Becia66 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Odnaleziony przez właścicieli wrócił do domu. Ricco to śliczny pinczerowaty piesek, pięknie zbudowany, o sportowej sylwetce. Jest jeszcze młodziutki, ma około roku i jak to dzieciak rozrabia trochę i kocha zabawy. Szybki, energiczny, bedzie wspaniałym towarzyszem dla wysportowanej i energocznej rodziny i świetnym kompanem do zabaw z dziećmi. Może mieszkać z innym psem zaś jego myśliwski charakterek raczej nie nadaje się do obcowania z kotami. Przebywa w przytulisku w Boguchwale k/Rzeszowa. Tel.606262450 mail becia66@onet.eu Quote
Becia66 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 [quote name='Dzika_Figa']To ja sobie zapisuję i będę robić plakat. Ja chyba zwariuję, przymierzałam się do tego wątku od kilku dni, prosiłam cię wczoraj Dzika_Figo o przeróbkę zdjęć i zadałam roboty, sama resztę zdjęć opracowałam, wkleiłam go na stronę kundelka i wlaśnie założyłam wątek....- a przed chwileczką dosłownie miałam telefon z przeprosinami że tak póżno dzwonią i że wypatrzyli przed chwilką na kundelku ,,swojego psa'' który im zaginął 3 tygodnie temu. Nie wiem czy się śmiać czy płakać, mają jutro przyjechać do przytuliska i go oglądnąć czy aby na pewno to ten. Mieszkają w Kielanówce, ja nie wiem skąd Ricco przywieżli, a za pożno już żeby dzwonić do Magdy. Jesli Ricco jest ich psem to chyba jest to najkrótszy wątek na dogo. :cool3: Quote
arabiansaneta Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 My tu też mamy śliczną, pinczerowatą suczkę z pięknie stojącymi uszami, która przy naszej pomocy może odzyskać sprawność. http://www.dogomania.pl/threads/210823-%C5%BBabka-potrzebuje-naszej-pomocy-aby-m%C3%B3c-normalnie-chodzi%C4%87-grozi%C5%82a-jej-eutanazja!/page3 Quote
Dzika_Figa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Haha, to trzymam kciuki, żeby to byli jego ludzie! Quote
majuska Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 To ja tu budzik nastawiam na 4 rano, żeby ogłoszenia porobić, a tu takie numery:shake::evil_lol:....trzymam z całych sił oby to byli właściciele Rico:kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Becia66 Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Podczas wizyty w NIKA ZOO Ricco wykazywał wielkie zainteresowanie świnkami, chomikami i szynszylami. Ustawiał sie w pozycji do ataku więc sadzę że koty też nie byłyby przy nim bezpieczne. W końcu to jakaś tam mieszanka psa myśliwskiego. Mieliśmy ubaw bo podskakiwał przy tym tak śmiesznie, przyczajał się.... A poza tym to wielki słodziak. Quote
Becia66 Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Florentynka napisał(a):I co i co? na razie nic bo dopiero na godz.16 jestem umówiona w przytulisku. I nastawiona bojowo, okazało się że biedak w ,,domu'' jest uwiązany do budy i ciągle się im zrywa. Niby dziewczyna mowi /18 lat/ , że chodzi z nim na długie spacery bo mieszkają pod lasem ale wcześniej mieszkali gdzie indziej i on biegał luzem po ogrodzie. Teraz przeprowadzili sie do nowego domu i nie mają jeszcze ogrodzenia więc go wiążą przy budzie. Oj, niemile bedzie to nasze spotkanie. Mają zapłacić za jego pobyt w przytulisku 130 zł / do gminy/ to chyba im na psiaku zależy, niemniej pyskówka będzie. On biega luzem po przytulisku i jak pomyslę że go zabiorą i uwiążą gdzieś tam, to serce mi pęka. Będzie ze mną Agula to uświadomimy trochę tych buraków. Quote
Agula99 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Rico pojechał do domu i wcale nie jestem z tego zadowolona ani szczęśliwa, już wolałabym żeby siedział u nas i znalazł super domek, a tak żal mi go i tyle. I wcale nie chce mi się o tym pisać....nie lubię takich sytuacji....:( Quote
majuska Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 No to ładna doopa...wczoraj się zapowiadało że fajnie się wszystko skończy...a jak zareagował na tych ludzi co po niego przyjechali? Cieszył się?? Quote
Agula99 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 majuska napisał(a):Do domu pewnie nie będa chcieli wziąć:roll: Facet powiedział, że nie po to dom budował, żeby w nim trzymać psa!!! Jakoś nie mogę przeżyć naszego Rico, wiedząc że on tam przy budzie, a mógłby sobie biegać wolno u nas w przytulisku i na pewno znalazłby super dom :( Quote
Becia66 Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Ricco niby wrócił do swoich ale nie zmieniam tytułu bo różnie może być. Dziwni ludzie, najbardziej z odnalezienia psa cieszyla się ich 18-letnia córka, reszta jakaś taka kołkowata. Zrobiłyśmy wykład odnośnie opieki nad psem, Agula ostro reprymendowała wszystkich za nieodpowiedzialność i zaniedbanie . W domu u nich pies być nie może bo nie po to go burak budował, tego by jeszcze brakowało żeby w domu koń i krowa spali, a on w oborze. Tego typu gatki. Żona była trochę zawstydzona sytuacją ale widac, że słucha się męża. Na dodatek jeszcze przyjechała z Krosna p.Ewa z boksią Gapą i z satysfakcją obwieściłyśmy, że ten duży pies mieszka w bloku i jakoś nie ma problemu. W końcu pojechali, a my z Agulą miałyśmy moralnego kaca, że nie taki domek wymarzyłyśmy dla Ricco. :shake: Co prawda na drugi dzień dziewczyna do mnie dzwoniła i zapewniała cała w skowronkach że Ricco spał w domu i jest całkiem grzeczny ale nie wiem na ile im tej ,,opieki'' wystarczy. Poza tym okazało się, że Ricco nie ma książeczki bo nigdy nie był u weta, nigdy nie był szczepiony ani odrobaczony bo słyszeli że przed ukończeniem roku psa się nie odrobacza. O odpchleniu czy kleszczach nie wspomnę, tragedia jaka ciemnota. Nie wiem ale mam przeczucie że na tym nasza przygoda z Ricco jeszcze się nie skończyła. :shake: Quote
Florentynka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Do ciężkiej cholery...naprawdę , powinny być egzaminy na właścicieli psów. Z podstawowych wiadomości dotyczących opieki nad psem. W zasadzie , teoretycznie przynajmniej, brak opieki weterynaryjnej może być podstawą do odebrania zwierzęcia. Flaki mi się przewracają, jak pomyślę ile zwierząt żyje pod czułą opieką takich buraków. Quote
Dzika_Figa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Tak, Florentynko, masz rację. A z drugiej strony żal mi tej dziewczyny, bo widać, że lubi psa. Tylko skąd ma wiedzieć co i jak jak ma takie super wzorce? Quote
Florentynka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Dzika_Figa napisał(a):Tak, Florentynko, masz rację. A z drugiej strony żal mi tej dziewczyny, bo widać, że lubi psa. Tylko skąd ma wiedzieć co i jak jak ma takie super wzorce? Wzorce, wzorce, psiamać. telewizja jest, gazety są, internet jest. Edukacja szkolna powszechna i obowiązkowa też jest... Chyba dobrze by było, gdyby się różne fundacje/organizacje prozwierzęce zabrały za jakąś akcję edukacyjną w szkołach. Trzeba odburaczać póki młode, bo potem już za późno... Quote
Dzika_Figa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 No przydałoby się edukować dzieci, zdecydowanie. Quote
karolciasz28 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Ciekawe czy mu książeczkę założyli...:roll::shake: Quote
Recommended Posts