Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety już po światówce. Nie wiemy ile będziemy czekac na następną wystawę tej rangi w Polsce, ale na pewno dość długo. Spędziłam w Poznaniu pięć dni i wiele się nauczyłam. Np:
- że mój samochód ma jakieś niepotrzebne kabelki, bo Irga je zjadłą a dalej wszystko działa
- że ogar potrafi mieć szczęki gorsze od bulteriera :cool3: ( Irga nadgryzła w ciągu 20 minut niezniszczalna zabawkę i zjadła wkład ( do zjedzenia ), który miał starczyć na trzy godziny - sprzedawca była w szoku :evil_lol: )
- utwierdziłam się w przekonaniu, że cztery ogary wyglądają zdecydowanie ładniej niż trzy ( gończych dotyczy to samo )
- że nie należy wierzyć osobom z telewizji :cool3:
- że na najłatwiejsze pytania najtrudniej jest odpowiedzieć
- że niektórych nie da się przekonać która rasa to gończy a która ogar

A tak na serio - to spędziłam te dni wśród wspaniałych ludzi, niezawodnych, przekonanych o tym, że rasy polskie trzeba promować. Wśród osób biorących udział w pokazach. Tych codziennych, tych piątkowych i tych niedzielnych. Wśród osób prowadzących stoiska, którzy udostepnili miejsce na nasze ulotki, rozdawali je i prosili o jeszcze. Nieodpłatne udostępnienie strojów, miejsce, gdzie mogliśmy je dobrać pierwszego dnia.
Bardzo, bardzo wszystkim dziękuję:
- tym, którzy brali udział w pokazach ( mam nadzieję, ze wybaczycie, że nie wymienię Was wszystkich z imienia )
- Pani Dorocie Kuczyńskiej-Standełło za umożliwienie wypożyczenia strojów w teatrze w Poznaniu
- wszystkim wspierającym nas sędziom, organizatorom i zwykłym-niezwykłym ludziom
- Uli za przetłumaczenie tekstu ulotek na angielski ( bardzo się przydały np dla 40 osobowej wycieczki sędziów z USA )
- Marysi za skonstruowanie tych ulotek, wydrukowanie ich i paru jeszcze innych rzeczy, i pomoc w obklejaniu
- Agnieszcze za rozdanie ulotek informacyjnych o pokazie
- tym wszystkim z którymi mogłam zaśpiewać "sto lat" w zerowe urodziny gończego :cool3:

Posted

Niestety na piątek mój aparat odmówił współpracy, ale w inne dni zrobiłam parę fotek.

Dni zaczynały się od wybiegania psów:

Radiola:

Rożek:

Irga:

Sówka:

I porannej toalety - w wykonaniu Radioli:

i Irgi:

Posted

Super prosimy o więcej ;)

Ja się zastanawiam, od jakiego wieku startują szczeniaki, bo w trakcie spacerów dwie osoby pytały mnie czy wybieramy się do Poznania na światówkę :lol:
Około 500 m od mojego domu mieszka też ogarzyca Aria, która pojechała na wystawę, ale ja nie miałem jeszcze okazji jej poznać jak
i jej właścicielki. :evil_lol:Na każdy spacer idąc jesteśmy pełni nadziei, że będzie nam dane spotkanie, ale niestety, tylko wszyscy nam opowiadają, że jest tu jedna ogarzyca :lol:

Posted

ja też proszę wszystkich o zdjęcia...może się gdzies wychwycę z Bardem bo my mamy tylko jedno wystawowe....
A Aria mieszkała razem z siostrą w naszym domku pod Poznaniem i chyba też wie o waszym istnieniu tylko ze słyszenia :-)
To wklejam moje niedobitki zdjęć:
Jedyne zdjęcie z wystawy...Głowa Udry, Bard i Żaba.

Posted

Bard po wystawie z bardzo wymowną miną " Kobieto, czy ty dasz mi w końcu święty spokój ??? "

My biegaliśmy po lesie nastęnego dnia

Czarna strzała czyli Tajga ( Turówka Sirius)

Posted

Porównanie - Ogar "en face" i gończy z profilu...

I czy tak powinny wyglądac zdjęcia z wystawy światowej ??? Jestem wielce zawiedziona, że nie udało mi się zrobić więcej zdjęć na samej wystawie ;-( Bardzo czekam na zdjęcia innych...

• 1 month later...