Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To Austriacka hodowla, dla nich ta cena jest "normalna" w porównaniu do zarobków pewnie i niższa niż cena szczylka w Polsce...
tybetan w Polsce kosztuje 3tys, w jednej z hodowli chcieli za 6tys! A cena mojego dupka to tajemnica:cool1:

Posted

Cieszy mnie to, że Wam też się ona podoba.... Raz jeden gościu na spacerze wywalił do mnie: ile chcesz, za tego psa? dam ci 2 stówy...

:)

:lol: moja staruszka....

Aaaa! Dzisiaj mi dzik wyskoczył, szłam z Jetsanem dość ruchliwą ulicą, a tam jest takie zarośnięte pole, nagle coś wskakuje w krzaki, Jetsan zryw, myślałam, że to pies, a może zając, potem patrzę a tam mały dzik!

Posted

No taki średni był, chyba się zgubił... raz, dwa i mnie tam nie było :lol: Boję się iść do lasu, tam pewnie ich od groma...
A ja ja jeszcze w botkach na obcasach byłam, bo zimno i w trampkach bym zmarzła :lol:

Posted

Dziki, sarny, jakieś łasicowate w mojej okolicy to norma :D
Zima, zaraz koło naszego domu :)

Kiedyś na spacerze sarna przebiegła nam za plecami, dobrze, że Jetsan jej nie zauważył, na innym spacerze też spotkaliśmy sarnę, ta się w nas wpatrywała, potem uciekła...

A nasza Sara chyba była ze schroniska, trafiła do nas jak miała 2latka, mieliśmy ją od sąsiada, który miał ją od szczylka...

Posted

My w wakacje mieliśmy ciekawą przygodę z dzikami. Szliśmy z czterema psami, gdy z krzaków wybiegło stado dzików. Dorosłe i młode. Jedno za drugim okrążyły nas w promieniu jakichś 10 metrów i pogalopowały do lasu. To było magiczne, choć nieco przerażające. Dziki nie szukały kłopotów, choć miały młode. Psy patrzyły jak zahipnotyzowane, my również. Kto zgadnie ile ich było? :)

A w poprzednią zimę mój chłopak późnym wieczorem na spacerze w parku z Iwanem stanął pięć metrów od jelenia. Mówił, że prawie się zesrał za przeproszeniem i chyba nie ma się co dziwić. Jeleń uciekł, jak Iwan zaczął burczeć. Szkoda tylko, że Iwan za nim.. Maciek szukał go pół godziny, a znalazł go w krzakach.. robiącego kupę.

Po drugiej stronie ulicy jest szkoła, za szkołą park i za parkiem zaraz pole i lasy, więc zwierzaki się tu kręcą. Teraz całe boisko szkolne jest przeorane przez dziki, aż strach tam chodzić, jednak nie spotkaliśmy jeszcze żadnego.

Posted

U mnie też są dziki ! Raz miałam spotkanie podczas spaceru z psem, ale na szczęście niegroźne ;) Sarny, lisy i zające również widuje. A bardzo często nasz ogród odwiedzają jeże... pies szaleje i usiłuje się z nimi bawić, a potem strasznie płacze jak je wynosimy do lasu.

Posted

Iwan ostatnio chciał zapolować na jeża. Chyba mu się przypomniało, jak kiedyś z Nikitą rozwalali jeże. Kiedyś nic nie mogło wejść na wybieg Iwana i Nikity. Wszystko zagryzała, a Iwan jej pomagał. Jeże, koty, szczury, ptaki.. Wszystko. Teraz Nikity nie ma, to ptaki wyjadają Iwanowi jedzenie i on nic nie robi, ale jak ostatnio mu przed nosem jeż przebiegł, to chłopak ledwo go złapał.
Ale Nikita to i tak nic. Jej brat, który też już nie żyje, był psem myśliwego i dziki i sarny w pysku przynosił.

Posted

Nas kiedyś naszły dziki na dogo spacerze, na szczęście zdołałam złapać Lastiego. Jeden pies się wtedy nie odwołał-7miesięczy whippet. Chwilę biegał z dzikami ale na szczęście nie zrobiły mu krzywdy, a po chwili pies wrócił do właścicieli.
Foteczka :D

Może dużo ich nie było ale i tak miałam stracha, pierwszy raz dzika na żywo wtedy widziałam ;)

Sarny u nas na polach to norma, dość często można je spotkać. Tak samo zające, Lastiemu już zdarzyło się je gonić...

Posted

U mnie parę razy Tina koło bloków pogoniła stado saren, potem już zrozumiała, że nie wolno i ładnie się odwoływała ;)
Z dzikami miałam styczność na wakacjach w Krynicy Morskiej. Wracaliśmy z plaży a na wejściu matka ze stadem młodych :) Tak była pewna swoboda dzików, wchodziły do ogródków i wyjadały tulipany :D