Ty$ka Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 łał, Jets biega, chyba to nie rzadki widok jak mastif lata :lol: Fajny wypadzik, zdjęcia to obrazują super :) I życzę miłego wypadu. Quote
Naklejka Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 No z dziewczynami jadę :D będzie też Gaja, no i suki, które były wczoraj na spacerku z nami :eviltong: Tak, Jetsan mało się rusza, szczególnie ostatnio, wczoraj się wyszalał, dobry dzień miał :) Ostatnio łapy go bolały, więc na spacerach wlókł się. On nad wodą zawsze szaleju dostaje, no i przy Dianie, bo ją uwielbia, ona go niekoniecznie :evil_lol: Quote
Talia Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Jetsan nad wodą wygląda jak prawdziwy niedźwiedź. Brakuje tylko żeby łososie łowił ;) Quote
Naklejka Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 Wrócilismy :) Całkiem fajnie było, pogoda raz dopisywała, raz nie, ale psy szczęśliwe :D Dość dobrze się dogadywały, chwilami nawet się wspólnie bawili. Sporo emocji było w piątek, bo rozmawiałyśmy ze znajomymi o ich wynikach z matur, a my biedne ich nie znałyśmy. Na szczęście moja mamuśka sprawdziła dla mnie wyniki w internecie. Jestem w szoku i dopóki nie dostanę świadectwa, nie uwierzę w tak wysokie wyniki :evil_lol: Quote
Leokadia Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 Też się zdziwłam wynikiem mojej matury, liczyłam na dużo mniej;) I to z czego najlepiej? Z niemca, no wymiękam...ale no fakt, dali poziom egzaminu gimnazjalnego:roll: Quote
Naklejka Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 Niemiecki i później matma najlepiej :) Dojczem byłam zaskoczona, bo w szkole praktycznie nie miałam lekcji i napisałam może 4listy tylko w tym dwa na mutrach :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Cieszę się, że wypad udany. Masz jakieś fotki? Tak, tak, mówcie teraz, że matura była łatwa jak macie wyniki przed sobą :p Quote
Leokadia Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Naklejka napisał(a):Niemiecki i później matma najlepiej :) Dojczem byłam zaskoczona, bo w szkole praktycznie nie miałam lekcji i napisałam może 4listy tylko w tym dwa na mutrach :evil_lol: Nie no, na niemieckim to my na co lekcję mieliśmy zadawane raz krótkie, raz długie formy, ale za to podczas zajęć rozmawialismy o wszystkim tylko nie o niemieckim, dlatego wymiatam na pisemnym, a ustny ledwo zdałam:diabloti: Quote
Naklejka Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 Ty$ka napisał(a):Cieszę się, że wypad udany. Masz jakieś fotki? Tak, tak, mówcie teraz, że matura była łatwa jak macie wyniki przed sobą :p Tak, mam fotki, ale niewiele może jakiś tysiąc :evil_lol: Dla mnie nadal matma była trudna i nie wiem jakim cudem mam wyższy wynik niż chciałam (marzyłam o 80% :diabloti: ), chyba nie zrobiłam błędów, bo kilka zadań nie ruszyłam w ogóle. A z niemieckiego byłam zadowolona, bo mi tematy podeszły. Liczyłam na 60% czyli tyle ile na próbnych, jest 30% więcej :evil_lol: leónowa napisał(a):Nie no, na niemieckim to my na co lekcję mieliśmy zadawane raz krótkie, raz długie formy, ale za to podczas zajęć rozmawialismy o wszystkim tylko nie o niemieckim, dlatego wymiatam na pisemnym, a ustny ledwo zdałam:diabloti: Ja nie miałam lekcji, bo grupa nie umiała się nawet przedstawić, tylko gramatykę miałam i tak do niczego, bo w 3lata zrobiliśmy tylko 2 podręczniki :eviltong: Miałam w domu repetytorium z longmana i może 2 razy do niego zajrzałam :eviltong: Totalnie olałam naukę i przygotowania do matury. Z mówieniem mam ogromny problem, chodziłam kilka razy na dodatkowe zajęcia, by coś poćwiczyć, ale wiele mi to nie pomogło. Dodatkowo zjadł mnie stres i nie umiałam wydusić z siebie żadnego słowa. Wyszłam z sali z myślą, że nie zdałam... Quote
Ty$ka Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 łał, świetne wyniki, gratuluję ;) Zwłaszcza, że nie spodziewałaś się tego. U nas niemiecki też jest na żenująco niskim poziomie. Chciałam go zdawać na maturze, ale chyba zrezygnuję, nie ma szans, bym go zdała z tą nauczycielką ;) W takim razie czekamy na fotki :D Quote
Naklejka Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 Ja mam tylko nadzieję, że w tym internetowym serwisie nie ma błędów, bo jutro se w łeb strzelę :diabloti: Eeee skoro ja zdałam, to też dasz radę :D Quote
kalyna Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Wow gratuluje tak b. dobrego wyniku matury :) i dobrej głowy, że przy takiej nauce tak dobrze zdałaś :evil_lol: Quote
gato Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Hehe, mówiłam, ze matura to bzdura! Gratuluję dobrych wyników i pozytywnego zaskoczenia ;) (zawsze to pozytywne lepsze, niż zaskoczenie, że jesteś jedyną osobą która nijak do swoich wyników dostać się nie może - ale moje zdawanie matur i rekrutowanie się na studia to materiał na książkę :shake: ). Quote
Naklejka Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 kalyna napisał(a):Wow gratuluje tak b. dobrego wyniku matury :) i dobrej głowy, że przy takiej nauce tak dobrze zdałaś :evil_lol: haha, dzięki :diabloti: gato napisał(a):Hehe, mówiłam, ze matura to bzdura! Gratuluję dobrych wyników i pozytywnego zaskoczenia ;) (zawsze to pozytywne lepsze, niż zaskoczenie, że jesteś jedyną osobą która nijak do swoich wyników dostać się nie może - ale moje zdawanie matur i rekrutowanie się na studia to materiał na książkę :shake: ). Na to wygląda :lol: dzięki! A co takiego się działo? Co studiujesz? Ja się na studia nie wybieram, więc i tak za bardzo maturą się nie przejmowałam (tzn, przejmowałam się wynikami, ale to z powodu dumy a nie rekrutacji :eviltong:) Quote
Onomato-Peja Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Narobiłas mi ochoty na jakiś psiowy wyjazd, cholero. :lol: https://lh6.googleusercontent.com/-il_qpKIZxuw/U6HVIdVBF8I/AAAAAAAAcRM/RjTGMyVj3FQ/w640-h427-no/IMG_7516.JPG :diabloti: Czy tylko ja tak mam, że z jednej strony strasznie mnie cieszy, gdy pies mi się fajda w błocie, bo wiem, że to uwielbia i go radość rozpiera a z drugiej chce mi się płakać, rzewnie jak nigdy? :) Jeśli chodzi o matury, to Wy akurat musieliście mieć trudne, bo inaczej wprowadzenie nowego systemu nie miałoby sensu. :cool3: Więc tym bardziej wielkie WOW za wyniki i gratuluję! ;) Quote
gato Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 [quote name='"Naklejka"']Na to wygląda :lol: dzięki! A co takiego się działo? Co studiujesz? Ja się na studia nie wybieram, więc i tak za bardzo maturą się nie przejmowałam (tzn, przejmowałam się wynikami, ale to z powodu dumy a nie rekrutacji :eviltong:) Maturę oczywiście poprawiałam - za każdym razem na przynajmniej jedną zaspałam (na jedną tak konretnie, na drugą tak na styk), no i za tym drugim razem miałam przy okazji problem, bo moi rodzice zamknęli mnie w domu na 4 spusty i pozabierali wszystkie klucze :shake: . O zaspaniu chyba pisałam, z kluczami był trochę cyrk, ale w szkole już nie było takiej paniki jak za pierwszym razem. Na maturach byłam tym szczęśliwcem, który dostał na ustnej maturze z języka biało-czarny obrazek, na dodatek z jakimś jeszcze błędem (teraz już nie pamiętam jakim). Jak przyszedł czas na wyniki to za jednym razem był błąd w systemie internetowym (oczywiście tylko mi się zdarzył) i nie mogłam odczytać wyników od razu, za drugim razem było wszystko w porządku z wynikami matur, ale za to nie mogłam obejrzeć wyników rekrutacji... A jak już je odczytałam to miałam jakiś problem z dokumentami, bo czegoś się nie dało ściągnąć, czy był błąd, już nie pamiętam teraz, wiem, że informatyk jak mnie widział to tylko się śmiał, że ja znowu do niego i że znowu coś źle :lol: . To tak w skrócie, ostatecznie wszystko zawsze w miarę dobrze się kończyło - i maturę zawsze zdałam, i na studia się zawsze dostałam :diabloti:. Quote
Naklejka Posted June 30, 2014 Author Posted June 30, 2014 [quote name='Onomato-Peja']Narobiłas mi ochoty na jakiś psiowy wyjazd, cholero. :lol: https://lh6.googleusercontent.com/-il_qpKIZxuw/U6HVIdVBF8I/AAAAAAAAcRM/RjTGMyVj3FQ/w640-h427-no/IMG_7516.JPG :diabloti: Czy tylko ja tak mam, że z jednej strony strasznie mnie cieszy, gdy pies mi się fajda w błocie, bo wiem, że to uwielbia i go radość rozpiera a z drugiej chce mi się płakać, rzewnie jak nigdy? :) Jeśli chodzi o matury, to Wy akurat musieliście mieć trudne, bo inaczej wprowadzenie nowego systemu nie miałoby sensu. :cool3: Więc tym bardziej wielkie WOW za wyniki i gratuluję! ;) Uuuupss, jak będzie okazja to znów jedziemy na psi wyjazd :eviltong: Ja się tam cieszę, dopóki nie muszę czyścić Jetsana. No ale zawsze mogę go zostawić na dworze. Były trudne, matma była inna niż zwykle, nie było tzw pewniaków. Z polskiego były głupie tematy, a biologia sama w sobie była trudna plus brak mojego przygotowania i jest lipa taka sama jak na próbnych :grins: Dzięki! Pojechałam na rowerze w tej ulewie po świadectwo, wszystko się zgadza :D Szkoda, że nie wpadłam na matematyczkę. Gdy wystawiała mi ocenę, powiedziałam jej, że maturę zdam tak dobrze, że będzie nie w porządku dać mi 3 :diabloti: Matematyczka na to, że mam przyjść wtedy podziękować jej za dobre przygotowanie (he he, dobre sobie, bez internetu i matemaks miałabym może 60% :P ) Gato, masakra :crazyeye: Quote
Baski_Kropka Posted June 30, 2014 Posted June 30, 2014 Psi wyjazd <3 Ja bym sie napiła piwka, albo winka (mam takie zajebiste z nieiec prosto z winiarni) a nie moge :( Quote
Naklejka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Takiego winka też bym się napiła... Kurde no, Kaśka ogarnia mój durny obiektyw! :evil_lol: Nie wiem jakim cudem zrobiła 50mm takie fotki, hahaha. Tele leży i się kurzy, może ktoś chce kupić canona 55-250? :eviltong: Quote
Naklejka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Onomato-Peja napisał(a):A za ile? :diabloti: ? A po ile chodzą, ja go za 550zł chyba kupiłam :eviltong: Nawet pudełko mam :evil_lol: Chcę coś innego, może 70-200, może 85... Quote
Ty$ka Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Jak Arniaczek lata! :D Dałaś mu redbull czy jakie licho? :p Quote
Baski_Kropka Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 Arniczek podobno nie nakręca się na zabawki :P Quote
Naklejka Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 Ty$ka napisał(a):Jak Arniaczek lata! :D Dałaś mu redbull czy jakie licho? :p No flipki sobie robi, nauczył się i uwielbia to :) po redbullu dopiero by latał :D Baski_Kropka napisał(a):Arniczek podobno nie nakręca się na zabawki :P Różnie z tym bywa, to był pluszak, a on je lubi. Inne psy czasem też go motywują. Arniczek na wyjazdach też się trochę inaczej zachowuje, bardziej go nosi. Dzisiaj rowerek 5-6km w jakieś 15-20min. Na razie tyle, nie chcę Arnika przeciążyć, opracowałam trasy na jakieś 13km i 20km(ale wtedy głównie na smyczy i z przerwą w połowie). Jak mój nowy telefonik wróci z serwisu, będę miała gps i endomondo więc się nie zgubimy i dokładnie będę wiedziała jak długie trasy zrobilismy :D Mam nadzieję, że to nie słomiany zapał i wypracuję u Arnika lepszą kondycje i mięśnie :D A mi też się trochę przyda, haha. Pewnie za jakiś czas również wrócę do biegania. Quote
Recommended Posts