Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniak, jak szczeniak- fajniutki :D Zaczepny, kontaktowy, tylko leje na potęgę. 
No Iza nie moze go u siebie zostawić, nie ma warunków na szczeniaka. Jedzie do Misi, bo do mnie już go nie zdąży podrzucić :P Potem mam go zgarnąć, o ile Misia go w ogóle odda, haha. 

Posted

Z życia psów i mojego. 
Lenistwo, niechęć do wszystkiego. Na szczęście pozaliczałam kolosy, poprawki i mam prawie luz. Tylko jeszcze jeden kolos z anatomii w czwartek i wolne :D

Wczoraj był spacerek grupowy. Arni dostał znów wpierdziel od suki- Lili, a Jetsu miał radochę, że są inne psiaki, wybiegał się i padł w ogródku. 
Jetsu się starzeje. Zrobiła się z niego ciepła klucha, tylko by się miział, przytulał i nawet na kanapę wlazł. 
IMG_1571.jpg

Arni głupi jak zawsze, zazdrosny o Jetsa i rzuca mu się do gardła, a potem przez 30min się przed nim płaszczy. Zarzygał mieszkanie i wkurza mnie strasznie :P Dodatkowo po wczorajszym spacerze jest brudny ze śliny Lili, ale wykąpię go dopiero przed świętami. 
IMG_1626.jpg

Posted

A jeszcze przed świętami zdążę psy ze trzy razy wykąpać :lol: Nienawidzę tego okresu gdy ludzie palą w piecach, Miska robi się szara w zawrotnym tempie :P

Jetsan też brudny i śmierdzący właśnie przez palenie w piecach. No ale nie mam jak go wykąpać(ból z powodu braku ciepłej wody w piwnicy, a do wanny go nie wsadzę). Tydzień temu go tylko zlałam wodą z wiadra, to trochę brudu zeszło. Czekam na śnieg, bo wtedy psy są czyste :D 

Posted

Ja ostatnio poszłam z Raven na spacerek z CC i AST/CC i jak wróciłam to musiałam ją wypłukać w wannie porządnie ciepłą wodą, bo miała na sobie skorupę ze śliny. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że never ever żadnego usmarkanego molosa w moim domu :P Jetsu się mocno ślini? 

Posted

Ja ostatnio poszłam z Raven na spacerek z CC i AST/CC i jak wróciłam to musiałam ją wypłukać w wannie porządnie ciepłą wodą, bo miała na sobie skorupę ze śliny. Utwierdziło mnie to w przekonaniu, że never ever żadnego usmarkanego molosa w moim domu :P Jetsu się mocno ślini? 

Jego obsliniła suka troszku wyższa od niego, ale w podbnym owczarkowatym typie. 

Tak, ślini się, nie cały czas, ale na widok jedzenia, gdy dyszy z gorąca, zmęczenia.
Ślina jest nawet na suficie, meblach, bo uwielbia się otrzepywać, we włosach też ją miałam.
A długi ciągnący się glut z paszczy to norma na dłuższym spacerze. Angi coś o tym wie :P 
IMG_5850-2.jpg

Posted

Kali też już się zaczął ślinić, niestety ;) Ostatnio biegał z takim glutkiem do ziemi :loveu:   :megagrin:

Ból molosa :P 
Jetsu wczoraj też biegał z takim glutem, potem przykleił się do podgardla, haha. Na szczęście wlazł do stawu i się wyczyścił. 

Posted

Arniczek przecudowny na tym filmiku. Gdyby mi sie tak chcialo z moimi pracowac, ale jakos nie mam motywacji a jak ja zlapie to nie wiem jak sie mam do tego zabrac.

A ślinka cudowna rzecz. Ostatnio przechodzilismy przez pasy, Bluesik sie otrzepal i jakas babka ktora przechodzila obok nas miala jego sline na spodniach :jumpie:

Posted

Trzeba próbować i kombinować, ja też nie wiem jak czego się uczy, nawet już nie pamiętam, jak uczyłam Arniczego :P 

Taa, ślina jest cudowna. 
Wracamy ze spaceru, Jetsu idzie przy nodze, otrzepał się. Sliną oberwały 3 osoby, a odskoczyliśmy na metr w tył :D 
Imprezka w ogrodzie, chłopcy siedzą przy stole. Puszczam Jetsa do ogródka. Nagle słyszę: NIEEEEEEE. Jetsu otrzepał się przy stole. 
Siedzę na kanapie, wchodzi Jetsu, otrzepuje się, glut ląduje obok mnie, na ścianie, na suficie, w misce z orzeszkami. Spoko, da się przyzwyczaić. 
Jetsu sępi jedzenie, pod nim kałuża. 
Szkolę Jetsana, moje spodnie są całe w jego ślinie. moje ręce tez (a potem czasem swędzą :P). 

Posted

hahaha historie z życie wzięte. Latające gluty :evil_lol:

Hahaha, taka przestroga dla tych, co chcą tybka. Jetsu nie jest faflasty, ale chińczyki to dopiero się muszę ślinić! FUJ.

Chcę śnieg, albo wiosnę. Okropnie się czuję :/ nie poszłam na zajęcia(wybity palec uniemożliwia mi pracę na ćwiczeniach :/), miałam się uczyć, ale jestem nieprzytomna, poszłam na spacer i jest jeszcze gorzej... 
Wpadłam na genialny pomysł  :look3:  
Studia na politechnice! 
Tak, tak, ja leń i studia. 
Oczywiście zaoczne, bo chcę jeszcze skończyć aktualną szkołę. 

Niefotogeniczny debilek 
IMG_1415.jpg

I macie chomika siostry. 

Posted

Toż to mój Bazyli w wersji krótkowłosej :D 

O apropo myszek czytałam gdzieś, że coś planujesz - ja w piątek odbieram w Chełmie mysz z tego ogłoszenia http://olx.pl/oferta/sprzedam-myszke-rasy-marked-CID103-ID8bJnd.html#81be33a92e wygląda jak pseudorasówka :D 7.01 zabieram ją do Wawy i stąd można posłać dalej, dobrać dwie koleżanki i już miałabyś fajne stadko  :megagrin:

A Jetsu miodzio :loveu:  czemu mi takie bajeczne w lesie nie wychodzą, model do niczego pewnie  :lookarou: