ewa36 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Nie rozumiemy się. Teresa moze tylko pomóc, jak sądzę trafnie coś podpowie jako uzupełnienie leczenia. I tak zadecydują lekarze. Opiwkunowie też mogą zapytać, zasugerować. To nie jest nic złego ani tym bardziej naruszenie leczenia. A ja proszę o wskazanie, co konkretnie kupić dla suni. Quote
Felka z Bagien Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ewa36 napisał(a):Nie rozumiemy się. Teresa moze tylko pomóc, jak sądzę trafnie coś podpowie jako uzupełnienie leczenia. I tak zadecydują lekarze. Opiwkunowie też mogą zapytać, zasugerować. To nie jest nic złego ani tym bardziej naruszenie leczenia. A ja proszę o wskazanie, co konkretnie kupić dla suni. Kup co chcesz.POtrzebne jest wszystko! Quote
ewa36 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Wszystko, to znaczy co ? nie znam się na oparzeniach i nie wiem, co jest stosowane i co potrzeba. Miriam jutro ma wejść na watek - napisze Quote
DONnka Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 W związku z poniesioną stratą (tragiczna śmierć współpracownika) cioteczka mariamc pisała, że chyba będzie tu na wątku dopiero jutro i odpowie na wszystkie pytania. Tak więc z konkretnymi pytaniami trzeba poczekać do jutra, ale wspomagać finansowo leczenie biednej Małgosi można cały czas. Każdy grosik na wagę życia tej suni. Ona tak bardzo chce żyć!!!! Quote
ewa36 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Jak najbardziej poczekam. Rozumiem Cioteczkę Mariam. Quote
Ada-jeje Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Mariamc, wspolczuje po stracie kolegi ktory zginal w tragicznych okolicznosciach. O opieke nad Malgosia sie nie martwie, wiem ze w lepsze rece trafic nie mogla. Wielki zal i smutek na tym watku. Odezwe sie jak tylko dojdziesz do sebie. Quote
Vutz Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='mariamc'] adres do wysyłki Schronisko dla zwierząt 78-400 Szczecinek ul.Rybacka 7 opatrunki przeciw oparzeniowe grassolind neutral, sorbalgon, permafoam, hydrosorb, hydrosrb gel, atrauman, atrauman ag - to na początek... mam jeszcze pytanie - bo adres do wysyłki jest na schronisko na ul. rybackiej - a dane do wpłat na stowarzyszenie na ul. 1-go maja... czy w schronisku zorientują się, że dary rzeczowe anty-poparzeniowe będą dla małgosi, czy trzeba zrobić jakiś dopisek ? gdzie wysyłać, gdyby ktoś chciał...? Quote
kuba123 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 dziewczyny poczytajcie http://rozanski.li/?p=2264 leczyła mnie tym moja babcia, a ja swoje dzieci moja mama leczyła tym naszego psa, a my w fundacji też smarowaliśmy tym psa z trudno gojącą się raną może nie teraz, ale ''na później '' się przyda to naprawdę skuteczny środek teraz znany jest również pod nazwą AVILIN cytat z artykułu: ''W dodatku okazał się niezmiernie skuteczny w leczeniu i ochranianiu oparzeń, odmrożeń, odparzeń i ran wojennych. '' Quote
WILCZUREK Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Przerażające.... Biedna, kochana Psica.... Jak Wilczurki mogą pomóc? Quote
mariamc Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Jestem w pracy o 5 rano. Wybaczcie ale nie potrafię o niczym innym myśleć jak o Danielu. Zginął w swoje imieniny. Był dobrym , wrażliwym człowiekiem...... Mamy dwóch Danieli ... tak trudno napisać mieliśmy... Na niego nasze wolontariuszki mówiły : mamo na drugiego - tato. Pięknie pracował z psami, pierwszy oswajał nam nasze bullowate. Rozumiał psy jak rzadko kto a psy go kochały ...... Niewyobrażalna strata... dla nas .. dla rodziny... Miał tyle planów, pięknie malował.. Został nam na ścianie niedokończony obraz...... Co do Małgosi - nasi " prowincjonalni weci " są dobrzy. Ratujemy psy naprawdę z wieloma problemami i z Dogo też. Jest w schronisku , bo tu ma właściwą opiekę i weta na każde zawołanie. W poniedziałek skontaktuję się z lekarzem o d Kuby, wczoraj nie byłam wstanie rozmawiać. Quote
Vutz Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 mariamc napisał(a):Jestem w pracy o 5 rano. Wybaczcie ale nie potrafię o niczym innym myśleć jak o Danielu. Zginął w swoje imieniny. Był dobrym , wrażliwym człowiekiem...... Mamy dwóch Danieli ... tak trudno napisać mieliśmy... Na niego nasze wolontariuszki mówiły : mamo na drugiego - tato. Pięknie pracował z psami, pierwszy oswajał nam nasze bullowate. Rozumiał psy jak rzadko kto a psy go kochały ...... Niewyobrażalna strata... dla nas .. dla rodziny... Miał tyle planów, pięknie malował.. Został nam na ścianie niedokończony obraz...... Rozumiemy i naprawdę współczujemy. :( Quote
