Baski_Kropka Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Tam było "Dobryyy pieseeeek! Tak jest, no przynieś patyczka...przynieś <3 [ty debilu] czego już nie słychać :D haha już ja wiem :D Quote
Naklejka Posted August 13, 2014 Author Posted August 13, 2014 (edited) [quote name='Baski_Kropka']Tam było "Dobryyy pieseeeek! Tak jest, no przynieś patyczka...przynieś <3 [ty debilu] czego już nie słychać :D haha już ja wiem :D[/QUOTE] To było wcześniej. Jak zaczął pływać to był super. A patyka nie przynosił, bo mu się na górę nie chciało wchodzić. Trudno, to że pływał było ważniejsze :D W Tychach raczej przynosił :eviltong: Jadymy do weta z Jetsanem. Wczoraj ponoć nie ruszył namoczonej karmy. Antybiotyk do soboty, w poniedziałek znów wizyta. Cały czas musi jeść gotowane. Bo suche jest be :eviltong: Edited August 13, 2014 by Naklejka Quote
Baski_Kropka Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 Oj biedny pieseczek gotowanym jedzonkiem karmiony :P Jak wy tego synusia u weta ogarniacie? :D Quote
Naklejka Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 Jego jelita są biedne, bo miał paskudnie luźne kupska, dostał i na to tabsy. Fafle też mu muszę maścią smarować, bo ma zadrapane od wewnątrz. Normalnie sobie z nim radzimy :eviltong: Quote
Naklejka Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 [quote name='Angi']CACIBA w Katowicach nam likwidują! :o[/QUOTE] JAK TO? gdzieś indziej robią, czy nic? Dlaczego? Moje kochane Kato :( Quote
angineuuka Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 W przyszłym roku ostatni... może w 2017 wróci? nic nie ma. najwyżej krajówka :roll: dokladniej nie wiem o co chodzi.. [I]Zatwierdzone wystawy międzynarodowe w Polsce na 2016 r.: 05-06.03 Drzonków (Zielona Góra) 23-24.04 Opole 20-21.05 Rzeszów 28-29.05 Leszno 12.06 Kraków 09-10.07 Warszawa 23-24.07 Konopiska (Częstochowa) 06-07.08 Zakopane 20-21.08 Sopot 27-28.08 Białystok 24-25.09 Wrocław 29.10 Poznań 30.10 Poznań 12.11 Kielce 13.11 Kielce 10-11.12 Lublin CACIB straciły Szczecin, Łódź* i Katowice.[/I] *gdzie okazuje się, że jednak mają. Quote
Naklejka Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 No to będzie trzeba się wybrać do Wrocka :eviltong: Wybieram się od 2lat, haha. Quote
Naklejka Posted August 15, 2014 Author Posted August 15, 2014 Masz tam jakiś nocleg? Czy szybki transport? ;) Do Kielc kiedyś też chciałam, ale dojazd mnie wtedy zniechęcił. [url]http://braveandproud.com/mioty/[/url] Cholerka, normalne tybki! :loveu: Może jest jeszcze szansa dla rasy? Kupcie mi ( kupujcie również karmę :P) chociaż ja nie chcę już tybków, ale chyba jednak chcę :diabloti: Jetsu wraca do formy, jakoś to gotowane zjada, ale troszkę niewygodnie mu się je tą papkę i dzieli jedną porcję na kilka razy. Nie wiem ile powinien tego dostać. Ostatnio zjadał ponad kilogram tego rozgotowanego ryżu z mięsem. Za mało, za dużo? No bo jednak sporo wody w tym... On nie chce jeść rano, bo tak bym mu to podzieliła na dwa-trzy posiłki, a on tylko popołudniu i wieczorem zjada (to jest tylko 2-3h przerwa) Quote
angineuuka Posted August 15, 2014 Posted August 15, 2014 nocleg mam ;) z tybków już wypadłam, nie wiem już kto jest kto:diabloti: Quote
Naklejka Posted August 15, 2014 Author Posted August 15, 2014 Ale fajnie! No jak to? Bartka Vivy i Tazi nie kojarzysz? :shake: Zła kobieta. Miałam gości, psich też! Wpadły dziewczyny, Salsa i Diana. Dziewczyny mają tymczasowicza, który przy okazji się socjalizował :) Quote
Naklejka Posted August 16, 2014 Author Posted August 16, 2014 Jetsan rano odmówił jedzenia, chociaż wczoraj ładnie wciągnął pół porcji i jeszcze wieczorem zjadł. Ma biegunkę. Nie chce przyjść nawet do domu, był na chwilę i zaraz chciał wyjść. Biedny. Dostał węgiel. Dodzwonić się do wetki nie umiałyśmy, jutro ma gabinet zamknięty. Mam nadzieję, że to ustąpi. Została jeszcze jedna tabletka antybiotyku, nie wiem czy mu ją dać, czy lepiej nie. Jedzenia nawet nie chce ruszyć, ale to może i lepiej przy takim rozwolnieniu. Do tej poty kupy były luźne, ale w normalnej ilości... Quote
