Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angi']:diabloti: oj biedna:diabloti::diabloti:[/QUOTE]

No cóż, na takie dzieła sztuki można czekać przecież latami :evil_lol:

[quote name='Baski_Kropka']Ale masz cudaki :D Jetsan gigant... Czytalam kilka pierwszych stron, byliscie w koncu na szkoleniu?

Arni boski <3 wpisuje sie w moje typy...i tak madrze PACZY <3[/QUOTE]

Nie, nie byliśmy :) Początki galerii były jakoś 3lata temu, od tego czasu sporo się zmieniło.
Arni tylko udaje, on nie jest mądry :eviltong:

Posted

[quote name='Naklejka']Arni linieje na potęgę :mdleje:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-pMGQhTiL2LU/Ut5lAWOTjUI/AAAAAAAAYS8/tM3J33Mil5I/w427-h640-no/IMG_2684.png[/IMG]

W tym tygodniu czeka mnie kąpanie, wyczesywanie psów. Muszę też wyprać obroże, szele, smycze, żeby na wyjazd nie zabierać wszystkiego ubłoconego :evil_lol:[/QUOTE]

cudne zdjęcie:) jakim szkłem robiłaś?:)

Posted

[quote name='asikowska']cudne zdjęcie:) jakim szkłem robiłaś?:)[/QUOTE]

dzięki! :) 55-250mm
Ostatnio strasznie jestem niezadowolona ze swoich zdjęć, nic mi się nie podoba :shake:

Posted

[quote name='asikowska']może po prostu za dużo kombinujesz:)[/QUOTE]

Nie wiem... Zrzucam te foty i nic mi nie odpowiada, to bym poprawiała, tamto... nie umiem osiągnąć tego co bym chciała. A z obróbką to ja się bawię, testuję, próbuję, raz tak, raz inaczej, często wracam do tych samych zdjęć i od nowa je obrabiam, czasem się uda mi się uzyskać zamierzony efekt :D
Nie mam weny ostatnio :eviltong:

Zasnęłam właśnie z twarzą w notatkach, eh, pora się jakoś obudzić, bo nie wyrobię z tym wszystkim dzisiaj :shake: Ale piesy się wyganiały, bo wróciłam wcześnie ze szkoły :p

Posted

[quote name='Naklejka']Kupuję nowe obroże :diabloti:

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-xuBwbZe-OFc/UwDE_dXjcQI/AAAAAAAAa60/fUZPlhcN3B8/w640-h427-no/IMG_4682.JPG[/IMG][/QUOTE]

Cudowny widok!
:loveu:

Posted

Aneta zrobiłaś duży progres jeśli chodzi o zdjęcia i widać że fotografujesz to co lubisz, nie zrażaj się :) tak to już jest im więcej się ich robi to człowiek mniej zadowolony:) może zmień trochę temat albo pobaw się różnymi formami, cieniami, światłem:)

Posted

albo wymyśl sobie jakiś projekt i go zrealizuj:) np 365 dni z życia psiaka albo siebie, albo co tygodniowe autoportrety, albo jakiś reportaż np z Zabrza, za parę lat masę miejsc się pewnie pozmienia:) fotografia to ciągła walka ze sobą, z pomysłami itd,
baw się tym bo to najważniejsze:)

Posted

Po wakacjach, jak mi się uda, chciałabym wymienić 55-250 na 70-200, tylko jeszcze nie wiem czy canona, czy sigmę. Jaśniejsze szkło ułatwi mi pracę, no ale nie ma co się oszukiwać 55-250 do najlepszych szkieł nie należy :grins: Jeszcze chcę dużą blendę kupić :) No i później, później wymiana 18-55 na coś lepszego, ale jego rzadko używam, więc nie pali się :)
I tak niezastąpiona jest moja 50, chociaż aberracje nieraz mnie denerwują.
I cały czas przymierzam się do kupna lampy :)

Poza blendą z niczym mi się nie śpieszy, mogę pracować i rozwijać się na tym, co już mam.

Muszę robić zdjęcia dla kogoś, bo to mobilizuje. Kocham fotografować ale ostatnio nie mam zapału do niczego.
Ostatnio na zdjęciach byłam ze znajomymi, w bardzo fajnym miejscu, ale zdjęcia wciąż nie są obrobione, tylko kilka zrobiłam :oops:
[url]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1897743_1440318672870861_1247358526_n.png[/url]
Chociaż zdecydowanie bardziej wolę psie zdjęcia :)

Posted

bo najlepiej fotografuje się to co kocha:) a sprzęt jasne ułatwia pracę ale nie zrobi za Ciebie wszystkiego, a im lepsze zdjęcie zrobisz na tym co masz tym większą będziesz mieć satysfakcję:)

Posted

A mnie się lustro popsuło, i już chyba nawet nie opłaca mi się naprawiać tylko odkładam na nowy.
Ale muszę kupić koniecznie aparat, bo telefonem to nie zdjęcia, a strasznie lubię fotografować, chociaż miałam tylko amatorskiego Nikona D60 :)

Posted

[quote name='asikowska']bo najlepiej fotografuje się to co kocha:) a sprzęt jasne ułatwia pracę ale nie zrobi za Ciebie wszystkiego, a im lepsze zdjęcie zrobisz na tym co masz tym większą będziesz mieć satysfakcję:)[/QUOTE]

tele mam za ciemne, szumy przy wyższych wartościach iso są dość denerwujące :shake: Dlatego mam moją ukochaną 50, ratuje mnie, gdy jest za ciemno na tele :grins:
Ale jestem takiego zdania jak Ty, a lepszy sprzęt i tak nie sprawi, że będę robiła lepsze zdjęcia :) Więc nie pali mi się do wymiany sprzętu.
Zresztą to moje pierwsze lustro, kupione za moje odłożone pieniądze. To nie był prezent od rodziców :) Dlatego ciężko mi się z nim rozstać :evil_lol:

Baski, ja straciłam swój kompakt niedawno (kradzież... :roll:) i też rozpaczałam, mimo tego, że mam lustro, to się to małe cacko przydawało...

