Jump to content
Dogomania

Czarny z ulicy - a teraz Nero - ma nowy dom w Radomiu!!!! :))))

Recommended Posts

Posted

Łosiek ,jeśli Ty uwazsz że postąpiłaś ok to :shake: naprawde nie ma o czym mówić,dziewczyno tak trudno było wsiąśc do autobusu, zeby psiaka odwiezc do schroniska?Wiem ze jest wszytko w remoncie ale przeciez ludzie jakoś sie przemieszczają...

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lepiej dajcie sobie spokoj niz macie teraz robic najazd na dziewczyne, ktora chciala pomoc. Czy to jej wina ze mogla psa przez tydzien tylko przetrzymac>? Wierzyla, ze dogomaniacy pomoga a tu po prostu DUPA, nikt sie nie odezwał. pies był ogłaszany tu na dogo, w ogłoszeniach, na woczarku itd. Nagle jakims cudem jak stalo sie to co sie stalo - wszyscy na hura robia najazd. Moze zamiast wyrazac swoje komenatrze ZROBCIE COS bo widze, ze tylko pucka przystapila do dzialania!!!!!!!!!!

makulka - trzeba bylo przyjechac i psa zawiesc! Jesli mowie ze NIE MOGLA to znaczy ZE NIE MOGLA!!! Ludzie, czy wy umiecie czytac?????????

Posted

Trzeba psu pomóc ,on nie moze byc na ulicy:shake: macie tam jakies hoteliki ?Mysle ze znajdzie domek bo jest na[rawde ładny,tylko potrzebuje wiecej czasu,czy Pies był na allegro??

Posted

[quote name='Gucio']Lepiej dajcie sobie spokoj niz macie teraz robic najazd na dziewczyne, ktora chciala pomoc. Czy to jej wina ze mogla psa przez tydzien tylko przetrzymac>? Wierzyla, ze dogomaniacy pomoga a tu po prostu DUPA, nikt sie nie odezwał. pies był ogłaszany tu na dogo, w ogłoszeniach, na woczarku itd. Nagle jakims cudem jak stalo sie to co sie stalo - wszyscy na hura robia najazd. Moze zamiast wyrazac swoje komenatrze ZROBCIE COS bo widze, ze tylko pucka przystapila do dzialania!!!!!!!!!!

makulka - trzeba bylo przyjechac i psa zawiesc! Jesli mowie ze NIE MOGLA to znaczy ZE NIE MOGLA!!! Ludzie, czy wy umiecie czytac?????????

Bzdura, że tylko Pucka przystąpiła do działania.

Gucio - juz raz napisałam, ze akcja była źle poprowadzona o reszcie zapomnijmy.....Proponuję utrwalić sobie, że by wzbudzić zainteresowanie, zwłaszcza, jeśli czasu jest niewiele tytuł wątku musi być naprawdę alarmujący !!!! I powtórzę, że tydzień to (niestety) na Dogo zbyt krótko - doskonale o tym wiesz !!!!!!!
Teraz ja od dwóch dni pytam, gdzie i jak przekazać pieniądze na jedzenie i znowu jest błoga cisza w tej sprawie.
Znowu powiesz, że nikt nie chce pomóc ?????? Jedyna tam jest Łosiek i to do Niej były pytania. Wciąż czekam !!!!!
I niestety głodny pies marznący na ulicy również !!!!

Przecież nie jesteśmy w stanie na dzień dzisiejszy zrobić niczego innego na taką odległość, skoro to Wy mając bliżej nie możecie psiny nawet do schroniska zawieźć.
Nie wmawiajcie sobie, ze zrobiłyscie co tylko można, bo to nie jest prawda.
Znając postawę Arki w takich sytuacjach, mogę się domyslać, że zapytała by, czy nie można iść z tym psiakiem na piechotę, skoro dojazd jest niemożliwy.
Naprawdę staram się być oszczędna w słowach i krytyce.

W tej chwili proszę by chociaż niezbędne minimum zostałe psiaczynie zapewnione, ale i tego nie mogę się doprosić !!!
I tak postawa mnie zaczyna nieco denerwować.

Posted

Bardzo proszę o pomoc finansowa dla tego bezdomnego psiaka !!!!!
Potrzebna karma !!!!!

Mam nadzieję, że będzie miał kto go dokarmiać !!!!!!
I bardzo proszę o szukanie jakiegokolwiek miejsca - psiaczyna przebywa na ulicy pod gołym niebem !!!!!!!

Wpłaty na AFN - "Czarny z ulicy"

Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Żabia 2 m 7

05-220 Zielonka

nr konta dla przelewów z zagranicy
BREXPLPWMUL31114020170000490205270923

Posted

Myśle że nie tylko ja coś przelałam, ja tylko o tym napisałam, zawsze piszę - żeby było wiadomo, że jakieś pieniadze będą. Czy napisałyście Ciotki PW do AniTygrysiczki? No i w jakiej okolicy Radomia jest pies? Guciu?

Posted

PW losiek wysylala do wszystkich radomiakow!!!
A koszt karmy to ok 80zł za 15kg

Znając postawę Arki

Arka to Arka, nie przepadamy za soba wiec raczej nei interesuje mnie co ONA by zrobila. Jej tu NIE MA wiec NIE POJDZIE.

Przyjacielu - caly czas pisalam, nwet na watku AFN - prosilam o wplaty na ALARMOWY!!!!!!!! Wiec nie mow, ze nie pisane bylo GDZIE.

Proponuję utrwalić sobie, że by wzbudzić zainteresowanie, zwłaszcza, jeśli czasu jest niewiele tytuł wątku musi być naprawdę alarmujący !!!!

Słowo "PILNE!!!!" juz powinno zainteresowac...

I powtórzę, że tydzień to (niestety) na Dogo zbyt krótko - doskonale o tym wiesz !!!!!!!

Czy to JEJ WINA żE MOGłA WZIąść GO TYLKO NA TYDZIEN?????????? NIE

Nie wmawiajcie sobie, ze zrobiłyscie co tylko można, bo to nie jest prawda.

Mnie na miejscu nie ma, ja tego psa nawet na oczy nie widziałam. Ale jesli Sylwia chciala mu pomoc to zrobila to co mogla, nie jej wina ze ma ograniczenia w dzialaniu. Rownie dobrze mogla psa olać totalnie, a tak przez tydzien go chociaz podkarmila, jasne, nie zrobila super ze go spowrotem eksmitowała, ale to nie jej wina ze mama sie nie zgadza, u mnie sie nawet by na 1 dzien nie zgodzili! A jesli moze to ona tego psa dogląda ale za bramą!!! Kurcze, lduzie są różne sytuacje!!! Ona chce mu pomoc i cos zrobila, a ze ma ograniczone pole to zaraz ze ona jest zła!!!!!!!

Pucka -Pies jest na Firleju bodajze, nie wiem jak ta dzielnica sie nazywa.
Co do pieniedzy - jestesmy bardzo wdzieczne za nie. Chociaz uwierz - od lipca probowalam psy ratowac, prosilam o wplaty na szczepienia odrobaczenia - i nikt sie nie odezwal. Przyjacielu jesli tytul "Zagrozone zycie wiejskich psow pomocy!!! Potrzebne wplaty" nie byl alarmujacy - to wybacz... a na zwrocenie uwagi Arce, juz jako organizacji a nie osobie prywatnej dostalam odpowiedz "top ty te psy znalazłas wiec ty sie nimi zajmij" wiec widac jej piekna postawe!!!!!!!!!

Posted

To małym drukiem zostawiam bez komentarza - to nie jest tak, że jednym wolno wszystko a innym nie !!!!!!! Postawa dziwna.

Podajcie mi nr konta do przelania pieniędzy na karmę. (Na PW)

Czy szczepienia, o których wcześniej pisałyście były zrobione ????
Może niech Łosiek do czasu otrzymania pieniędzy czymkolwiek go dokarmia !

I prosiłam wcześniej o popytanie w okolicy, czy za jakąś odpłatnością ktoś by go nie przyjął chociaż tak by miał kawałek komórki do dyspozycji - zimno już !!!
Mam również prośbę - odpowiadajcie w miarę szybko na pytania - czas ucieka !
Może ktoś by miał miejsce na budę ????

Pucka - jesteś kochana Kobieta !!!

Czy macie bezpośredni kontakt z Łosiek, by w miarę szybko przekazywać sobie informacje ???

Gucio - na wątku od Akcji Dogo jest moja prośba do Ciebie - nie mogę sobie poradzić !

Posted

Myślę, że lośkowi (lośce?) jest przykro i dlatego się nie odzywa. Łosiu kochana, odezwij się! Ja przelałam na afn - przypominam - NOWA NAZWA ULICY - Green się przeprowadziła- w danych do przelewu!!!

Posted

A za co go miala zaszczepic???????????

Dokarmia go ze swojej karmy, dzis juz dostal wiec troche zjadl. Rodzina zostala obdzwoniona cala, okolica przepytana!!! Myslisz ze w Radomiu kazdy lubi psy? Tam wiekszosc by je tepila. A pies jak byl n wybiegu to i tak z budy nie korzystal tylko z koca, ktory sobie na zewnatrz wyciagnol.

Add maly druk - widac ARKA nie jest w kazdym momencie godna nasladowania, tyle!

Myślę, że lośkowi (lośce?) jest przykro i dlatego się nie odzywa. Łosiu kochana, odezwij się!

tez bym sie nie odzywala jak by tak na mnie najechano, wiec jestem łącznikiem miedzy wami. Ona nie ma zamiaru sie wiecej wypoiwiadac bo co nie napsize to bedzie zle a takie pierniczenie i najezdzanie psu w tym momencie nie pomoze.

Przyjacielu - Sylwia chyba nie posiada swojego konta, najpredzej poczta a to troche kosztuje

Posted

[quote name='Gucio']A za co go miala zaszczepic???????????

Dokarmia go ze swojej karmy, dzis juz dostal wiec troche zjadl. Rodzina zostala obdzwoniona cala, okolica przepytana!!! Myslisz ze w Radomiu kazdy lubi psy? Tam wiekszosc by je tepila. A pies jak byl n wybiegu to i tak z budy nie korzystal tylko z koca, ktory sobie na zewnatrz wyciagnol.

Add maly druk - widac ARKA nie jest w kazdym momencie godna nasladowania, tyle!

tez bym sie nie odzywala jak by tak na mnie najechano, wiec jestem łącznikiem miedzy wami. Ona nie ma zamiaru sie wiecej wypoiwiadac bo co nie napsize to bedzie zle a takie pierniczenie i najezdzanie psu w tym momencie nie pomoze.

Przyjacielu - Sylwia chyba nie posiada swojego konta, najpredzej poczta a to troche kosztuje

To podajcie mi adres - tyle, że pocztą to dłużej idzie niż przelew bankowy.
A gdyby tak na konto Jej Mamy ???? Co sądzicie ??? To może by juz w poniedziałek kupiła jedzenie, a przelew będzie najpóźniej pewnie we wtorek ?

Posted

"...tez bym sie nie odzywala jak by tak na mnie najechano, wiec jestem łącznikiem miedzy wami. Ona nie ma zamiaru sie wiecej wypoiwiadac bo co nie napsize to bedzie zle a takie pierniczenie i najezdzanie psu w tym momencie nie pomoze..."

wiem wiem, tylko trochę chciałam załagodzić. To co z kontem Mamy?

Posted

Mnie bardzo martwi ten brak schronienia.
Gdyby tak gdzieś chociaż teren był ogrodzony. Jak będzie padało, to psiak zapewne chętnie by się gdzieś schował, jak nie ma gdzie to co zrobi ????

Nie mam pomysłu, a schronisko, to jak zwykle pewnie w ostateczności.
Potem psiaki są w jeszcze gorszym stanie.

Posted

Chyba nie był na Allegro - nie ma nic w wątku na ten temat.
Jest fajny opis jego zachowań wcześniej - również w stosunku do dzieci jest przyjazny. Wygląda na to, że szybko się przywiązuje.

Co z tą ranką na szyi ???

Bardzo prosimy o pomoc finansową na szczepienia i jedzenie !!!!!
Może jakiś tymczas gdzieś w okolicy ????
To pilne !!!!
I oczywiście jakieś pomysły - pies jest młody, ładny i pojętny !!!!!

Posted

Kochane dziewczyny,dopiero zauwazylam ten wątek.
I na przyszlosc mam prosbe.jak znajdzie ktos w Radomiu czy kolo Radomia bezdomnego psa to najpierw alarmujcie mnie a nie schronisko.Najlepiej pisac na pw,,ja zawsze wieczorem jestem na dogo.
I nie moze byc tak ze jakis pracownik schronu kaze psa z powrotem na ulice,wiec prosze na przyszlosc najpierw kontaktujcie sie ze mna i bedziemy dzialac wspolnie.

Mozna by go zawiezc do schroniska,ale jest tak ogromne przepelnienie ze nie wiem czy to nie gorzej dla niego.W srode jeszcze ma przyjechac 20 psow a juz nie ma zadnego wolnego boksu na kwarantannie.Idzie sie zalamac po prostu:shake:
Kobitki pomyslcie czy nie lepszym rozwiazaniem na razie byloby postawienie temu psiakowi jakiejs budy i karmienie go?Na dogo bysmy zebraly na karme,czy ktos by sie podjal karmic go codziennie????? łosiek podjelabys sie??? Bo ja mieszkam na drugim koncu Radomia i nie dam rady dojezdzac na Firlej.

Jek myslicie?Na razie tak mu pomoc.A w miedzyczasie szukac domu,na Allegro mozna wystawic,na inne ogloszenia.

Czy ktos sie podejmie karmic psa codziennie zakupiona karma????????
I musimy skombinowac bude.Albo zrobic.

Niestety tymczasow w Radomiu juz nie mamy.Naprawde nie mamy gdzie "upychac" juz psiakow.Wlodi zapsiony Kubusiem,Dorota 5 psow,red koty i pies,ja biore na tymczas ale ostatnio przegielam (podobno) i mam zakaz.Hmmm cos mi chodzi jeszcze po glowie ale musze pogadac z pewna osoba.Jutro napisze wiecej.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Aniu - o budzie już myslałam, tylko, że nie bardzo jest ją gdzie postawić.

Karmić ma Łosiek, tylko jeszcze nie wiem, gdzie przekazać pieniądze na karmę, co przeciąga wszystko.

A konto mamy łoska?Powiedziala ze moze udostepnic.Zeby jak napredzej doszlo.To nawet w Lidlu mozna by karme kupic.
A bude mozna postawic gdziekolwiek,moze by sie dalo gdzies w okolicy łoska zeby nie musiala biegac daleko?Dac jesc i pic a jak bedzie zimno,bedzie mial sie gdzie schronic.

Ja mam taka sama sytuacje z Rokim tylko ze ja mu budy nie moge postawic bo zaraz zniszcza albo zabiora:-( licze na to ze biedak chroni sie gdzies pod schodami.Zanioslam mu tylko gruby materac z gabki i kawal dywanu,ale jak deszcz pada to to nasiaka i ciagle mokre a parasol ogrodowy ktory mu zanioslam ktos ukradl:shake:

Posted

Aniu kochana - czy wystawić go na allegro, czy wolisz sama to zrobić? Dobrze że się znalazłas, jakoś mi tak od razu lżej na duszy. Mogę zadeklarować ze swej strony oprócz tego co już obiecałam - np. dołożenie się do szczepień

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
pucka wystaw jesli mozesz.Ja nie mam niestety konta:shake:

Ok, to wystawię jutro! Załóż sobie konto na allegro, to proste do zrobienia i w dodatku często się przydaje! Do kogo podać kontakt przy szukaniu domku ? Jakiś nr tel?

Posted

rzecz pierwsza kochani
schronisko nie jest zaintereswoane przyjeciem psa od ludzi prywatnych bo nie ma za to kasy !!!:mad:
pierwsze to zawiadomić straż miejska o błąkajacym sie psiaku i monitorować ( niestety nie ma pewnosci czy zareagują ( kutwa co z a kraj !!!!!)
każda gmina ma obowiazek wynikajacy z ustawy o pomocy bezpanskim psom i to trzeba uswiadamiac niestety ludziom w strazy miejskiej czy policji do ktorych sie dzwoni ( znam z autopsji!!)

Łosiek kierowałą się sercem, ych zostałą sama z problemem więc tak się stało ,

najważniejsze etraz pomoc psiakowi

Posted

byly pisane PW do dogomaniakow z radomia, pies trafil na allegro i zero odzewu

pies byl wystawiony na allegro na dosyc dlugi czas, jedna osoba odserwowala.

A bude mozna postawic gdziekolwiek,moze by sie dalo gdzies w okolicy łoska zeby nie musiala biegac daleko?Dac jesc i pic a jak bedzie zimno,bedzie mial sie gdzie schronic.

Co tu buda da, jesli on w boksie mial bude i tak wywluk z niej koc i lezal na dworzu. A bude ktos moze nziszczyc tylko.