Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiem że to nie znaczy zły, ale jak pisze się o psie 'trudny' to znaczy że ma jakieś problemy, a z tego co czytam to Crazy jest normalna.
a do taty się tak zachowuje bo jak sama pisałaś tata nie przepada za psiakami...

dzisiaj napisała mi agnieszka z bazarku że chyba nie zrobi jej ogłoszeń bo ma problemy z netem itd. szukamy dalej...

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wygląda, że Crazy to taki normalny psiaczek, może imię jej do ogłoszeń zmienić, może to się jakoś kojarzy ludziom z jakimś adhd?

ma 3 tygodnie, czy do kiedy dokładnie czas, koniec lutego to już za długo tak?

Posted

Wiem Malvaa, Crazy dlatego też za tatą nie przepada ;)
Zajrzałam i tu jest bazarek ogłoszeniowy : http://www.dogomania.pl/threads/222114-Ekspresowy-bazarek-og%C5%82oszeniowo-banerkowy-na-katowickie-psiaki-gt-do-12.02-Zapraszamy
Widzę że mają jeszcze pakiety i szybko wykonują - można zamawiać.
Tripti może zmienić na jakieś proste polskie na potrzeby ogłoszeń, może ludzie nie przepadają za takimi angielskimi nazwami? Nie mam pojęcia :)
Kochane to oczywiste że ten dzień czy dwa może dłużej, przecież jej nie wyrzucę. Chcę to zręcznie przeprowadzić aby nie było sytuacji że dopiero za dwa tyg. są wolne poszukiwania dt.
Macie jakieś potencjalne DT? Wysyłałyście PW? Może pomóc w poszukiwaniu? Mam chwilę teraz wolną, poszukam linków do wolnych DT.

Posted (edited)

co do dt tymczasowego praktycznie nie ma szans na chwilę obecną, może coś się zmieni za jakiś czas, ale szukałam ostatnio dla innej małej suni i nic domowego nie było, a wrzucanie jej do kojca nagle też niefajne.

AgnieszceO już naprawili net, więc ruszy z ogłoszeniami.

Kiedy zaczęły płynąć te 3 tyg? tzn do kiedy dokładnie Crazy ma czas?

Edited by tripti
Posted

Czyli Crazy szuka tylko domowego DT, nie do kojca? Pytam się, bo to w zasadzie wasz pies, ja się tylko nim opiekuję :) I poszukam, jeszcze popytam, może coś będzie.
Ale skoro mała sunia nie znalazła domowego DT a Crazy jest normalnych rozmiarów to nie wiem.
Tripti - do 21 lutego? Tak jak mówiłam, 2-3 tyg.

Posted

agnieszkao zrobi te ogłoszenia...

domowego dt na 80% nie znajdziemy, więc pewnie Crazy będzie musiała trafić z domu do kojca, i to jeszcze w zimę :/

mamy czas do 21lutego?

Posted

malvaaa napisał(a):
agnieszkao zrobi te ogłoszenia...

domowego dt na 80% nie znajdziemy, więc pewnie Crazy będzie musiała trafić z domu do kojca, i to jeszcze w zimę :/

mamy czas do 21lutego?

kojec...:(, to przykre, z ciepełka do kojca....:(

Posted

Aldonika22 napisał(a):
Wiem Malvaa, Crazy dlatego też za tatą nie przepada ;)
Zajrzałam i tu jest bazarek ogłoszeniowy : http://www.dogomania.pl/threads/222114-Ekspresowy-bazarek-og%C5%82oszeniowo-banerkowy-na-katowickie-psiaki-gt-do-12.02-Zapraszamy
Widzę że mają jeszcze pakiety i szybko wykonują - można zamawiać.
Tripti może zmienić na jakieś proste polskie na potrzeby ogłoszeń, może ludzie nie przepadają za takimi angielskimi nazwami? Nie mam pojęcia :)
Kochane to oczywiste że ten dzień czy dwa może dłużej, przecież jej nie wyrzucę. Chcę to zręcznie przeprowadzić aby nie było sytuacji że dopiero za dwa tyg. są wolne poszukiwania dt.
Macie jakieś potencjalne DT? Wysyłałyście PW? Może pomóc w poszukiwaniu? Mam chwilę teraz wolną, poszukam linków do wolnych DT.

Aldonika oczywiście możesz pomóc w poszukiwaniu DT, ja przejrzałam na dogo ale można jeszcze raz....cienko to widze

Posted (edited)

Rozejrzałam się, jest kilka linków. Podaję orientacyjnie gdzie są wolne miejsca, aby można było się zorientować.

http://www.dogomania.pl/threads/216160-Przystanek-psykoty-domowo-kojcowy-bdt-pdt
Tu są wolne miejsca tylko że do kojca. Cena ok 330 zł, (z ich? jedzeniem), może by była zniżka bo Crazy ma swoją karmę. Ale do karmy musi i tak być coś podawane. No i dojazd.. To jest 60 km od Poznania.

http://www.dogomania.pl/threads/217475-Hotel-KADIF-w%C4%85tek-informacyjny-%29
Z tego co się zorientowałam klatki kenelowe w domu. W miarę blisko. Tylko że sunie wysterylizowane, i nie wiadomo jak z ceną i miejscem. Wysłałam PW.

http://www.dogomania.pl/threads/214517-Hotel-Kud%C5%82ate-i-%C5%81aciate-wolne-miejsce-w-domu
Kojce, mazowieckie. też wysłałam PW.

I to by było chyba na tyle niestety. Tam gdzie wysłałam PW - napiszę jaka odpowiedź i cena. Myślę że zorientować się w sytuacji można. Tak to wszędzie jest wyraźnie napisane że zapsione. Jeszcze będę się rozglądać, może na coś natrafię. Nie ma co się chyba oszukiwać - na domowe DT raczej nie ma szans. Poza dogomanią tez chyba nie ma co szukać, tu są zniżki..

Przesyłam dzisiejsze zdjęcia. W tym pokoju jest idealne światło dla mojego telefonu ;) Dwa ostatnie bardzo mi się podobają.

Edited by Aldonika22
Posted

można by jesczze spróbować w Mokrym Nosku spróbować , tam gdzie Mundzia jest , z tym, że trzeba od razu powiedzieć p. Małgosi , że Crazy to do domu jest , nie do kojca, może w domu sa jeszcze wolne miejsca. ?

Posted (edited)

a może zostać do końca miesiąca? do 29? pytam, bo zanim ogłoszenia ruszą to też może trochę potrwać...

u Dif Crazy miałaby super, zawoziłam ostatnio tam psiaka, zapytałam czy ma miejsce, może się zlituje :)

Edited by malvaaa
Posted

malvaaa napisał(a):

u Dif Crazy miałaby super, zawoziłam ostatnio tam psiaka, zapytałam czy ma miejsce, może się zlituje :)

Pewnie, że miałaby super ;), ale w tej chwili nie chodzi o litość tylko o ilość.... Mam 13 psów i nie mogę wziąć nawet awaryjnie nikogo, co zawsze deklarowałam! :(
Co prawda kroi się dom dla Lesia (klik), ale dziewczyny od dalmatów muszą sprawdzić dom, zorganizować transport itd. a to potrwa.
Ze swojej strony zawsze polecam hotele Astaroth - 4 km ode mnie i ajlii - niestety pod Łodzią. Ale z tego co wiem, one też mają wszystkie miejsca zapchane... Ciężko będzie!

Posted

kurcze... a tak ją od razu wrzucać do kojca, po tym jak pół roku mieszkała w domu... przeraża mnie to...

tripti pytałaś w mokrym nosku? bo nie chce się powtarzać :)

Posted

kurna nie dość że kojce to jeszcze taka wysoka cena...

masakra...

tripti zmienisz tytuł :)?

Adlonika ponawiam pytanie, czy Crazy może zostać do końca miesiąca czyli do 29 lutego? niby to tylko 8 dni ale dla nas to dużo...

edit. zmieniłaś, czytasz mi w myślach :)

Posted

Kochane ja wiem że to niekomfortowa sytuacja dla nas wszystkich, ale myślę że odpowiednio was powiadomiłam wcześniej. Mówiłam 2-3 tyg a wzięłyście pod uwagę trzy, teraz cztery? Myślę że odzew po ogłoszeniach które pojawią się za kilka dni, odzew jeśli ma być to w ciągu tygodnia, a dt domowe czy kojec też nie wyczaruje się w ciągu kilku dni. Jeśli są miejsca czy ma się zwolnić to będzie wiadomo od razu, i w takim wypadku jeśli będzie pewne na 100% to może pobyć te kilka dni.
I tak wszystko się opóźni, naprawdę tata chciałby już zacząć ten remont na górze. ;)

Posted

tak, to duża różnica każda ilość dni, jest teraz zima, więc jeżeli z domu ma wylądować w budzie, to lepiej później niż wcześniej.
Nie wzięłyście pod uwagę trzy a teraz cztery, tylko taka została podana informacja, że ma ok 3 tygodni dokładnie 2 lutego.
Na miejsca w dt i hotelach czeka się, więc nie uważam, że informacja została podana odpowiednio wcześniej, odpowiednio na co?

Posted

Aldonika22 napisał(a):
Kochane ja wiem że to niekomfortowa sytuacja dla nas wszystkich, ale myślę że odpowiednio was powiadomiłam wcześniej. Mówiłam 2-3 tyg a wzięłyście pod uwagę trzy, teraz cztery? Myślę że odzew po ogłoszeniach które pojawią się za kilka dni, odzew jeśli ma być to w ciągu tygodnia, a dt domowe czy kojec też nie wyczaruje się w ciągu kilku dni. Jeśli są miejsca czy ma się zwolnić to będzie wiadomo od razu, i w takim wypadku jeśli będzie pewne na 100% to może pobyć te kilka dni.
I tak wszystko się opóźni, naprawdę tata chciałby już zacząć ten remont na górze. ;)

czasem te kilka dni to dużo.... czasem w ostatniej chwili może się coś zwolnić lub znaleźć, dla niej teraz kojec to koszmar.....(zresztą z kojcami teraz też nie łatwo....)

Posted

powiadomiłaś nas ok.2 lutego więc 21 lutego mija 19dni - to nie jest odpowiednio wcześniej...
a jeśli chodzi o dodatkowe dni to może się wyczarować w ciągu jednego dnia...
odzew po ogłoszeniach może być nawet po 2 tygodniach...
i tak się wszystko opózni? to czemu nie powiedziałaś wcześniej? np. 2 miesiące temu że planujecie remont?
dla mnie to jest jakaś abstrakcja,powiem szczerze...