Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Jeden dzień nie było mnie na dogo i tyle nadrabiania... :P Wczoraj wróciłam ledwo żywa, w sumie wciąż nie czuję się lepiej :lol:
Na wystawie pooglądałam tylko mastify, byłam tam tylko na chwilę, bo musiałam iść na salę... :( nawet stoisk sobie nie pooglądałam :( tylko na juliusy trafiłam, mamie się spodobały :diabloti:
Zaraz biorę się za foty....

A kot jak to kot, wody nie lubi, wystarczy wnieść ją do łazienki na rękach i panikuje :D

Zdjęcia z wystawy
https://picasaweb.google.com/105911600974972693444/WystawaOpole29Kwietnia2012

Edited by Naklejka
Posted

understandme napisał(a):

świetna, młoda sunia :D

Chyba nie o Samara, a o to złotko? Fajna suczka, szkoda, że niewyczesana.
Samara nie lubię, nie podoba mi się z wyglądu, nie lubię takich psuedotybetanów... a a Katowicach nieciekawie się zachował... :roll:
Ogólnie na tej wystawie, tylko Selma bardzo mi się spodobała https://lh6.googleusercontent.com/-V5mruOC31JE/T56Lr0tw11I/AAAAAAAAGFk/nxR2OZS8mfY/s640/IMG_6173.JPG
Lubię psy z Mahatmy, w tym sezonie będzie miot po niej i po Saipalu :loveu:

Posted (edited)

No i co? Tybetan to nie chow chow :eviltong: Ma mieć kryzę, ale nie takie podgardle, nie taki ogon, a fe :diabloti: Na tamtym zdjęciu jest Jetsan :diabloti: to złotko się tak zwie.
http://www.domaine-de-toundra.org/essaieudaipour.htm taki kudłacz mi pasuje :eviltong:
Wyobrażasz sobie takiego Samara w gorach pilnującego stada jaków? :cool3: Bo ja nie :eviltong:

A tak jeszcze dodam, nie uważam Jetsana za idealnego psa, wręcz przeciwnie, ale patrząc na to co biega po ringach zmieniam zdanie :diabloti: Chociaż przydałby mu się dluższy włos.

Jetsan wczoraj skąpał się w jeziorze, a tam jest zakaz. Ludzie tam siedzieli, rybki łowili, w końcu to jezioro jakiegoś tam związku łowieckiego. Nikt do nas nie podszedł, nikt nie pogonił, zastanawia mnie dlaczego? :lol:
Woda sierdząca, pełno kijanek, a dureń wyjść nie chciał, w domu musiałam go wodą ze szalufa spłukać, ale miał radochę :). Arni nie lubi wody i uciekał przed strumieniem, podskakiwał, chował się za drzewa, a potem dostał głupawki i biegał jak szalony, oczywiście Jetsan musiał się dołączyć :)

Edited by Naklejka
Posted

kalyna napisał(a):

Dokładnie :D

omry napisał(a):
Ja tam nie wiem, dlaczego nikt nie zwrócił uwagi dziewczynie z niedźwiedziem na smyczy :niewiem: :evil_lol:

No właśnie to tylko niedźwiedź... nic nadzwyczajnego. Jestem ciekawa reakcji ludzi, gdy będę miała takie dwa misie :evil_lol:

Talucha napisał(a):
https://picasaweb.google.com/105911600974972693444/WystawaOpole29Kwietnia2012#5737176278843773474 o tego mi chodziło :D

A my też dzisiaj większą grupą z psami spacerowaliśmy po plaży a już nie można i nikt nie zwrócił nam uwagi, aż się dziwiłam ;)

Tak myślałam ;)
A ludzie są dziwni :roll: Nas czasem się czepiają, albo gadają głupoty, zazwyczaj nie opuszczam i im odpowiadam niezbyt mile :lol:
Ostatnio jakaś dziewczyna, nastolatka pyta się mnie czy może pogłaskać Jetsana, odpowiedziałam grzecznie, że nie, to ona do mnie "to spie*dalaj". Wybuchłam śmiechem :D

Posted

Naklejka napisał(a):
No właśnie to tylko niedźwiedź... nic nadzwyczajnego. Jestem ciekawa reakcji ludzi, gdy będę miała takie dwa misie :evil_lol:

A ludzie są dziwni :roll: Nas czasem się czepiają, albo gadają głupoty, zazwyczaj nie opuszczam i im odpowiadam niezbyt mile :lol:
Ostatnio jakaś dziewczyna, nastolatka pyta się mnie czy może pogłaskać Jetsana, odpowiedziałam grzecznie, że nie, to ona do mnie "to spie*dalaj". Wybuchłam śmiechem :D

ooo planujesz coś? czy dopiero za parę lat?

Hmm a ja chodzę regularnie na spacery z Sonią i Ciapkiem, spotykamy różnych ludzi, ale jeszcze nikt nie chciał pogłaskać moich psów... baardzo dziwne zjawisko...oj raz sąsiada spotkałam i Sonia podeszła i nie zakumałam czemu on ją tak sztywno głaszcze i minę tez nie ciekawą miał... ale sam ją wołał...:lol:

Posted

Tak, gdyby nie koszty utrzymania szczlek trafiłby na przełomie 2012/2013r. Muszę poczekać, jak długo nie wiem, najpierw muszę zacząć zarabiać :eviltong:

Posted

witam :) świetne zwierzaki ale jetsan jest bezkonkurencyjny! piękny, wspaniały!
poczytałam o specyfice rasy i muszę powiedzieć, że to bardzo intrygujące psy. podoba mi się taki niezależny charakter, choć pewnie często ta niezależność może wkurzać ;)