Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

viz - a nie lepiej plastikowa klatka dla jamniora? :P wtedy rozmiar 3
a jeśli koniecznie metalowa to 3...albo 2? nie wiem jaka jest 2 :roll:

"Asti" napisał(a):
Czy na obozie pies musi mieć kaganiec?

hmmm... nie?
przecież Kulka to mały łagodny piesk, o co chodzi ? :razz:

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

2Monika2 napisał(a):

hmmm... nie?
przecież Kulka to mały łagodny piesk, o co chodzi ? :razz:

No wiesz:cool3: Tak na wszelki wypadek:eviltong: Nie no, ona nikogo jeszcze nie ugryzła (no okay, w zabawie przez przypadek:p), ale tak to nie:evil_lol:

Posted

Viz napisał(a):
A czy plastikowa jest pancerna? Bo Teddy nie nalezy do spokojnych psów. :evil_lol:

Ja bym radziła metalową. Pies ma większy komfort w niej ( duży przewiew)
ja dla Figla mam Dog III i jest w sam raz. Teddy jest mniejszy od Figla choć chyba tej samej długości. Zmierz go na długość i wtedy zobacz. jak spokojnie się zmieści do dog II to kup lepiej tę mniejszą

Posted

Słuchajcie, uważajcie na numerację, bo w zasadzie każda firma ma inną. Np. w metalowej 3 mieści się swobodnie (i absolutnie nie ma ciasno!) nasza klubowa dalmatynka.;)

Posted

Hanik, dzięki! :)

Dałabyś mi namiary na człowieka, od którego to kupowałaś? Bo ja oczywiście na allegro nic znaleźć nie mogę... :roll:

Posted

Polna napisał(a):
Reksio to 78 x 49 x 57cm, a Pluto 92 x 58 x 66cm
więc na jakiegos przyszłego burka tez będzie dobra(chociaz to zalezy od wielu czynników :))

patrzę na mojego Reksia i wydaje mi się , że na bajgielka jest akurat. Ta druga chyba będzie za duża. No chyba, że planujesz większego burka. Ale wtedy jak masz zamiar ćwiczyć z dwoma psiurami to dobrze mieć dwie klatki.

Posted

[quote name='Asti']http://www.psy.kankan.pl/zlote_klatki.htm

Tu można kupić klatki w różnych wymiarach.

Ale akurat nie mają Reksia. Dopiero w maju będzie w zamian oferują DogIII
Ja miałam wcześniej Dog VI tę srebną z metalową podłogą gdzie mój pies mógł grać w tenisa i robić inne dziwne rzeczy bo taka wielka była i powiem, że te złote bardziej mi się podobają. Jakoś łatwiej się składają.i podłogę mają lżejszą. Choć ja i tak wywalilam z klatki podłogę, bo Figlowi się nie podobała. Jak była to nie chciał wchodzić a jak wyjełam to łaskawie zakceptował. Dziwny ten mój pies:roll:

Posted

Astro&Marta, tlumaczac sie dzielnie[/quote napisał(a):
jak powiem zostań to zostaje(...) a jak sie toru "ucze" to zazwyczaj jest przypięty

;)

Juz dobrze, dobrze.
Jedz na ten oboz, jak wrocisz too Cie nie poznamy:cool3:

Astro&Marta napisał(a):

Kenia taka wielka i ma IV :O no to spokojnie tą V moge:D

Wezme ja kiedys na trening to sie przymierzycie.

Posted

monia&Tofi napisał(a):
Ja mam właśnie Pluta, mój pies ma 43cm, ona jest olbrzymia...

To ma tyle wysokości co mój, choć pewnie jest dłuższy. Figiel swobodnie mieści się w Reksiu mimo, że napisali, że to klatka dla Westa lub jamnika. Wydaje mi się , że te klatki dla tych ras są ciut na wyrost.

Viz jak chcesz to mogę wziąć swoją klatkę na niedzielny trening i zobaczysz czy Ci taka odpowiada dla Tedka. Ona naprawdę jest spora.

Posted

hanik, no właśnie ja się zastanawiałam, czy wziąść tą, czy trochę mniejszą, ale pisało "dla cocker spaniela". A ponieważ mój stwór jest trochę większy niż cockery to stwierdziłam, ze będzie ok...

Posted

[quote name='monia&Tofi']hanik, no właśnie ja się zastanawiałam, czy wziąść tą, czy trochę mniejszą, ale pisało "dla cocker spaniela". A ponieważ mój stwór jest trochę większy niż cockery to stwierdziłam, ze będzie ok...

Powiem Ci szczerze, że ja też się zastanawiałam jak zobaczyłam, Reksio jest dla jaminika i westa czy nie kupić większej, ale cale szczęście miałam figlowy namiot wystawowy o wymiarach Reksia w którym Figiel spokojnie się mieścił. Więc najlepiej zmierzyć psa przed kupnem klatki

Posted

"hanik" napisał(a):
Viz jak chcesz to mogę wziąć swoją klatkę na niedzielny trening i zobaczysz czy Ci taka odpowiada dla Tedka. Ona naprawdę jest spora.

Jeśli byś mogła to byłabym baaardzo wdzięczna! ;) Muszę już kupić klatkę, bo trzeba będzie przyzwyczajać parówkę do niej. :evil_lol:

Posted

Viz napisał(a):
Jeśli byś mogła to byłabym baaardzo wdzięczna! ;) Muszę już kupić klatkę, bo trzeba będzie przyzwyczajać parówkę do niej. :evil_lol:

Ok. To wezmę:lol:

Posted

PATIszon napisał(a):

Wezme ja kiedys na trening to sie przymierzycie.

O super :) tylko ja muszę ją jak najszybciej kupić bo Astro sie musi przyzwyczaić i pokochać. Więc może przy jakiejś najbliższej okazji??
Jakiś sobotni trening albo cos. Bo później to mnie juz raczej nie bedzie zbyt często no i głowy do klatki nie bedę miała:mad:... matura-to bzdura :angryy: a ja wielki leń...

A te klatki są strasznie ciężkie dog V waży 20 kg.. (przedtem patrzyłam na te "złote" kankana tam wielkością odpowiadająca dog Vtce waży 16kg a dog VIstce 23kg)
Kurcze czyli jednak tragaż na etat się przyda :) ehh.