angineuuka Posted August 16, 2014 Posted August 16, 2014 [quote name='Naklejka']Ale fajnie! [B]No jak to? Bartka Vivy i Tazi nie kojarzysz? :shake: Zła kobieta. [/B] Miałam gości, psich też! Wpadły dziewczyny, Salsa i Diana. Dziewczyny mają tymczasowicza, który przy okazji się socjalizował :)[/QUOTE] skleroza ;) Quote
Fauka Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Wpadłam obczaić jakieś fotki a tu posucha :roll: Tak sobie pomyślałam, że w tej galerii brakuje mi kelpika :P Quote
FredziaFredzia Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Szczecin też nie będzie miał CACIBa?:crazyeye: Quote
angineuuka Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 [quote name='Fauka']Wpadłam obczaić jakieś fotki a tu posucha :roll: Tak sobie pomyślałam, że w tej galerii brakuje mi kelpika :P[/QUOTE] właśnie, biermy kelpiki! Quote
Naklejka Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Nie ma zdjęć, bo Jetsanek choruje i jakoś nie mam ochoty na zabawy z aparatem. Biegunka nie ustaje, pojawiła się krew, śluz, już mama rozmawiała z wetką(akurat byłam na spacerze), jutro rano się widzimy. Jetsan zapchany węglem i smectą, niby się lepiej czuje, ale dalej chodzi z ogonem w dół i taki bidny jest. Mam coś ze spaceru z Angi, ale to za chwilkę, muszę je zrzucić ;) Ale najpierw idę coś zeżreć. Arnik był dzisiaj bardzo fajny na spacerku. Nawet szalał za zabawkami i skupił się przy psie. Za to w ogródku totalnie olał zabawki. Eee, no właśnie, miałyśmy rozkminy o tym jakie psy chcemy. Ale kelpie? No nie wiem. Quote
Naklejka Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Dziękujemy! No mógłby już sobie darować. Ta biegunka to pewnie przez antybiotyk- "działania niepożądane" ehh. Ambitne zdjęcie ze spaceru. [IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10583886_703298536416790_2162584690389007563_n.jpg?oh=877c05ad107a7b3e788d4525111f9abc&oe=545D908E[/IMG] Ostatnio fociłam psa asystującego, a tak ogólnie to nie mam ochoty. Chciałam wyjść na foty z Jetsanem w złotą godzinę, ale pogoda mi przeszkadzała, a jak się pochorował to odpuściłam spacery całkiem. Quote
Naklejka Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 [quote name='Angi']Kokę fociłaś? ;) zdrówka dla niego![/QUOTE] Yhy ;) dzięki :) Quote
Agnes Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 Zamiast smecty i węgla zdecydowanie polecam taninal (ziołowy) ale trzeba dużo dać i/lub nifuroksazyd. Ja jak nie wiem skąd biegunka daje jedno i drugie. Zawsze działają i od razu. Chyba, że węgiel i smecta się u Was sprawdza, choć to bardzo delikatne specyfiki. Mi też pewna osoba poleciła i taki ratunek stosuje do dziś. I zdrówka dla wielkopsa! Quote
Naklejka Posted August 17, 2014 Author Posted August 17, 2014 Kupiłyśmy to co nam znane, smectę już kiedyś dostawał. W aptece chciał nam coś innego sprzedać, co niby weci przepisują, ale nie chciałam eksperymentować. Dostał od wczoraj 20kapsułek węgla i 6 saszetek smecty. Nie dostał antybiotyku. Troszkę popołudniu było lepiej, dłużej wytrzymał i humor ma lepszy. Wetka mówiła, że węgla można dać sporo, ale się już skończył. Jutro i tak się do niej wybierzemy. W ulotce jest napisane, że antybiotyk może wywołać biegunki i zapalenie jelita grubego... Quote
Agnes Posted August 17, 2014 Posted August 17, 2014 To o czym ja napisałam nie jest na recepte. Sama testowałam, działa natychmiastowo. Jedno jest na bakteryjne biegunki, a drugie na "ogólne" biegunki. Może zapytaj wetki jak jej ufasz o to czy możesz podać takie leki? Nifuroksazyd powinno się dawać ok 5 dni, jak antybiotyk. Węgla daje sie bardzo dużo i dlatego go nie lubię, a smecta jest bardzo delikatna i nawet na mnie toto nie działa za dobrze. Antybiotyk może wywołać taką reakcję, ja teraz też robię kurację antybiotykową i co prawda fanta biegunki nie ma, ale kupy gorsze więc dziś wprowadziam probiotyk (zwierzęcy, nie ludzki) Quote
Recommended Posts