Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Arniczek na spacerach zaczął od patyków, następnie szarpaków (długi szarpako-wabik, ciągnęłam go po ziemi, żeby go goni, potem nad ziemią, by do niego wyskakiwał,), teraz już piłki i frisbee idą w ruch.
Frisbee ćwiczył nawet z moją koleżanką, więc to ogromny postęp :)

Na pewno pójdzie wam świetnie :D Agi też bym chciała trenować, ale nie mam gdzie, bo wszędzie daleko. Obi z Patką stoi pod znakiem zapytania, bo mi to koliduje z "tajemniczymi planami" :eviltong:

Posted

[quote name='gops']Pies ideał :lol:[/QUOTE]

On dopiero popołudniu, wieczorem zaczyna łazić po domu i zaczepiać ludzi ;) Ale jak jestem zajęta, to się nie narzuca, ewentualnie idzie do rodziców :P
W domu jest grzeczny, dopóki nie zostanie sam bez klatki :evil_lol:
Czasem w nocy tylko kosze na śmieci rozwala, a potem śmieci znajduję w klatce, a klapę ze śmietnika na jego szyi :evil_lol:

Posted

Cześć Naklejka :) Wpadam do was od czasu do czasu, pora się przywitać :)
Z Arnim jest trochę jak z moim Emilem (kundlopinczerem) - też strasznie łatwo go zrazić, wycofuje się i kontaktu z psem brak. Dopiero niedawno zaczęłam do niego "docierać" (a ma już 12 lat, całkiem w czas), niestety - zaczęłam studia i w domu bywam raz na dwa miesiące, czasem rzadziej.
Trzymam kciuki za maturę, gdybym poszła normalne do szkoły, też bym teraz pisała - cieszę się, że już ją mam za sobą. No i nie poszło mi tak źle, znacznie lepiej niż próbna ;)
Fajne masz psiska :D

Posted

[quote name='Karoola']Cześć Naklejka :) Wpadam do was od czasu do czasu, pora się przywitać :)
Z Arnim jest trochę jak z moim Emilem (kundlopinczerem) - też strasznie łatwo go zrazić, wycofuje się i kontaktu z psem brak. Dopiero niedawno zaczęłam do niego "docierać" (a ma już 12 lat, całkiem w czas), niestety - zaczęłam studia i w domu bywam raz na dwa miesiące, czasem rzadziej.
Trzymam kciuki za maturę, gdybym poszła normalne do szkoły, też bym teraz pisała - cieszę się, że już ją mam za sobą. No i nie poszło mi tak źle, znacznie lepiej niż próbna ;)
Fajne masz psiska :D

Hej, miło że się odezwałaś :)
Z Arnim długo się nie dogadywałam, ten pierwszy rok był chyba najgorszy.
Polski na próbnej na blisko 70% to dla mnie wyczyn :evil_lol: jak zobaczyłam ocenę za wypracowanie to padłam, nigdy tak dobrze go jeszcze nie napisałam, a wyjątkowo się spieszyłam, dlatego też czytanie ze zrozumieniem olałam.
Nad matmą popracuję i będzie te 80% :eviltong:
Teraz walczę z biologią, wzięłam te rozszerzenie z myślą o studiach (na które i tak raczej nie idę), no ale wypadałoby jakoś to zdać (bo moja duma inaczej ucierpi :evil_lol: ). Mam spore braki, nie wiem jak się uczyć, by przyniosło to efekty. Na razie czytam podręczniki, a potem może porobię sobie jakieś zadania maturalne.
A w weekend muszę napisać swoją prezentację maturalną, analizę już mam, teraz sklecić to w całość :shake:
I wziąć się jeszcze za naukę niemieckiego...
Chyba nigdy się tyle nie uczyłam, co teraz :evil_lol:

[quote name='junoo']Uroczy śpioch :)
i jaka oryginalna pozycja odpoczywania :)
Nie chciało mi się wyciągać co chwilę aparatu, bo co chwilę zmieniał pozycję na bardziej powykręcaną :D

Posted

[quote name='Naklejka']Chyba jesteś jedyną osobą, która na śliniącego Jetsa nie reaguje "fuuuuuuj, bier go ode mnie" :evil_lol:[/QUOTE]

uroczo się ufaflunił ;)
Prodziak też tak umie ;)

Posted

[quote name='junoo']ślinki są urocze :razz:

Najlepszego Jetsan z okazji 4-tej rocznicy :D[/QUOTE]

Tsaaa, dopóki nie masz tej sliny we włosach, albo co gorsza w jedzeniu :eviltong:
Dziękujemy :D

[quote name='3 x']uroczo się ufaflunił ;)
Prodziak też tak umie ;)[/QUOTE]

Te nasze tybcie przy chińskich potworach to zupełnie nieśliniące i niefaflaste psiaki są :grins:

[quote name='Baski_Kropka']A ja nie lubie być ze śliny :P
Ale Jetsankowi wszystkiego psiego! :D[/QUOTE]

Ja na to nie reaguję już :eviltong: Chociaż nie ściągnę mu gluta ręką, tak jak to robi Angi, zazwyczaj do tego uzywam buta :evil_lol:
Dziękujemy :)

Psy leniuchują, a pańcia siedzi nad książkami. Dzisiaj męczę prezentację maturalną :shake: nie skończę jej chyba do maja...

Posted

Kupy we włosach nie praktykuję. Ale trenuję uniki przed latającym gównem :D
Dex niejednokrotnie podczas kiedy ja zabierałam się do sprzątnięcia gówienka, zaczął radośnie zakopywać i szurać łapami :D

Posted

[quote name='Vailet']https://lh4.googleusercontent.com/-wvKVnBQimXo/U0a3UO4dMuI/AAAAAAAAbjo/O7AqIwa956c/s800/cats.jpg nie widac różnicy :lol:

W ogóle, 11kg, czy tam 55kg... pff :eviltong:

[quote name='Baski_Kropka']Kupy we włosach nie praktykuję. Ale trenuję uniki przed latającym gównem :D
Dex niejednokrotnie podczas kiedy ja zabierałam się do sprzątnięcia gówienka, zaczął radośnie zakopywać i szurać łapami :D

Schronisko... tam już nic ci nie jest obce :evil_lol:

Posted

[quote name='Vailet']piękny pies, piękne zdjęcia w ogóle oh ah :loveu:[/QUOTE]

Dzięki! :)

[quote name='omry']Uwielbiam Twoje zdjęcia, poważnie :cool3:[/QUOTE]

Naprawdę mi miło! Ja ze swoich zdjęć nie jestem zadowolona.

Jajjajaj, ekscytuję się strasznie, oby do końca tygodnia, a potem miesiąca! Arnik da czadu, mam nadzieję :lol: