Behemot Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Kitka20 napisał(a):Oki oki Behemot już nic nie mówie teraz Cię rozumie ale zabolało bo moja koleżanka ma synka chorego na autyzm i bardzo go lubie Kitko, to dobrze, że się zrozumiałyśmy, bo strasznie bym nie chciała, byś Ty, czy ktokolwiek inny pomyślał, że wyśmiewam się z chorych, czy słabszych... Prędzej bym sobie język dała uciąć, niż to zrobiła... Quote
stupid-girl Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 zgadzam sie, ze reklama jest bardzo nie na miejscu, ale zgadzam sie tez, ze w ogolnym rozrachunku zwierzeta przedstawione sa w reklamach pozytywnie: wspomniana juz reklama z Reksem, wczesniej byla reklama banku z bernardynem czy bernenczykiem jak facet fajnie upychal psu ogon w windzie, sa reklamy velvet ze szczeniakiem rozwijajacym papier, jest fajny szczeniak w koszyku w reklamie kinder, pewnie cos by sie jeszcze znalazlo. Ale generalnie przeciez zalozenie reklam jest takie, ze maja zwracac uwage i wzbudzac emocje niekoniecznie tylko pozytywne (chocby kampanie benettona) a jesli chodzi o fajna reklame z dzieckiem (nie w ujeciu a titi bobasku) to wymiata reklama nissana notte - gdzie facet z lista pakuje wszystko dla dziecka i odjezdza zapominajac o potomku - no i ta jego mina jak mu tesciowa potomka przed dom wynosi:cool1: sorki za oftopa jeszcze przypomniala mi sie reklama czegos do prania gdzie dziecko i pies zgodnie brudza sie niemilosiernie a mama przyjmuje to z usmiechem bo przeciez ma super proszek :evil_lol: Quote
Guest Kamcia_14 Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 To teraz nie kupujemy żadnych produktów których reklama źle przedstawiła psa (koty ?) . Wtedy produkt nie będzie się sprzedawał , i zwolnią ludzi którzy zrobili tą denną reklamę . I rozwiązanie proste i logiczne :razz:. Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Dla mnie i tak najgorsza była reklama kiedy to kurczaki same reklamują swoje mięso. KVC- <ble> To kompletne nieporozumienie. Jak dla mnie ta reklama z Nestle jest pod tym względem okropna, że robi dzieciom wodę z mozgu. Bo nawet kiedy się skupiają na przepysznych płatkach czekoladowych to i tak bedą płakały jak zobaczą Doga za płotem:roll: Quote
Kiłi Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Mnie wkurza ta reklama nestle. Bo duże to od razu musi być groźne. Później jak czasami wyprowadzam Magnusa (psa mojej siostry) to ludzie omijają nas i zabieraja pieski, bo duży i pręgowany to pewnie groźny... ehh... wypaczają tylko ludziom psychike tymi reklamami... Quote
grrrond Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Kurcze, a ja lubie płatki Nestle.... błagam nie zakazujcie mi ich jeść! ;) ooo ale nienawidze jak zakłady miesne reklamują uśmiechniete świnki albo kurczaki z rożna opatrzone są znakiem rozradowanego koguta :| (Behemocie, czy mieszkasz gdzieś na ochocie? (ale się zrymowało ;)) Widzialam ostatnio bardzo podobna suczke do tej, która masz w avatarze niedaleko mojego bloku :razz: ) Quote
Kiłi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 grrrond napisał(a):Kurcze, a ja lubie płatki Nestle.... błagam nie zakazujcie mi ich jeść! ;) No ja nie wiem, w sumie to nie powinnaś nawet na nie patrzeć:diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Behemot Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 grrrond napisał(a): (Behemocie, czy mieszkasz gdzieś na ochocie? (ale się zrymowało ;)) Widzialam ostatnio bardzo podobna suczke do tej, która masz w avatarze niedaleko mojego bloku :razz: ) Na granicy Ochoty z Mokotowem :lol: Quote
