Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

On może i przywyknie,ale mój Kiniu raczej do niego NIE.
Niestety mój kocur jest indywidualistą i raczej nie lubi "obcych" w domu ......w listopadzie 2008 pod mój dom przyszedł zabiedzony chory kocurek ,po wyleczeniu pozostał ,a Kiniu nadal go nie lubi i mimo tego że od tamtej pory Afi przytył 4,5 kg i w tej chwili waży 6 kg z haczykiem a Kiniu 4 kg to niestety Kiniu rządzi (przez te 4 lata nie przyjął do wiadomości ,ze Afi zostaje już na zawsze.

Posted

No widzisz takie są koty jedne sa uległe a drugie nie , ale tak między nami to ma on charakterek :evil_lol: , widzisz zabijesz mnie ale w twojej klatce znów mam kota :oops::oops:ta klatka to jak lekarstwo na moje bidy :oops:cały czas pamiętam ze jest do oddania , ale moge ja mieć jeszcze trochę , w przyszłości musze taką sobie kupić to na prawde dobra rzecz przy zwierzakach .Dziękuje za takie długie czekanie ;) Gdybyś potrzebowała na gwałt to pisz .........:roll:

• 2 months later...
Posted

Dawno nas ty nie było.
Więc wieści od Charliego są takie.
Wczoraj niespodziewania dla wszystkich pies uciekł........pogoń za nim był długa i dramatyczna.
Zrobiłam chyba 3 km.piechotą,a raczej biegiem (test płuc wyszedł pozytywnie)
Uciekał mi ruchliwą drogą tir za tirem ,a jak wbiegał na szosę to było machanie łapami i wrzaski (z mojej strony) gardło zdarłam wołając go ,niestety na próżno ....on miał coś takiego w oczach ,że nie mogłam poznać własnego psa .....to był taki obłęd ,oczy zrobiły się prawie białe ,ja myślałam ,ze on wpadł w jakiś amok......to było straszne i traumatyczne doświadczenie.
A w związku z tymi wydarzeniami Charlie jest pozbawiony klejnotów (dzisiaj był zabieg) być może, unikniemy takiej przygody .......bo jak go zapakowałam do auta w dniu ucieczki to jego "penis" był cały na wierzchu fujjjj (pod tym względem nadal twierdzę ,że lepsze są koty ) i jak dzisiaj jechaliśmy do weta było to samo....czy poczuł zew natury ???!!! i poszedł w długą ???? nie wiem nie znam się na takich psach .......wiem jedno gdyby uciekł lub zginął pod kołami samochodu serce by mi pękło:(
Mam pytanie on nie chce w tej chwili siedzieć w domu ,ma założony "fartuszek" chyba u suk się sprawdza ,ale czy u psów ??? uparłam sie więc wet.odpuścił nie chciałam słuchać o kołnierzu (chociaż wzięłam z kliniki na wszelki wypadek ) no więc mam w domu ciepło i chyba mu nie komfortowo .......tak przychodzi do domu i często siedzi z nami ,ale na noc idzie do kojca.......dzisiaj już dwa razy mnie zaprowadził (jak poszliśmy się przejść) wszedł do kojca i nie chciał wyjść....chce iść do siebie,a ja sie boję ,ze on sobie tę ranę rozdrażni lizaniem i nie wiem czy mogę go samego zostawić ????
Proszę o radę w miarę szybko,bo Charlie się niecierpliwi .Z góry dziękuję jeśli się komuś będzie chciało

• 2 weeks later...
Posted

Charlie odzyskał po zabiegu już swój wigor.....przez okres rekonwalescencji był trochę osowiały i nie bardzo chciał przebywać w domu ,ale już wszystko Ok ......szwy zdjęte ,pięknie się zagoiło (chociaż pogoda nie sprzyjała w takich okolicznościach) Mam nadzieję ,ze szybko zapomni o traumie jaką przeżył ...........nie wiem czy to moje osobiste odczucie czy dlatego ,ze pierwszy raz kastrowałam psa .....przy moich kocurach nie miałam ,ani chwili wahania i wiedziałam ,że robię dobrze i tak należy zrobić,a w tym wypadku jakoś tak przez pierwsze dni miałam dziwne poczucie winy i nasuwało sie pytanie czy aby dobrze zrobiłam ?!
Wet.potwierdził ,że zdecydowanie mniej jest kastracji psów,a jeśli są to panie z nimi przychodzą.....panowie odcinają sie od tych decyzji .