Aldonika22 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 No to już wiemy dlaczego tak kłapała, ale teraz już rzadziej to robi - wcześniej co chwilę :) To może niech ktoś zaproponuje który fotki, inni - decyzyjne osoby zaakceptują je i już. Jeszcze nie kąpałam, zamawiam szampon i wtorek, środa wykąpiemy się :) Minimalnie od nich czuć.. Kupiłam w sklepie internetowym piłeczki-piszczałki, szampon, miseczki i kości z zapachem czekoladowym z polecenia Awit :) Wszystko podwójnie, niedługo dojdzie ;) Quote
malvaaa Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 ja moge napisac tekst ale to juz jutro sie tym zajme, napisze dla Velvet i dla Crazy :) ona ma takie wielkie te uszy ze trzeba jej czyscic co jakis czas bo brudek sie zbiera :) Aldonika dziekujemy w imieniu suniek za zabawki :) Quote
tusinka22 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 zdjęcia bardzo ładne, Aldonika dziękujemy za opiekę nad dziewczynkami:), może teraz z tymi zdjęciami rozdzwonią się telefony....;) Quote
Czorcik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Aldonika dałaś im te tabletki na odrobaczenie ? Quote
Aldonika22 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Tusinka rozdzwonić się rozdzwonią ale nie wiem czy je oddamy :evil_lol: Tabletki wczoraj dałam, 1,5 dla Velvet i 1 dla Crazy, połówkę wyrzuciłam. Na kilka części z z szynką wsunęły. :) Przyszłam niedawno ze szkoły, a je zamknęłam w pokoju, przez 15 minut na mnie skakały z radości gdy mnie zobaczyły ;) Teraz śpią na kocu, po długim spacerku. Wczoraj też poszłyśmy na wybory, fajnie nawet na smyczy chodzą, ale skręcają pod nogi :D A i jeszcze miałam dodać, Velvet ma upodobanie do kabli, przegryzła jeden na korytarzu na wierzchu był, gdy leżała a ja siedziałam w kuchni ;) No ale nic, pochowałam wszystkie kable i już nic nie ma :) Czekam z niecierpliwością na zabawki, one już ciągają skarpetki czy buty :D PS. Znacie jakieś sposoby na nieświeży oddech u psa? Troszkę nieładnie pachnie. Quote
Czorcik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 tak zauważyłam , ze Crazy troszkę z pyszczka zalatuje. cieszę się że wszystko OK. :) Quote
malvaaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 tripti zrobila Velvet ogloszenia na dwoch portalach ale kurcze zapomnialam na jakich, z jakims krotkim tekstem... mam nadzieje ze wejdzie na dogo i podesle link, bo nie wiem czy zmieniamy czy zostanie ten... ale jakby cos to napisze wieczorem dla Crazy... Quote
tripti Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='malvaaa']tripti zrobila Velvet ogloszenia na dwoch portalach ale kurcze zapomnialam na jakich, z jakims krotkim tekstem... mam nadzieje ze wejdzie na dogo i podesle link, bo nie wiem czy zmieniamy czy zostanie ten... ale jakby cos to napisze wieczorem dla Crazy... gumtree i tablica, np: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Velvet-piekna-sunia-8-miesiecy-szuka-domu-W0QQAdIdZ320772518 Quote
malvaaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 przelałam 280 dla Aldoniki... zmieniac tekst dla Velvet? Quote
malvaaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 w razie czego to jest tekst velvet, ktorym oglaszalam ją wczesniej: Velvet to 8 miesięczna sunia, która obecnie przebywa w domu tymczasowym, została wyciągnięta ze schroniska 3 miesiące temu. Od początku była bardzo kontaktowa, taka mała przylepka. Kocha wszystkich i wszystko, bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami. Jak każdy szczeniak ma dużo energii i chęci do zabawy. Velvet jest średnią sunią, sięga do kolana, w przyszłości będzie średnim psiakiem. Jest zaszczepiona, odrobaczona. Jest naprawdę kochaną, słodką sunią, z przepięknymi czarnymi oczami. Czeka na ciebie! a to dla crazy: Crazy to 8 miesięczna suczka, ktora obecnie przebywa w domu tymczasowym w Łochowie, pod Warszawą, gdzie uczy sie chodzenia na smyczy, zalatwiania na dworzu i wszystkich dobrych manier. Jest pojętą suczką i szybko się uczy. Crazy jak na imie przystało jest szaloną sunią z charakterkiem, wszędzie jej pełno, ma dużo energii i chęci do zabawy. Po pobycie w schronisku wreszcie zachowuje się jak prawdziwy szczeniak, Crazy waży ok.13 kg i docelowo będzie sięgać trochę nad kolano. Ma sliczną, rudą siersc i charakterystyczny ogonek. Dobrze dogaduje sie z innymi psami, jest gotowa do adopcji, teraz ty zrób drugi krok... Adoptuj! Quote
obraczus87 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 JAkie namiary w ogłoszeniach?? Dzisiaj będe chciała podesłac jedną na bazarek z pakietem wykupionym przez Ellig. Quote
tusinka22 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 na moje konto wpłynęło 200zł od Pani Małgosi z FB:), przeleję te pieniążki dzisiaj do malvy. Quote
obraczus87 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='tusinka22']na moje konto wpłynęło 200zł od Pani Małgosi z FB:), przeleję te pieniążki dzisiaj do malvy.[/QUOTE] super, bardzoooooo dziekujemy !!!!! :) Quote
Czorcik Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 z takich informacji jeszcze mi się przypomniało że Crazy waży 10,200 a Velvet ok 12 kilo :):) Quote
malvaaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 tą wagę trzeba poprawic i odjąć im zbędne kilogramy :) a kontakt taki jak w linku do ogloszenia na gumtree... tusinka nie dotarła twoja deklaracja jeszcze... Quote
malvaaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 podnosze sunie... Aldonika jak tam? wszystko ok? :) Quote
Kinia1984 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Zapraszam na bazarek dla naszego Zena:) http://www.dogomania.pl/threads/215976-Ubrania-kosmetyki-i-inne-dla-Zena-do-24.10-%29?p=17790790#post17790790 Quote
tripti Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 cichutko.... Aldonika wszystko w porządku? zainwestujemy w wyróżnione gumtree, tablicę i alegratkę? czyj numer oprócz mojego może być w ogłoszeniach? Quote
malvaaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 mysle ze warto zainwestowac, to chyba nie jest duzy koszt? ja nie mam doswiadczenia w rozmowach o adopcjach :( Quote
Awit Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Dziewczyny Aldonika była w szkole, ma lekcje do odrobienia, ma naukę. Myślę, że w tygodniu codziennie na dogo jej nie będzie. Wg mnie to mądra dziewczyna, jakby coś <tfu> to sądzę, da znać. Niech się uczy, bo jak się opuści w szkole to same wiecie, rodzice obarczą winą psiaki i dogo. Edit: A co do oddechu: kostki lub gryzaki na miły oddech smarowanie zębów czy dziąseł specjalnym żelem mycie zębów Nie wiem jaką karmę jadły, ale jeśli teraz mają lepszej jakości, to i może oddech się zmieni. Aldonika, jak będziesz chciała pielęgnować jej/im jamę ustną, daj znać, powiem Ci jak pomału i delikatnie przyzwyczaić czyściocha:-) Quote
malvaaa Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 jesli to nauka, to niech dziewczyna sie uczy :) obraczus czy pakiet ogloszen jest juz wykorzystany? Quote
Czorcik Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Aldonika odezwie się jeszcze dziś , nie wytrzymałam i zadzwoniłam Velvet załatwiła jej kable , diabeł mały. :) Quote
Recommended Posts