Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

3 x napisał(a):
u nas Prodziak ostatnio po ciemku nas broni
i na ten przykład obszczekał dwa dni temu kolesia z dzieckiem w wózku
no co ?
cimno było a facet z niewiadomych powodów się zatrzymał ze 20 metrów przed nami
widac nieprzewidywalny był
więc mu Prodziu powiedział kilka rzeczy do słuchu ;)

Tak, bardzo podejrzane, nienaturalne zachowanie :P
Jetsan właśnie sobie burczy, podszczekuje, ale go opieprzę i odpuszcza.
Gości też wpuszcza, jak się ich odpowiednio wprowadzi. Tylko trzeba go pilnować, ale wystarczy go skorygować jednym słowem.

Baski_Kropka napisał(a):
O Jetsu potrafi STÓJ :P

Nie tylko :P Nawet smaczków dla niego nie miałam, więc sukces jest.
No i w końcu mam jakieś dowody na filmie, że ten tybetan wcale nie taki straszny. Kiedyś jeszcze może nakręcę odwołanie, zostawanie, zmiany pozycji, ale to kiedyś :P

Edited by Naklejka
Posted

A mój Dex u mamy się rozpuścił jak dziadowski bicz!
I tutaj prónuje swoje warunki podyktować przy wpuszczaniu gości, szczeka jak popierdzieleniec, ale to przez Kropkę, bo mega go nakręca.. ona jest szczekaczką...

Posted

Arnika nauczyli szczekać, a teraz marudzą, że drze mordę, szczególnie w nocy, jak ktoś wchodzi do domu z imprezy. O dziwo wczoraj na mnie nie szczekał, tylko cicho poburkiwał, więc obudził tylko siostrę.
Jetsan jest popsuty, część odkręciłam, ale reszte olałam już, no trudno :eviltong:

Buhahah, miałam gości. Wiecie co zrobili jak psy zobaczyli? Wyciągneli aparaty i obfocili ich z każdej strony :evil_lol:

Posted

Baski_Kropka napisał(a):
Ładne miałąaaaaś :D
Ale w krótkich też super wyglądasz! :D

Płakać mi się chce jak patrzę na stare zdjęcia, gdy włosy miałam do pasa. No ale kurde lubię te moje krótkie, więc niedługo znów do fryzjera, bo odrosły i trzeba poprawić :D No i nikt nie pozwala mi ich zapuszczać :eviltong:

Posted

dOgLoV napisał(a):
zima pozapuszczasz , teraz za ciepło na długie włosy ;)

Mi nie przeszkadzają długie włosy w leci ;) Ale i tak ścinam, jeśli będę chciała je zapuścić, to najpierw będę musiała je wyrównać, bo jeden bok mam dłuższy i kijowo będzie to wyglądało.

Baski_Kropka napisał(a):
Ja zapuszczam średnio po 2-3 lata i potem znowu ścinam i niedawno własnie ścięłam, ale tak do ramion :)

Ja co chwilę ścinam, zapuszczam :P Kiedyś miałam też do ramion, takie wycieniowane, potem zapuszczałam, aż były mega długie i ścięłam te najrzadsze,wycieniowane końcówki. Z włosów do pasa zrobiło się trochę za ramiona Odrosły, były dłuższe niż na zdjęciu wyżej, a potem zaszalałam :D

Posted

Ja lubię długie włosy... na zdjęciach. Sama się zastanawiałam jak to mogłam mieć tak długie włosy, bo generalnie jestem z tych leniwych, jeśli chodzi o pielęgnację. :p Teraz mam takie w sam raz, choć mam zamiar je przyciąć jeszcze troszkę na lato.

Posted

Spokojnie, on moje humorki i charakterek całkiem dobrze znosi, nie to co biedny Arniczek :evil_lol:

Dzisiaj byłam z nimi nad stawem, Jetsan jak zobaczył wodę to aż się trząsł z podjarki :evil_lol:

Posted

KOCHAM JETSA :diabloti:
Siedzę z matką, słyszymy jakiś dziwny szczek na dworze, wydaje się nam, że to Jetsan. Schodzę na dół, zobaczyć co się dzieje. Jetsan wisi na zasuwie i drze mordę, bo się zablokował zębami. Odplotłam drut, matka przyszła, szarpnęła zasuwą i uwolniła piesa. Uciekł z dala od bramy z fochem i obolałą szczęką.

No i już nie muszę się martwić, że mi bramę otwiera, odpuści na kilka dni co najmniej :evil_lol:

A Arniczy był u babci i wyszalał się w ogródku :D tylko wczoraj jakieś zawiasy łapał i taki słabo ogarnięty był, nie reagował na wołanie, taki ogłupiały jakiś.
Ojciec kocha klatkę Arnika (on ją kupił :P) pakuje do samochodu, pies grzecznie w niej jedzie, nie ma nigdzie kłaków, nie musi sprzątać potem samochodu.

Posted

Al Jetsu nawywijał, dobrze, że zębów nie potracił, albo czegoś innego sobie nie zrobił :D

OoJjj klatka :D Mu jak kupimy kombi, to Dex też będzie jeździł w klatce. Musze już jakiejś poszukać, co by go przyuczyć też w domu w niej leżakować :)

Posted

Nie podchodzi do bramy, nie szarpie jej, nie gryzie zasuwy. Idealnie :D

Klatka jest super, Arniczek bardzo się uspokoił odkąd ją ma i siedzi cały czas w domu :)

Posted

Klatka (klatki w sumie) w samochodzie, tak na stałe, to moje marzenie - ale póki co muszę zmienić samochód, żeby je spełnić. Już teraz wiem, że marka nieważna - ważne żeby był pojemny (żeby klatki weszły of kors :diabloti:), miał klimę i radio, nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. No dobra... Wysokiego zawieszenia jeszcze :D .

Jetsu majster :D

Posted

I żeby dużo nie palił :P

umieramy ze zmęczenia. Siedzimy na tym planie, niby nic nie robimy, ale 12h poza domem robi swoje. Ten miesiąc będzie bardzo męczący.

Posted (edited)

Mój brzydalek, fotka z ostatnio opisywanego felernego spacerku :P

A to Arniczy błagający o powrót do domu :evil_lol:

Nie chwaliłam się, ale taki mam cudny kalendarz :D

a w nim wsyztskie "nasze" 4 psiaki.

właśnie zobaczyłam zwiastun, Arnika tam tyle co nic, ale co tam i tak mam fun :evil_lol:

Edited by Naklejka
Posted

Niet :diabloti:

Wyszłam na spacer z Demi i jej właścicielką. Złapała nas ulewa, no i pół spaceru spędziłyśmy pod drzewem, czekając aż minie deszcz. Ostatnio nie mamy szczęścia do pogody :evil_lol: