Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jakiś czas temu już wysłałam meil z prośbą o wpisanie na liste rezerwową, ale pani mi odpisała, że jednak sa miejsca i wpisuje mnie od razu. Poprosiła o dane i jej wysłałam. W tym samym meilu zapytałam czy to wszytkie informacje, które sa potrzebne. Nie odpisała, więc wysłałam jeszcze raz zapytanie czy jesteśmy na liście i potem jeszcze raz. Na żaden nie dostałam odpowiedzi... :sadCyber:

Posted

Witam! :)
Czy są jeszcze wolne miejsca? Czy 9 miesięczny szczeniak może jechać na taki obóz? I czy jeżeli on narazie nie miał doczynienia z agility to będzie się nadawał?
:D

Posted

sunprince napisał(a):
Czy są jeszcze wolne miejsca?
Miejsc obecnie nie ma, ale zapisz się na listę rezerwową, bo być może jeszcze się otworzą jakieś miejsca.

sunprince napisał(a):
Czy 9 miesięczny szczeniak może jechać na taki obóz? I czy jeżeli on narazie nie miał doczynienia z agility to będzie się nadawał?
Ja w zeszłym roku byłam z 8-miesięcznym szczeniakiem i było super! :-)

Posted

sunprince napisał(a):
Czy są jeszcze wolne miejsca? Czy 9 miesięczny szczeniak może jechać na taki obóz? I czy jeżeli on narazie nie miał doczynienia z agility to będzie się nadawał?

Tak jak napisała Flaire, piesek w tym wieku spokojnie może wziąć udział w obozie. Póki co, pracuj z nim nad posłuszeństwem, koncentracją, itp. To kluczowa sprawa w treningach ;) , a przyda się niezależnie od tego czy się załapiecie na obóz czy nie.:cool3:

Posted

Folka napisał(a):
ło , jk tak bardzo sie na obozie przda posłuszenstwo , to dobrze ze ja sie nie zgłosiłam :P

A to jakąś siatką na motyle czy siecią się posługujesz? :cool3:

Posted

Ale tak poważnie, to do obozu jest jeszcze ponad pięć miesięcy - naprawdę szmat czasu. Można baaardzo wiele psa nauczyć. :loveu: Oczywiście zaczniemy zajęciami z motywacji, i przez cały czas będziemy służyć pomocą w pracy z psem. Ale w ciągu jednego popołudnia nie da się nauczyć przywoływania (no w każdym razie takiego, o jakim myślę, a nie w rodzaju - w zasadzie przychodzi, ale... ;) ) i nadrobić tego, co należało wypracować przez miesiące... Organizujemy obóz agility i uważamy, że to nie jest fair, kiedy grupa traci trening przez właściciela nie panującego nad psem. Mamy nadzieję, że w lipcu spotkamy wiele fajnych osób mających dobry kontakt ze swoimi bestiami!:cool3:

Posted

[quote name='Davie']Hanik,
widziałam Wasz filmik. :cool3: Tylko tak dalej!:loveu:

Dzięki. Teraz czekamy, aż warunki atmosferyczne będą lepsze. Zaczeliśmy teraz ćwiczyć wszystko od prawej strony. Ze slalomem najgorzej. To wszystko przez moje nieskoordynowane ruchy:evil_lol: . Tak samo z przekierowywaniem. Ale wszystko powoli. Teraz piłujemy posłuszeństwo bo pogoda na skakanie kiepska.
Na tym polu też mamy wiele do roboty. Znowu brak mojej koordynacji z psem. No i praca nad wyciszaniem emocji, bo podskakuje przy nodze jak sprężyna. A po zejścu z toru już lepiej nie mówić tak jest podniecony. Z pobudzeniem u Figla nie ma problemu. Dać mu skoczyć przez przeszkodę to dla niego już nagroda. Na nic go nakręcać nie muszę:diabloti:
To nasz filmik z treningu posłuszeństwa. Pokazuje jak jeszcze dużo pracy przed nami;)
http://video.google.pl/videoplay?docid=1717090690271941272

Posted

[quote name='Davie']Ale tak poważnie, to do obozu jest jeszcze ponad pięć miesięcy - naprawdę szmat czasu. Można baaardzo wiele psa nauczyć. :loveu: Oczywiście zaczniemy zajęciami z motywacji, i przez cały czas będziemy służyć pomocą w pracy z psem. Ale w ciągu jednego popołudnia nie da się nauczyć przywoływania (no w każdym razie takiego, o jakim myślę, a nie w rodzaju - w zasadzie przychodzi, ale... ;) ) i nadrobić tego, co należało wypracować przez miesiące... Organizujemy obóz agility i uważamy, że to nie jest fair, kiedy grupa traci trening przez właściciela nie panującego nad psem. Mamy nadzieję, że w lipcu spotkamy wiele fajnych osób mających dobry kontakt ze swoimi bestiami!:cool3:
Mam nadzieje, ze mojemu nie odbije na widok tylu psów, ale z tego co zaobserwowałam to się na to nie zapowiada. Posłuszny, że aż miło .. :)

Posted

wendka napisał(a):
Folka, nie doczytalas, ze posluszenstwo to

:mad:

ja czytam bardzo dokładnie :evil_lol: ale z takim psem jakiego mam ja , we wszystkim jest ciezko :oops:

Posted

[quote name='Davie']Organizujemy obóz agility i uważamy, że to nie jest fair, kiedy grupa traci trening przez właściciela nie panującego nad psem.

dlatego ja sie na nic nie zapisze bo moj pies bedzie rozkładał wszystko na czesci pierwsze :roll:
a i tak mi głupio jak Lima na treningu nie zachowuje sie tak jak powinna..
jednak lepsze takie cos niz zaklinowanie sie w domu i nie robienie nieczego "bo taka rasa".:placz: