Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Arni ma ładne szelki.:)

Dzięki, muszę je sprzedać, bo są za małe, ale kupię mu takie nowe, i jeszcze jakieś z samej taśmy na brzydką pogodę, Jetsanowi też by się norwegi przydały, bo juliusy go grzeją, ale nie mam pojęcia jakie mu kupić ;P
Artemida napisał(a):
spoko wrzucaj co chcesz nie obrażę się :P

To już wszystko, co chciałam dodać :)
gops napisał(a):
bardzo mi się Arni podoba :loveu:
co zdjęcia to bardziej

Miło nam :)

Posted

Jak go na ulicy mijałam, to stwierdziłam: ale słodki psiak- nie sądziłam, że kilka godzin później Artemida mi go przyprowadzi :evil_lol:
Biednego wyrzucili... miło jego słodyczy :D ja nie wiem jak mogli go bić, on robi takie miny...
Hahaha, Arni rzucił się na Jetsana, bo ten go nadepnął, na nasz okrzyk skulił się i rzucił się Jetsanowi do paszczy, bo mu ją wylizać. Był taki pełen skruchy :lol:

Posted

Jetsan by mi oko dzisiaj podbił :lol: Wzięłam się za ćwiczenie utrzymywania kontaktu wzrokowego z nim, no i podawałam mu przysmaki z ust, pominę to jak bardzo byłam obśliniona, ale w pewnym momencie tak się nakręcił, że wskoczył na mnie, złapał przysmak i walnął zębami w policzek :lol: Mama miała ze mnie ubaw po pachy, szczególnie jak pies na mnie skakał :)
Jestem zdziwiona tym, jak dobrze idzie mu ostatnio przywołanie, wiem, że on nigdy nie będzie nawet w 90% odwoływalny, ale jest dobrze :)
Arni jest u nas już trochę ponad 3msc, umie:
siad, leżeć, łapa, druga, zdechł pies, proś, piątka, cofaj +wchodzenie tyłem na kanapy :D, noga, do mnie, chodź, stój, zostaw, puść, klatka, hop.
Nie wiem czego go jeszcze nauczyć :D Frisbee sobie odpuścimy, chyba go to nie kreci, czasem się pobawi, ale rewelacji nie ma.

Posted

czołganie i ukłon to banał za to turlanie... armagedon, nie mam pojęcia jak mu to pokazać :D
albo jak nauczyć akuku ? :)
mój jeszcze umie 'papa' :D takie durne komendy jak mi sie nudzi ;)

Posted

Czołganie już rozumie i robi bez przysmaków :P Turlanie pójdzie łatwo, akuku też- Talucha podeślij zdjęcie lub filmik z tą sztuczką :)
Ja nauczyć ukłonu? bo wykombinować nic nie umiem.
Jeszcze slalom między nogami, ósemka, może jakieś obroty, chodzenie tyłem wokół mnie...

Posted

sprytnego masz tego Arniego :D turlanie to za trudne jak na wielką dupe moge psa :evil_lol:
a ukłonu nauczyłam mojego w 10 min, bo jak mu się kładzie coś między łapami to on się własnie kłania z dupą do góry i próbuje wyjąć to z ręki od spodu i jak tylko tak robił to dostawał smaka :)
a akuku jak to wgl wygląda? :)
fajny taki kompaktowy pies :D miałam kiedyś plan na slalom między nogami z moim, ale musiałam nad nim przeskawiać :diabloti:

Posted

Arni jest bardzo poręcznym psem :lol: Jak coś na ręce się weźmie, do samochodu się mieści bez problemu, nie wzbudza strachu u ludzi :D
Planujemy pojechać z Jetsanem do hodowczyni, będę siedziała z nim na tylnej kanapie, a raczej to on będzie siedział na mnie :lol:
Ukradłam z fejsa Taluchy
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426234_403627499664456_1784896901_n.jpg chyba mnie nie zabijesz? ;)

No to ja z Jetsanem https://lh3.googleusercontent.com/-phlzgwI8l1c/T4sQ939oV8I/AAAAAAAAFrc/m6NBT8hOero/s576/IMG_5525.JPG Slalom między nogami jest niemożliwy :)

Posted

[quote name='Naklejka']Arni jest bardzo poręcznym psem :lol: Jak coś na ręce się weźmie, do samochodu się mieści bez problemu, nie wzbudza strachu u ludzi :D
Planujemy pojechać z Jetsanem do hodowczyni, będę siedziała z nim na tylnej kanapie, a raczej to on będzie siedział na mnie :lol:
Ukradłam z fejsa Taluchy
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/426234_403627499664456_1784896901_n.jpg chyba mnie nie zabijesz? ;)

No to ja z Jetsanem https://lh3.googleusercontent.com/-phlzgwI8l1c/T4sQ939oV8I/AAAAAAAAFrc/m6NBT8hOero/s576/IMG_5525.JPG Slalom między nogami jest niemożliwy :)

mój pies ma na szczęście cały bagaznik w kombi dla siebie :D
to od Taluchy to jest akuku ? :) dalej nie pojmuje jak to działa :lol:
u Ciebie jeszcze bardziej niemożliwy niż u mnie :evil_lol:

Posted

Miałaś na filmiku z plaży :)
Eee, ukłon da radę, wytestowałam :P

My nie mamy kombi :( Rodzice chcieli kupić jakiś większy samochód, ale zrezygnowali- jak zdam prawko i będzie mnie stać na samochód, to kupię taki, by tybka w nim przewozić :lol: Jakoś na wystawy z suką będzie trzeba dojechać :)