Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV'][video=youtube_share;3sY2BNuYwco]http://youtu.be/3sY2BNuYwco[/video]

takiej sztuczki nauczcie swoich spacerowych psiaczków :evil_lol:[/QUOTE]
Genialny filmik!

Arniszon jak zwykle zaje*isty :loveu:

Posted (edited)

[quote name='marmara_19']mozemy isc na haldunie;p ale w weekend to autem przyjade;p

na Ronnie czy na Arnim pokaze;p na Cekinie tez moge jak go nie bedzie "doopa" bolala;p[/QUOTE]

Dla mnie bomba! :D
3,20zł w jedną stronę za psa to zdecydowanie za dużo :< i te warunki, ludzie, pff!

No jasne, pokombinujemy, wezmę parówki, to może Arnik będzie chętny do pracy. To nie jest pracoholik, nie zawsze chce pracować, a tym bardziej bawić się.

Edited by Naklejka
Posted

[quote name='Naklejka']

A że Arni niby ładny? Siwy pysk ma. Janka jest urocza :loveu: Pewna osoba kiedyś stwierdziła, że Arni na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości, za to Jetsan na zdjęciach wygląda paskudnie.
Arnik jest karny, to tyle z zalet. Mógłby się tyle nie bać (mnie :diabloti:).

Wstałam o 8, za 15min byłam już na rowerze.
Arnik się strasznie ociągał w pewnym momencie. Dostał przyspieszenia jak go tervik pogonił :evil_lol:
https://www.endomondo.com/workouts/user/17057670

Arnik jest cudowny! I fakt, Janka bywa urocza, bo ma w sobie coś takiego, co zwraca u ludzi uwagę, na dodatek potrafi być słodka i kochana ;) Ale bardzo nie lubię kiedy łapie zwiechy lub w drugą stronę - traci mózg na spacerze. Postępując przy niej według pewnych schematów, jest to pies, z którym całkiem przyjemnie się żyje ;)

Janka na zdjęciach wygląda na większą niż jest w rzeczywistości. Chciałabym kiedyś osobiście poznać Arniego!

Posted

[quote name='IZMADO']Arnik jest cudowny! I fakt, Janka bywa urocza, bo ma w sobie coś takiego, co zwraca u ludzi uwagę, na dodatek potrafi być słodka i kochana ;) Ale bardzo nie lubię kiedy łapie zwiechy lub w drugą stronę - traci mózg na spacerze. Postępując przy niej według pewnych schematów, jest to pies, z którym całkiem przyjemnie się żyje ;)

Janka na zdjęciach wygląda na większą niż jest w rzeczywistości. Chciałabym kiedyś osobiście poznać Arniego![/QUOTE]

Arniczego ludzie kochają, nie wiem dlaczego ;) Taka glizda, co się do każdego cieszy.
W sumie z Arnim też źle się nie zyje, irytuje mnie jego stróżowanie i piszczenie do psów, to tyle. Więcej problemów jest podczas "pracy", bo się często gasi.
Arni chyba też wygląda na większego, ktoś się dziwił niedawno, że on taki mały.
Wiesz, ja w Łodzi nigdy nie byłam... ;)

Posted

[quote name='Naklejka']Arniczego ludzie kochają, nie wiem dlaczego ;) Taka glizda, co się do każdego cieszy.
W sumie z Arnim też źle się nie zyje, irytuje mnie jego stróżowanie i piszczenie do psów, to tyle. Więcej problemów jest podczas "pracy", bo się często gasi.
Arni chyba też wygląda na większego, ktoś się dziwił niedawno, że on taki mały.
Wiesz, ja w Łodzi nigdy nie byłam... ;)

A wiesz, że ja mam mega wygodną kanapę dla gości? :lol:

Posted

[quote name='Agnes']Tylko nie pisz, że kąpiesz go w wannie:evil_lol::evil_lol: chyba, że masz basen:eviltong:

To była jedyna kąpiel w wannie (wielkiej wannie ;) ) dwa lata temu, od tamtej pory nie wchodzi do lazienki.
Kąpię go na dworze, albo w piwnicy.

Posted

Nie wchodzi bo się boi? W sumie takie psa nie da się wnieść do wanny tak jak to robię ze swoją suką:eviltong: jak ją wykąpię to przez kilka dni zwiewa kiedy tylko wchodze do łazienki:p

Posted

[quote name='Agnes']Nie wchodzi bo się boi? W sumie takie psa nie da się wnieść do wanny tak jak to robię ze swoją suką:eviltong: jak ją wykąpię to przez kilka dni zwiewa kiedy tylko wchodze do łazienki:p

Tybetański upór. On się nie boi, on nie lubi kąpieli. Nie znosi robienia czegoś wbrew jemu. Stąd też protest i ucieczka. Do piwnicy go wręcz zrzucam...
A na dworze stoi grzecznie, szczególnie w takie upały :)
A do wanny wrzuciłam go z ojcem, ktoś złapał tył, ktoś przód i bum do wanny :D
Arniczek za to sam wchodzi pod prysznic i nie muszę się męczyć.

Tak wygląda kąpiel, problem w tym, że Jetsu raz się otrzepie i jest suchy, namydlenie go to koszmar, a spłukanie tego jeszcze większy (im więcej podszerstka tym gorzej)

i nagle zrobił się z niego pies, a nie wypłosz

Posted

O to widzę że noe tylko ja mam taki problem- poleję wodą, sięgam po szampon, następuje otrzepanie i pies w pół suchy ;) Ale grzecznie stoi, moją kąpie albo w wannie, albo na dworze, ale ona boi się wody lecącej z węża ;)

Posted

Jaki piękny jak jest czysty :evil_lol:
to jak już macie wprawę w kąpaniu to ja może Soniulę podrzucę?

W wrześniu kąpałam Gazika w wannie.. też jeden przód, drugi tył... ale jak się menda otrzepała to my byliśmy mokrzy a ten suchy, do tego łazienkę miałam do mycia, łącznie z lustrami, ścianami, bo podłoga to wiadomo.... :shake: toteż nie ma chętnych do mycia Sonii, bo to to jeszcze gorsze.

Posted

Kąpałam go w stroju kąpielowym oczywiście.
Widać nas było z ulicy. Ktoś przechodził i się nieźle uśmiał z nas.

No ja staram się kąpać psy na dworze, żeby syfu w domu nie robić. Jak jest zimno to nie mam wyjscia niestety.
Jetsan protestuje, ucieka jak jest zimniejszy dzień, bo woda też zimna. W piwnicy też nie mam ciepłej, do spłukania łap jest ok, ale do kąpieli muszę znosić ciepłą w wiadrach.
W kabinie prysznicowej fajnie się kąpie Arniczka, bo się nie otrzepuje, a nawet jeśli, to wszystko zostaje tam, a nie na ścianach. Tylko z niego potem wszędzie kłaków pełno, zapchany odpływ itd.

Mamy nową ścieżkę spacerową, wzdłuż lasu i DTŚ. Jetsu może sobie przynajmniej bez smyczy podreptać, bo ludzi tam jeszcze nie ma :D

Posted (edited)

Mogę spytać, ile waży Jetsan ? W związku z tymi kąpielami jestem ciekawa, ile kg kudłów masz do wyprania ;).

Mam takie wspomnienia kąpielowe z moim podhalanem (za TM), jednak ja kąpałam go w wannie. Mycie w ogrodzie nie byłoby tak dokładne, a białas musiał być jak najbielszy ;).

Edited by toyota
Posted

[quote name='toyota']Mogę spytać, ile waży Jetsan ? W związku z tymi kąpielami jestem ciekawa, ile kg kudłów masz do wyprania ;).

Mam takie wspomnienia kąpielowe z moim podhalanem (za TM), jednak ja kąpałam go w wannie. Mycie w ogrodzie nie byłoby tak dokładne, a białas musiał być jak najbielszy ;).[/QUOTE]

Pewnie teraz jakieś 50kilka kg, jest tak chudy, że go się głaskać nie da, bo kręgosłup mu sterczy. Pieseczek ma 75cm w kłębie, wiec do małych nie należy, tylko to atleta, a nie molos :lol:
Eeee... maja matka podhalankę kąpała w rzece :lol:

[quote name='marta1624']Naklejka a co powiesz na spacer na kiedyś? Jakoś bym się znalazła u ciebie :D[/QUOTE]

Chętnie, chętnie, jak zawsze :)

Posted

Dexio też ostatnio zaliczył kąpanko. Ma teraz tak zajefajnie lśniącą sierść, że nie mogę przestać się zachwycać :P
Jetsa nie zazdraszczam w kąpieli :D Z Ciornym mam kłopot bo nie cierpi a co dopiero z takim bydlęciem :D

Posted

A idźcie z kąpielami :p Mój piesek tydzień po kąpaniu (co wiąże się z cyrkiem) wpadł do błota. Przez przypadek, bo wody i błota unika :p. A niecały miesiąc po kąpieli miał urocze spa w sarnich g. :D

Naklejka, co ile kąpiesz swoje piese?

Posted

Arnik średnio co 2msc jest kąpany, jak jest brudny i brzydki to go po prostu kąpię :eviltong:
Jetsana też co 2-3msc staram się chociaż opłukać wodą, albo wystawić na deszcz, zimą jak jest śnieg to go nie muszę wcale kąpać ;)
Ostatnio kąpiel mieli chyba w majówkę.

Posted

[quote name='Naklejka']
Eeee... maja matka podhalankę kąpała w rzece :lol:

[/QUOTE]

Mój był na początku wystawiany, więc miałam ciśnienie, żeby był najbielszy odcień bieli, a potem to już siła przyzwyczajenia ;). W wannie pies jest jednak unieruchomiony i można nad nim dłużej się spalać, poza tym nieograniczona ciepła woda.

Mój ważył jakieś 60 kg, ciężko było go ustawić na wadze u weta i waga skakała. W kłębie miał 70 cm. Był duży jak na podhalana, w górnej granicy normy.

Posted

Ja po kąpieli w wannie miałam obolałe plecy od naciągania się... Na dworze psa sobie obrócę, kucnę i wymyję dokładnie :) Kąpiel, wycieranie, czesanie, suszenie trwa około godziny...

Jetsan na wagę u weta nie wejdzie, bo jest zdecydowanie za mała. Ważyłam go rok temu na skupie złomu :evil_lol: On powinien ważyć ponad 55kg, tak do 60kg właśnie, ale nie utuczę go chyba nigdy, nie da się. A ten wystający kręgosłup, żebra to nic przyjemnego.

No puszek! Ale po deszczu też się tak puszy :D

Posted (edited)

[quote name='marta1624']To w razie czego będę pisać ;) Jak tylko namowie kogoś na transport :D

A z kapaniem- jestem wyrodna, kąpie raz na pół roku/rok :D

Jasne :)

Moja suka praktycznie w ogóle nie była kąpana.

Cwiczymy slalom, źle wbiegł, chciałam go wycofać i wprowadzić na nowo. Zawołałam go, wskazałam ręką gdzie ma podejść. Zawias, przerażony wzrok i koniec współpracy.

Edited by Naklejka