Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzialam! Fajnie wydaje sie taki lekki w tym co robi :) Chociaz mam alergie na teksty ktore byly w tym filmiku, majac trzeciego psa z ulicy/schroniska.

Posted

Ta, on jest delikatny, jak się odbija i nie musi złapać zabawki. 

Jak odbija się po zabawkę, to nie umiem utrzymać równowagi :evil_lol:

A ja nawet zbytnio nie słuchałam. Swoje zdanie na temat adopcji mam ;) 

Arniczy się nakręca na zabawki  :laugh2_2:  

A Jetsan ogarnia samokontrolę, mam filmiki, ale nie mam siły ich ogarnąć. 

Posted

Naklejka mozesz podpowiedziec jakies sensowne strony o swiadomosci zadu? Chce zaczac z Fanta to cwiczyc a troche brakuje mi wiedzy teoretycznej. Chcialabym poczytac zanim sie do tego zabiore i do dalszych sztuczek :)

Ogarniaj filmiki i wrzucaj! Ja musze kogos naklonic do nagrania naszych wypocin, zeby potem patrzec etapami jak to sie zmienialo wszystko:)

Posted

Naklejka mozesz podpowiedziec jakies sensowne strony o swiadomosci zadu? Chce zaczac z Fanta to cwiczyc a troche brakuje mi wiedzy teoretycznej. Chcialabym poczytac zanim sie do tego zabiore i do dalszych sztuczek :)

Ogarniaj filmiki i wrzucaj! Ja musze kogos naklonic do nagrania naszych wypocin, zeby potem patrzec etapami jak to sie zmienialo wszystko:)

No właśnie nic nie mam i rzadko z czegoś korzystam, bo nie umiem wyszukać. 

Oglądałam jakieś filmik na yt, a reszta na wyczucie. 

Zaczęłam od zwykłego cofania. Arnik stał przede mną, a ja szłam do przodu i on musiał zrobić krok w tył. 

My nie mamy czym kręcić filmików, tylko telefonem mogę :( A był pomysł na filmik sztuczkowy...

Posted

Ee, wlazlam na pierwszą stronę przez przypadek.. Jak tam Neska? Żyję jeszcze?

Tak, niedawno przeszła zabieg usunięcia ropni na ciele, ma zwyrodnienie kręgosłupa i jest kościotrupem, ale serce ma zdrowe.

Dalej jest bardzo kontaktowa i ruchliwa, chociaż najstarsza z całego stada. Ma adhd, serio :lol:

Posted

Genialna  Demi :D To jest guru, wzór Arniczego, jeszcze trochę i też będzie latać tak jak ona :D 
I upadłam na łeb, będę miała 3 popapranego psa... ogarnia mnie strach,   :look3:

IMG_1072.jpg

Posted

Czemuż trzeciego psa?

DT... dla bardzo problemowego psa, lęki, agresja, reaktywność, pobudliwość. Ten psiak pojawił się na zdjęciach z wyjazdu na wieś, ten wilczek.

Nie wiem dlaczego zgodziłam się wziąć go do siebie :lol: 

Posted

DT... dla bardzo problemowego psa, lęki, agresja, reaktywność, pobudliwość. Ten psiak pojawił się na zdjęciach z wyjazdu na wieś, ten wilczek.

Nie wiem dlaczego zgodziłam się wziąć go do siebie :lol:

Ale zaszalałaś ;)

to trzymamy kciuki, abyś wyprowadziła go na prostą ;)

I zdawaj relacje.

Posted

To wyzwanie. 

Relacje będą, bo będę potrzebowała pomocy i rad. Na razie mam swoj plan na pracę z nim, ale zobaczę co z tego wyjdzie. 

Jeszcze muszę mu klatkę zamówić. Ktoś chce nas wspomóc finansowo?  :siara:  :D 

Posted

bezjajeczny pies , co z tego, że próbował kryć cieknącą sucz  :siara:

Z Arniczym się lubią, na Jetsa się sadzi. Tylko Jetsu jest ideałem i wie że to strach, więc go olewa. 

Posted

Z nowości treningowych.

Zaczęłam od nowa ćwiczyć z Arnim podstawy chodzenia przy nodze- dostawianie, pilnowanie swojej dupki, trzymanie się blisko nogi.

Póki co jest dobrze, nawet umie iść do tyłu przyklejony do nogi.

Tylko jeszcze go dość często nagradzam, utrzymanie kontaktu wzrokowego dojdzie do tych ćwiczeń później. Najpierw niech ogarnie prawidłową pozycję :) 

Jetsu po dwóch sesjach zrozumiał o co chodzi z kontaktem wzrokowym. 

Nie trzeba już smaczków, by się na mnie ładnie patrzył siedząc przy nodze.

Doskoczył do mojej twarzy, ale to tam taki szczegół :P 

To jest mistrz, niesamowite, że tak szybko się uczy.