Cleo2008 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Vutz']opatrunki przeciw oparzeniowe grassolind neutral, sorbalgon, permafoam, hydrosorb, hydrosrb gel, atrauman, atrauman ag - to na początek... mam jeszcze pytanie - bo adres do wysyłki jest na schronisko na ul. rybackiej - a dane do wpłat na stowarzyszenie na ul. 1-go maja... czy w schronisku zorientują się, że dary rzeczowe anty-poparzeniowe będą dla małgosi, czy trzeba zrobić jakiś dopisek ? gdzie wysyłać, gdyby ktoś chciał...? podrzucam. Czy to co potrzebne wstawil ktos na FB? Czy jak wstawie to bedzie ok`? Quote
inga.mm Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Mało jednej tragedii na tym wątku??? Jeszcze ten chłopak, który dopiero zaczął życie... Co za niesprawiedliwość. Czy nie mógł trafić ten TIR tych sk...., którzy skrzywdzili Małgosię? Quote
aldira Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 jak sie psinka czuje? dochodzi do zdrowia? rany sie goja? tyle pytan sie nasuwa ze nie wiadomo ktore zadac.. czy ktos szuka tego czlowieka ktory to zrobil? i Quote
ewa36 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Vutz']opatrunki przeciw oparzeniowe grassolind neutral, sorbalgon, permafoam, hydrosorb, hydrosrb gel, atrauman, atrauman ag - to na początek... mam jeszcze pytanie - bo adres do wysyłki jest na schronisko na ul. rybackiej - a dane do wpłat na stowarzyszenie na ul. 1-go maja... czy w schronisku zorientują się, że dary rzeczowe anty-poparzeniowe będą dla małgosi, czy trzeba zrobić jakiś dopisek ? gdzie wysyłać, gdyby ktoś chciał...? Dzięki Kochana juz mam konkret ! Mariam - trzymaj się jakoś mimo wszystko. Quote
ewa36 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='kuba123']dziewczyny poczytajcie http://rozanski.li/?p=2264 leczyła mnie tym moja babcia, a ja swoje dzieci moja mama leczyła tym naszego psa, a my w fundacji też smarowaliśmy tym psa z trudno gojącą się raną może nie teraz, ale ''na później '' się przyda to naprawdę skuteczny środek teraz znany jest również pod nazwą AVILIN cytat z artykułu: ''W dodatku okazał się niezmiernie skuteczny w leczeniu i ochranianiu oparzeń, odmrożeń, odparzeń i ran wojennych. '' Dzięki ! Wiedzy nigdy za dużo Quote
Marycha35 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ludkowie Kochani wiem, że duża grupa osób nie jest zwolennikiem Fundacji Mrunio, ale oni wraz z lekarzami z Kliniki, z którą współpracują uratowali życie Kubusia. Poparzonego przeokropnie!!!! Fundusze płynęły szeroką rzeką do Mrunio, również od Dogomaniaków. Sprawa była bardzo nagłośniona, pomagali znani i lubiani;): Justyna Steczkowska, Andrzej Rosiewicz, itd. Mrunio dziękowali już za pieniądze, kasiorrry było aż za dużo. Zapytajcie, może pomogą, jak nie finansowo to chociaż wiedzą, doświadczeniem w takich wypadkach. Najważniejsza sunia, animozje w takim wypadku na plan dalszy niechaj brykną.... Quote
Marycha35 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ludkowie tu jest wątek suni, która już się znalazła, ale pełno warszawiaków tu kochanych:) http://www.dogomania.pl/threads/209511-Mix-collie-zgin%C4%99%C5%82a-w-Warszawie-ODNALEZIONA-DZI%C4%98KUJEMY/page29 Quote
Vutz Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Marycha35']Ludkowie tu jest wątek suni, która już się znalazła, ale pełno warszawiaków tu kochanych:) http://www.dogomania.pl/threads/209511-Mix-collie-zgin%C4%99%C5%82a-w-Warszawie-ODNALEZIONA-DZI%C4%98KUJEMY/page29 Dzięki - zajrzałam na wątek... wstawiła tam przyznam się bez bicia off'a ale nie wiem gdzie on się podział... Quote
karollek Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ja paczuszkę wysłałam w piątek, do środka włożyłam kartkę dla kogo to jest mam nadzieję że dojdzie. Postaram się uderzyć do Hartmanna może coś dadzą w niższej cenie, ewentualnie większą ilość próbek plastrów. Niczego nie obiecuję, ale się postaram. Quote
DONnka Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Witajcie cioteczki. Jestem znowu. To takie przykre, ze odszedł młody człowiek, który miał rodzinę, przyjaciół a na dodatek był prawdziwym przyjacielem naszych kochanych czworonogów:shake::-( Jak się dziś czuje nasza Maleńka ? Oby tylko się goiło i bardzo Ją nie bolało... Już dość wycierpiała:-( Ja też myślę, że zdrowie suni jest najważniejsze i nie zaszkodzi skontaktować się z Mrunio, choćby tylko w/s konsultacji Quote
DONnka Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Vutz napisał(a):Dzięki - zajrzałam na wątek... wstawiła tam przyznam się bez bicia off'a ale nie wiem gdzie on się podział... Faktycznie cioteczko Vutz, nie ma Twojego off`a, ale nie przejmuj się wstawiłam następnego:oops: Quote
Recommended Posts