziadka, ale tam nie za bardzo. proponowalam tez lazienke, albo kuchnie, ale babcia mowila,ze jej wszystko pozwalaja i potluka,jak beda skakac po polkach. Quote
Szarotka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Wieksza klatka bylaby dobrym rozwiazaniem, bo by mialy wiecej miejsca a nie niszczyly. Chociaz powiedz Babci, ze jak troche po tluka to bedzie mniej do odkurzania :):) mnie by sie to zdecydowanie przydalo :):) Quote
Recommended Posts