Posted

ja też mam amatorskie lustro, ale czekałam na nie tyle czasu i też kupiłam za swoje :) teraz chyba kupie obiektyw nowy, marzy mi sie tele, ale mnie nie stać :P
i musze popracować nad obróbką, tylko w innym programie bo w tym co mam to tak lipnie troche, no i przerzucić sie na rawy :)

Posted

[quote name='Artemida']widzę że robię fejm nawet u Ciebie na watku hahaha[/QUOTE]

Zawsze i wszędzie, siostro! :D Jesteś moją żywą reklamą :evil_lol:

[quote name='Angi']Muszę iść do ciebie na szkołę, bo ty potrafiłaś obfocić 5 świnek ( ba, pamiętam że 5 a nie 6 :evil_lol:) razem, a ja kurde nie potrafię dwóch na raz :lol:[/QUOTE]

Spoko, wbiję Ci na chatę i pokażę jak się terroryzuje świnki, by im wspólne foto zrobić :P

[quote name='Niufciak']ja też mam amatorskie lustro, ale czekałam na nie tyle czasu i też kupiłam za swoje :) teraz chyba kupie obiektyw nowy, marzy mi sie tele, ale mnie nie stać :P
i musze popracować nad obróbką, tylko w innym programie bo w tym co mam to tak lipnie troche, no i przerzucić sie na rawy :)[/QUOTE]

Spróbuj lightrooma :) ja byłam na początku nieprzekonana do niego, ale teraz nie wyobrażam sobie obrabiać zdjęć w innym programie.

Posted

chciałam właśnie lightrooma, ale po kilku próbach ściągnięcia go zrezygnowałam, bo mój komp nie chciał go w ogóle jakby przyjąć, teraz będę próbować znowu, zobaczymy :) a ty jakiego pasz LR?

Posted

Niufciak, do obróbki PS jest niezastąpiony :D Trzeba trochę pogrzebać pouczyć się ale jednak możliwości ma nieograniczone :)
A do takiej delikatniutkiej obróbki to kiedyś używałam PhotoFiltre :) Ale to dawno temu było ^^

Ja to mam rozdarcie wewnętrzne, bo wiecie urodzinki mam niedługo iii oczywiście zrzutka rodzinna bo ja prezentów nei chce, zawsze dostaje piekne kartki urodzinowe w kopertach :D W zeszłym roku dołożyli mi do rolek a w tym roku marzy mi się nowe lustro chociaż używane, ale bardziej potrzebuje butów do biegania...

No i rozdarcie mam :D Cieszcie, się, że macie aparaty... ale nie znacie dnia ani godziny :D Ja mój chciałam sprzedać ze wszystkim i kupić korpus D90 Nikona albo coś lepszego troche dołożyć... no i mechanizm uniesienia lustra się popsuł i trochę jestem zła i bez motywacji do naprawy tego dziada :P

Posted

miałam kiedyś PSa i teraz cholernie żałuje że go usunełam :( mam jeszcze Corela ale go nie lubie za bardzo :) no i PhotoScape, ale potrzebuje czegoś co konwertuje RAWy.. grrr

Posted (edited)

[IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/1932372_607846175962027_1923185115_n.jpg[/IMG]
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-uEfDCkzkUzw/UwjrHt846CI/AAAAAAABqKo/0vXdkKGBgzM/w427-h640-no/IMG_4811.jpg[/IMG]
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-UCl7Yh-JOZc/Uwo5o-UKb8I/AAAAAAABqPY/fcWorKPggtQ/w640-h427-no/IMG_4759.jpg[/IMG]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-LyukLVl9zc0/Uwo5pORbI6I/AAAAAAABqPg/Jj1XYyTJK-o/w640-h427-no/IMG_4762.jpg[/IMG]
Pofociłam trochę w schronie, ale efekty powinny być jutro :)

Edited by Naklejka
Posted

Przyszyłam ze szkoły, rzuciłam wszystko i jazda na rower z Arnim :D
Napadły na nas dwa belgi, właściwie to jeden szybko się odwołał, jednak tervik do nas dobiegł. Kazałam Arnikowi siedzieć, no i siedział, tervik go wąchał, a Arni siedzi :crazyeye: Zbierałam szczenę z ziemi. Zwolniłam Arnika, pozwoliłam mu się powąchać z belgiem. Belg się w końcu odwołał, a Arni grzecznie przy mnie czekał, o dziwo za nim nie pobiegł :)

Posted (edited)

[video=youtube;o6zEswRe6XA]http://www.youtube.com/watch?v=o6zEswRe6XA[/video]
Długo się zbierałam do nakręcenia tego filmiku. Arnik dostał do potrzymania w pysku przysmaczka, którego jak widać, później zjadł :)

Edited by Naklejka