Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Koleżanka z pracy poprosiła dziś o pomoc dla tej psinki... Zobaczcie: Witam Może będziesz w stanie mi pomóc, wczoraj mój syn znalazł szczeniaka (suczkę). Niestety moja suka jej nie akceptuje i w dużym stopniu jej zagraża. Może znasz kogoś kto to maleństwo mógłby przygarnąć. W załączeniu przesyłam zdjęcia. Sunia jest zdrowa, została zabezpieczona przed kleszczami i pchłami, wymaga jednak kilkutygodniowej diety bo była mocno przegłodzona. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Beata i jeszcze: najlepiej byłoby znaleźć jej dom tymczasowy od zaraz, próbuję separować, ale momentami jest to nie do zrealizowania. jak jest w pudełku i popiskuje, moja podchodzi, liże i uspakaja, ale jak tylko uda się małej wyjść od razu warczenie, szczekanie i zęby na wierzchu, wczoraj nie zauważyłam jak mała przybiegła i oberwała od dużej, skończyło się tylko na strachu, tylko ją obiła. co parę godzin jest karmiona małą ilością gotowanego jedzenia, nie można od razu dać jej całej porcji. mam tylko dwa dni na zorganizowanie czegoś, bo Rafał jest teraz na urlopie, to może się nimi zajmować, później będzie tragedia. nie można ich zostawić samych w domu pozdrawiam Beata trochę więcej szczegółów o małej: Poza tym, że była bardzo głodna i bardzo brudna nic jej nie dolega Jest u mnie od wczoraj, lekarz jej wiek określił 2-4 m-ce, Rafał znalazł ją w okolicy Okęcia (przynajmniej tak mówi) ja jednak mam podejrzenia, że ktoś mu ją po prostu wcisnął, a ta dobra dusza się maleństwem zaopiekowała, tylko szkoda, że nie trafił w okresie urojonej ciąży naszej suni, wtedy bułoby znacznie łatwiej. Je i pije samodzielnie, umie załatwić się na spacerze, ale robi jeszcze w domu. jest bardzo zalękniona, choć skora do zabawy. Łęk może wynikać z obecności mojej suni. Wczoraj jak duża była na spacerze malutka wygramoliła się z pudełka, przybiegła do pokoju, złapała piłkę i pobiegła z powrotem do "swojego" posłania. Wieczonem postaram się przesłać Ci kolejne zdjęcia, dużo większa niż jest w tej chwoli to ona nie będzie. Wczoraj byłam tak wściekła na Rafała, że do końca nie orientuję się jak to szystko przebiegało ze znalezieniem suni, jak wrócę do domu jeszcze raz go wezmę na spytki. Mam tylko nadzieję, że malutkiej nic się nie stanie Wątek młodej na labkach: http://labradory.info/viewtopic.php?p=941139#941139 Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 DT potrzebne od zaraz!! Ma ktoś jeszcze wolne miejsce? :( Sunia znajduje się w Warszawie. Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zgłoś sunię na labradory.info to jedyne miejsce labowe, które potrafi tak szybko i skutecznie znaleźć dom ( i to nie byle jaki a najlepszy dom ) Z DT też pewnie pomogą. Wątek podeślę Uli_cz z labków. Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 suślik napisał(a):Zgłoś sunię na labradory.info to jedyne miejsce labowe, które potrafi tak szybko i skutecznie znaleźć dom ( i to nie byle jaki a najlepszy dom ) Z DT też pewnie pomogą. Wątek podeślę Uli_cz z labków. dzięki !!!! Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Kociabanda2 napisał(a):dzięki !!!! Jak będziesz miała już wątek na labkach to daj znać :) a ten sobie zapisuję :) Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 suślik napisał(a):Jak będziesz miała już wątek na labkach to daj znać :) a ten sobie zapisuję :) no właśnie staram się tam połapać :P Jak tylko sobie z tym poradzę to wkleję tu link :) Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Kociabanda2']no właśnie staram się tam połapać :P Jak tylko sobie z tym poradzę to wkleję tu link :) Tu wstaw wątek :) http://labradory.info/viewforum.php?f=52&sid=a58fc2efdc24c50e08522c3778b5e47e albo napisz PW do Enzo. On natychmiast ruszy pół forum, żeby znaleźć dom :) Quote
Nutusia Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ale maluni kurczaczek... Na razie zapisuję, bo pomysłów brak :( Urlop mam dopiero od 3 sierpnia, i to na raty - wtedy może mogłabym ją przechować, ale to dosłownie na kilka dni. No i żebym z nią nie została jak z Luną :) Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='suślik']Tu wstaw wątek :) http://labradory.info/viewforum.php?f=52&sid=a58fc2efdc24c50e08522c3778b5e47e albo napisz PW do Enzo. On natychmiast ruszy pół forum, żeby znaleźć dom :) to jak tak to chyba do niego napiszę :) Dzięki Natusiu, że przyszłaś :) Quote
ula_cz Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 zapisuję i będziemy myśleć co zrobić z małą... Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ula_cz napisał(a):zapisuję i będziemy myśleć co zrobić z małą... Cioootka! a co to za pysiol taki wysmarowany ? Wy myśleć? jak was znam to za tydzień góra tydzień mała będzie na DT :) Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 ula_cz napisał(a):zapisuję i będziemy myśleć co zrobić z małą... O! ale fajnego pyska masz w avatarze :D Z góry dziękuję za każdą pomoc :) Quote
ula_cz Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 suślik napisał(a):Cioootka! a co to za pysiol taki wysmarowany ? a to moja Aza po pobycie w błotnym SPA :p Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ula_cz napisał(a):a to moja Aza po pobycie w błotnym SPA :p Kurcze ciotka mogłaś dać cynka to też bym swoją małpę zabrała do spa. One by się pobłociły a my byśmy wreszcie pogadały! A to łoooooo zachowałaś się brzydko no :( Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='suślik']Tu wstaw wątek :) http://labradory.info/viewforum.php?f=52&sid=a58fc2efdc24c50e08522c3778b5e47e albo napisz PW do Enzo. On natychmiast ruszy pół forum, żeby znaleźć dom :) Ha!! Przebrnęłam przez rejestrację!! :) No myślałam już, że mnie coś trafi :D ciągle czegoś brakowało: a to wpisz 7 dowolnych cyfr, a to wpisane hasło zniknęło, a to data urodzenia nie mieści się w czymś tam (za stara już jestem czy jak?)... rety :/ No ale udało się w końcu i lecę zakładać tam wątek małolacie :) Nie wiem czy zauważyłyście, ale uaktualniłam pierwszy post o nowe dane od Beaty :) Quote
ula_cz Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 już założyłam wątek http://labradory.info/viewtopic.php?p=941125#941125 Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Kociabanda2 napisał(a):Ha!! Przebrnęłam przez rejestrację!! :) No myślałam już, że mnie coś trafi :D ciągle czegoś brakowało: a to wpisz 7 dowolnych cyfr, a to wpisane hasło zniknęło, a to data urodzenia nie mieści się w czymś tam (za stara już jestem czy jak?)... rety :/ No ale udało się w końcu i lecę zakładać tam wątek małolacie :) Nie wiem czy zauważyłyście, ale uaktualniłam pierwszy post o nowe dane od Beaty :) Ja też miałam problem z rejestracją :) Ale Ula mi pomogła to jakoś poszło bez problemu. Dobrze, że syn ma takie miękkie serce i zabrał małolatę. Tylko szkoda, że duża sunia jej nie akceptuje. ale może to kwestia czasu? zapoznania się ? Trzeba wypytać młodego jak to się stało, że sunia mu w ręce trafiła. Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='ula_cz']już założyłam wątek http://labradory.info/viewtopic.php?p=941125#941125 Takenu cioteczka :loveu: Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='suślik']Jak będziesz miała już wątek na labkach to daj znać :) a ten sobie zapisuję :) gotowe :) http://labradory.info/viewtopic.php?p=941129#941129 Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='ula_cz']już założyłam wątek http://labradory.info/viewtopic.php?p=941125#941125 oj, cholercia :/ dopiero teraz zobaczyłam, że byłaś szybsza. To może ja swój usunę.... da się? Quote
Kociabanda2 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 cholera coś już namieszałam. Chciałam usunąć, w rzuciłam w jakieś ignorowane... Ciotka Ty tam lepiej trzymaj pieczę nad tym, a ja postaram się więcej nie mieszać :D Quote
suślik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Kociabanda2 napisał(a):cholera coś już namieszałam. Chciałam usunąć, w rzuciłam w jakieś ignorowane... Ciotka Ty tam lepiej trzymaj pieczę nad tym, a ja postaram się więcej nie mieszać :D :lol: masz Ty rację :) Ciotka Ula niech się zajmie wątkami a my kulturalnie tam zajdziemy i coś napiszemy :) Quote
Recommended Posts