grrrond Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Kiłi napisał(a):No ja nie wiem, w sumie to nie powinnaś nawet na nie patrzeć:diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: matko no to klapy na oczy i szukać jakichś Mlekołaków, czy innych Poduszek Jaśków :eviltong: Quote
kofee Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Nestle ostatnio celuje w idiotycznych reklamach, jest też taka z piłkarzem Alfonsinio, którego przedstawia jako totalnego idiotę. Nie jestem przekonana, żeby to był dobry pomysł. Może zmienili agencję, która robi im te reklamy, albo jakis znajomy prezesa zleca je swojej córce:cool3: Jakoś podprogowo na mnie działaja i coś ostatnio nie kupuję płatków:cool3: Quote
MEGNUM Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Ale mi przykro, ze tak dużo miłośników psów jest mało inteligentnych. Reklama Banku w której gra Chiaro w żaden sposób nie odnosi się do pozbywania się psów. Reklama czysto finansowa, wystarczy zrozumieć. A Wy piszecie te meile ze skargami do Banku (który i tak z pomysłem na reklamę nie ma nic wspólnego) a oni z kolei mają z tego niezły ubaw. Przynajmniej mają trochę rozrywki w tym banku. Reklamę Nestle należy traktować żartobliwie. A do Warner Bross na przykład też piszecie skargi że w bajce pies goni kota??:p Quote
Vella Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Pisanie takich maili owszem, przyniesie skutek, ale odwrotny od zamierzonego. Firma wyemitowała reklamę i oto dostaje bardzo ważną informację zwrotną : reklama została zauważona. Super, o to chodziło. Jest skuteczne czyli zrobimy jeszcze kilka takich. Pamiętacie reklamę pewnej sieci komórkowej, taką z biegnącymi ratownikami? WOPRowcy ostro zaprotestowali i co? Po pierwsze zwiększyli oglądalność reklamy. Po drugie rozbawili operatora, który zapowiedział, że reklamy nie zdejmie, a pomysł widzi, że jest skuteczny i go rozwinie. I w następnym odcinku reklamy w pomarańczowych koszulkach ratowników (a jakże, wcale tego nie zmienili!) wystąpili już nie piękni umięśnieni panowie a la Słoneczny Patrol, ale zabawne wymoczki i grubasek. :D Im więcej protestów dotyczących reklamy tym większa jej skuteczność. Wcale nie musi być śliczna i słodka, ważne by była zauważona. Nawet jak już zostanie zdjęta (czy to wycofana odgórnie, czy po prostu przeterminowana) to i tak krąży po Sieci, bo każdy chce wiedzieć o co był ten szum. Jesteście na najlepszej drodze do zrobienia reklamy reklamie. A do tego zdobycia/potwierdzenia miana bezmyślnych psich fanatyków. I to mi się właśnie nie podoba, bo akurat to psy na tym stracą najbardziej. Quote
Kiłi Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='Vella'] Pamiętacie reklamę pewnej sieci komórkowej, taką z biegnącymi ratownikami? Oj pamiętamy...pamiętamy:loveu: :loveu: yhyhyhyhy:evil_lol: Quote
grrrond Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Jeszcze o nestle..... hmm ja się tam zastanawiam jak oni wabią tego Doga niemieckiego za płot to: a) kto podnosi deski ze pies przebiega b) przeciez przebiega na ich stronę... to jak oni potem przedostają się do chrupek :cool3: Quote
Kiłi Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 grrrond napisał(a):Jeszcze o nestle..... hmm ja się tam zastanawiam jak oni wabią tego Doga niemieckiego za płot to: a) kto podnosi deski ze pies przebiega b) przeciez przebiega na ich stronę... to jak oni potem przedostają się do chrupek :cool3: a) Sama się podnosi, to taka specjalna inteligentna deska:diabloti: b)przefruwają:evil_lol: Quote
grrrond Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 a, no chyba że tak ;) muszę się przyjrzeć jak ta deska działa to moze u siebie tez taka zamontuje :evil_lol: Quote
Recommended Posts