Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Możemy się łączyć w bólu, bo niby próbuję swoich sił w obikowaniu, ale czymś więcej niż prymitywnym ćwiczeniem nazwać tego nie można. Kompletnie nie mam źródeł informacji,w mojej okolicy nikt nie zajmuje się szkoleniem, do psiej szkółki mam ponad 150km, a czytanie czegoś na forach czy stronach nie zawsze jest czas no i to nie jest to samo. Dlatego ranię obi tym czymś, co robię, no ale trudno, ja tego do końca nie ogarniam, a lubię ten sport ;).

Buhahaha, Jetsan powala na łopatki :lol:

Posted

Mam treningi pod nosem prowadzone przez Patrycję Kowalczyk, ale kasa i brak czasu mnie przyhamował...
Więc kombinuję sama, oglądam filmiki, czytam, czasem coś mi koleżanka podpowie, no i jakoś leci.
Może na semi się kiedyś wybiorę. Za darmo nigdzie takiej wiedzy nie dostanę...

Obi ma to do siebie, że mogę ćwiczyć je w domu, co dla mnie jest bardzo wygodne, bo w przerwie między obowiązkami, przed karmieniem psów mogę coś poćwiczyć :)

Posted

Jak masz okazję wybrać się na seminarium to ja polecam - ostatnio byłam tylko jako obserwator na semi z Magdą Łęczycką i serio dużo rzeczy można sobie poukładać w głowie, dużo nowych pomysłów i tricków do wykorzystania mam, co ciekawe już wiem, że z Zu trzeba będzie poszlifować pewne rzeczy zupełnie inaczej niż z tym oszołomem drugim, a z Raven czekają mnie lata świetlne pracy, no ale co tam :P

Żałuję, że nie mam żadnej fajnej obikowej szkółki u siebie - są albo pozytywne, albo tradycyjne, ale w złym znaczeniu tego słowa. A ja oczywiście jestem gdzieś po środku, bo lubię podkręcać pozytywnie motywację ale jak trzeba w łeb trzasnąć to trzasnę, słowem, nie widzę dla siebie miejsca chwilowo na rynku lubelskich szkółek :evil_lol:

Posted

[quote name='zaba14']Widziałaś? :>
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=685190651522364&set=a.568188969889200.1073741860.127126817328753&type=1&theater

Tak, na molosach już jest.
Nie wezmę dorosłego MT, nigdy nie wezmę :P

[quote name='evel']Jak masz okazję wybrać się na seminarium to ja polecam - ostatnio byłam tylko jako obserwator na semi z Magdą Łęczycką i serio dużo rzeczy można sobie poukładać w głowie, dużo nowych pomysłów i tricków do wykorzystania mam, co ciekawe już wiem, że z Zu trzeba będzie poszlifować pewne rzeczy zupełnie inaczej niż z tym oszołomem drugim, a z Raven czekają mnie lata świetlne pracy, no ale co tam :P

Żałuję, że nie mam żadnej fajnej obikowej szkółki u siebie - są albo pozytywne, albo tradycyjne, ale w złym znaczeniu tego słowa. A ja oczywiście jestem gdzieś po środku, bo lubię podkręcać pozytywnie motywację ale jak trzeba w łeb trzasnąć to trzasnę, słowem, nie widzę dla siebie miejsca chwilowo na rynku lubelskich szkółek :evil_lol:

Właśnie chciałam się do Magdy Łęczyckiej wybrać, widziałam we Wrocławiu jakieś semi, a tam nie miałabym problemu z dojazdem i jakiś nocleg za darmochę może by się znalazł :D
Ja nawet za bardzo się nie orientuję w tutejszych szkółkach, nigdy mi to nie było potrzebne. No ale obudziły się we mnie ambicje jakieś i jednak czyjaś pomoc, by się przydała. Wiedzę mam małą, doświadczenie niewielkie... He he, titanie przy Jetsanie to sobie mogę w dupę wsadzić, kiedyś bardziej się z nim cackałam. Później wzięłam się za niego, zaczęłam dużo wymagać, egzekwować polecenia, jak trzeba było to polatał na dławiku. Teraz i bez smaczków w mojej ręce się slucha :D A tybetany mają problem by robić coś za darmo.
Ludzie pracujący przy filmie nie raz pytali mnie, czy nie chcę szkolić psów, hahaha :lol: Bo przecież Arnik taki genialny :lol:

Hahahah, na niemieckim miałam słuchanie o psich fryzjerach, hotelach, weterynarzach :diabloti:

Posted

[quote name='Robokalipsa']Hej :D Podczytuję ostatnio ale muszę napisać

Ale masz fajnego kundla :loveu:

Hej :)

No wiem :grins: Chcesz go może? Dopłacę! :D

[quote name='Mała Nika']Jaki szelmowski uśmiech :D
Tak mi się trochę skojarzył z Eddym :p

Ooo, intelektualnie są bardzo podobni do siebie :D

Posted

Jeszcze niezły biznesik sobie zrobię na Arniczku :diabloti:

BBeta, dzięki!
hahaha, ale Boomi chyba coś ma w łbie? Czy tylko wygląda na półgłówka? :evil_lol: Bo Arni chociaż stwarza pozory :eviltong:

Kamera mi padła, a chciałam nakręcić głupawę Arniego, biegał z wubbą w pysku i miał dziką radochę, bo odkrył, że jak się ją mocniej przygryzie, to piszczy. Intelygenty Arnoldzik... :mdleje:

Posted

Kurczę, ale ja jestem jego menedżerem. Nie powinnam się go pozbywać, powinnam czerpać korzyści z tego, że go mam :evil_lol:

mój aparacik jest stary i nie posiada kamery.
Mój telefon jest stary i patrz wyżej.
moja cyfrówka... zginęła
a kamera ma daremną baterię :evil_lol:

Posted

[quote name='Naklejka']Kurczę, ale ja jestem jego menedżerem. Nie powinnam się go pozbywać, powinnam czerpać korzyści z tego, że go mam :evil_lol:

mój aparacik jest stary i nie posiada kamery.
Mój telefon jest stary i patrz wyżej.
moja cyfrówka... zginęła
a kamera ma daremną baterię
:evil_lol:

tyle przegrać :evil_lol:

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Pani manager... się lepiej szykuj, bo od soboty ma być ładniejsza pogoda więc ja was chce widzieć po/w weekend w obiecanym składzie :P[/QUOTE]

Ogarniemy się jakoś :)

[quote name='Angi']tyle przegrać :evil_lol:[/QUOTE]

No cusz... po weekendzie będę miała nowy telefonik, nie wiem jak z filmami, ale zdjęcia z niego będą lepsze, niż z aktualnego złoma, który służy za aport Arniemu :lol: