Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Iza, potrzebujesz czegos ?

Staram się zapewnić Nurii wszystko czego potrzebuje.
Ale gdyby ktos mial ochotę cos jej sprezentować, może ktos ma napoczęte leki, których nie zuzyje...
Czasami też ludzie nie chętnie przekazują pieniądze, bo wolą cos pożytecznego

Pomoc wciąż jest bardzo potrzebna . Nuria dostaje
Shotapen- to antybiotyk, butelka wystarcza na 3 zastrzyki :roll:
Sputolysin- to na uporczywy kaszel
Equipalazone - to lek przeciwazpalny na stawy , nogi a takze opuchlizny
Biotyna na potworną sierść i kopyta
Witaminy w każdej postaci i ilości

Dobrze by jej zrobil jakis preparat z magnezem, na nerwy i wyciszenie.
Mialam kiedys taki z PAVO , chyba Nerv-Control, ale makabrycznie drogi, może ktos chcialby sprezentować :modla:

Do jedzenia dostaje musli dla seniorów . Glównie dlatego, że nie obciąża przewodu pokarmowego i nie wymaga tak dokladnego przeżuwania.
Nuria w dalszym ciągu ma problemy z jedzeniem. Zęby ją bolą , chociaz juz nie krwawią. Z jednej strony uraz a z drugiej pewnie dawno nie byly pilowane...ale zabieg odwlekam ze względu na jej niepewny oddech.

Potrzebny tez Frontline do pryskania,albo inny bo ma pasozyty zewnętrzne.
Caly czas sie drapie, wypadaja jakieś niewiem co:roll:
Mieszkala z kurami i golębiami

Odnośnie telewizji to byla TVP3 Kraków, w przyszly piątek o godz. 18.30 bedzie reportaz o Nurii i program na zywo.
Zaproszony Wójt wstepnie sie zgodzil przyjechać. Zobaczymy.
Niestety Powiatowy Lekarz Weterynarii nie znalazl czasu w kalendarzu.
Jest bardzo zajęty :angryy:
Z pewnoscią ratowaniem innych Nuri :roll:

Posted

Aggie napisał(a):
a ja przez Internet wysłalam ci Biafra wspomozenie na Nurię - 80 zł.. popatrze za preparatami..
histori nie mam siły już komentować :angryy:

Dziękuje bardzo za pomoc dla Nurii:Rose:
Dziekuję wszystkim dogomaniakom, którzy przesylają dla niej pieniądze i wplacają na AFN :Rose: :Rose: :Rose:

Dzieki Wam dochodzi do zdrowia.
Dzisiaj byla u nas Gazeta Wyborcza. Napiszą artykul o Nurii.
Pięknie pozowala do zdjeć :loveu: . Maly remoncik i będzie cudny konik :loveu:

Posted

Biafra, a moja aukcja "srebro" jest przeznaczona dla wszystkich Twoich podopiecznych (byla tez osobna aukcja dla Oniona i jest dla Nurii).
Prosze o dopisek w przelewach "na zwierzeta Biafry", ale AFN wrzuci pewnie do skarpetki "psy Biafry". Czy tak moze byc i bedziesz wiedziala, ze pieniadze sa nie tylko na psy, czy lepiej udziergac osobna podskarpete?
Pozdrów wszystkie duszki, bezogonkowe i beznogie, i bezokie i... :)

Posted

fona napisał(a):
Biafra, a moja aukcja "srebro" jest przeznaczona dla wszystkich Twoich podopiecznych (byla tez osobna aukcja dla Oniona i jest dla Nurii).
Prosze o dopisek w przelewach "na zwierzeta Biafry", ale AFN wrzuci pewnie do skarpetki "psy Biafry". Czy tak moze byc i bedziesz wiedziala, ze pieniadze sa nie tylko na psy, czy lepiej udziergac osobna podskarpete?
Pozdrów wszystkie duszki, bezogonkowe i beznogie, i bezokie i... :)

Wszystkie duszki wyściskane .
Wydrukuję sobie Twój komentarz do przelewu.
Nie trzeba dziergać podskarpety .

Posted

Matko kochana, serce się kraje i spać nie będę mogła :placz::placz::placz:.
Bezmózgowiec ch.......:angryy::angryy::angryy:
Maleńka trzymaj się. Jak tylko wpłynie mi kaska na konto robię przelew.

Posted

Biafra, zamowilam Sputolysin dla Nurci (840g). Powinnam miec kolo wtorku, srody. Podaj, prosze, na pw adres, na ktory potem przeslac.

Czy ten lek jest dostepny w Polsce? Bo nigdzie nie znalazlam.

Posted

masienka napisał(a):
Biafra, zamowilam Sputolysin dla Nurci (840g). Powinnam miec kolo wtorku, srody. Podaj, prosze, na pw adres, na ktory potem przeslac.

Czy ten lek jest dostepny w Polsce? Bo nigdzie nie znalazlam.

Bardzo Ci dziękuje :Rose: . Z tego co wiem, to nie ma większych problemów, żeby go kupić. Wet zawsze zamawia w hurtowni i przychodzi bez problemu. Adres posylam pw

Beata_Dorobczyńska :calus: bardzo dziękuje za Equipalazone, Dominik mi juz przywiózl.

A z allegro to faktycznie jakieś zamieszanie sie porobilo. Czekamy na wyjaśnienia od osoby, która wystawila tą aukcję

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Jak się czuje Nuria?

Nuria mniej kaszle. Ale z nozdrzy dalej plynie jakiś horror.
Troszeczkę pewniej się czuje bo w nocy zaczęla sie klaść. Nie spi już przerazona i czujna w kącie boksu, tylko spokojnie leży.

Udalo mi sie wczoraj pozbawić ją ostatniej pamiątki po starych dziejach tj. koszmarnej uzdy z postronkiem. Teraz stoi na samym kantarze.
Ale mocno nadwyręzylam nasze relacje, bo poszla sobie w kąt.
Jakis cud, ze udalo mi się dotknąć jej leb i to paskudztwo zdjąć.
Klamra nie chciala sie odpiąć, a dotykanie jej glowy zdenerwowalo ją maksymalnie. Uszy stulone, zębami zgrzytala ale mnie nie zaatakowala.
Jak juz odpielam to sama z tej uzdy wyskoczyla, jakby ją parzyla w leb.

Posted

Biafra dzisiaj poszła od nas wpłata 200 zł ( pieniądze poszły z konta firmy, dlatego prosiłabym o potwierdzenie danych na PW jeśli przyjdzie przelew na taką kwotę). Moja mama rozmawiała w sobote z kimś z Fundacji przez telefon, nie wiem czy to z Tobą, w każdym razie obiecała poinformować ludzi o Nurii i już są pierwsze efekty w postaci wpłat;) ( przynajmniej tak zostaliśmy poinformowani...) Próbujemy dalej działać. pozdrawiam!!!

Posted

ewu napisał(a):
Biafra dzisiaj poszła od nas wpłata 200 zł ( pieniądze poszły z konta firmy, dlatego prosiłabym o potwierdzenie danych na PW jeśli przyjdzie przelew na taką kwotę). Moja mama rozmawiała w sobote z kimś z Fundacji przez telefon, nie wiem czy to z Tobą, w każdym razie obiecała poinformować ludzi o Nurii i już są pierwsze efekty w postaci wpłat;) ( przynajmniej tak zostaliśmy poinformowani...) Próbujemy dalej działać. pozdrawiam!!!

Dziękuje bardzo ! Wszystkim dziękuję którzy starają sie jej pomóc i rozsylają informacje do znajomych.
Mama rozmawiala ze mną .

Ja dzisiaj tańczylam z Nuria :evil_lol: doslownie.
Poniewaz dalej bardzo plynie jej z nozdrzy dostalam od weta probówkę ze specjalnym patyczkiem na wymaz.
Rozważamy alergię spowodowaną pasożytami oraz ewentualne wędrujące glisty , które ją drażnią. Być może tez coś wyhodujemy z rozmazu i trzeba bedzie zmienic antybiotyk.
Tylko Nuria uważa , że leb i pysk ma święty. Dalej nawet jablka z ręki nie weźmie :-(

Więc tańczylyśmy z tą probówką po calej stajni. Niewiem kiedy pobiorę ten śluz :roll: , na szczęście dostalam paczkę probówek do ćwiczenia cierpliwosci Nurii .
Największy sukces to, że konsekwentnie przestala mnie atakować :loveu:

Posted

Biafra napisał(a):

Największy sukces to, że konsekwentnie przestala mnie atakować :loveu:

Po takich przejściach to rzeczywiście sukces. Nuria czuje że otaczają ją dobrzy ludzie. Może z czasem pozwoli dotykać i głowę.

Posted

W piatek program o Nurii, na zywo w TVP3 o 18.30

W studio będzie Wójt, także nagrany wywiad z Inspektorem Tozu, który nie przyjąl zgloszenia od mieszkańców wsi, wywiad z Powiatowym Lekarzem Weterynarii i rozmowa z czlowiekiem , który ze zdjęciem skatowanej Nurii biegal od drzwi do drzwi wszelkich instytucji i nikt mu nie pomógl w sprawie tego konia.

Polecam wszystkim, którzy pisza do mnie maile, że jestem nienormalna, ze odkupilam tego konia zamiast spróbować zgodnie z prawem go odebrać.

Bedzie też zdjęcie zrobione na świeżo pod mleczarnią zaraz po tym jak ją pobil. Ja go jeszcze nie widzialam. Uslyszalam tylko, ze się przewrócę jak je zobacze.

Posted

Biafra napisał(a):
Polecam wszystkim, którzy pisza do mnie maile, że jestem nienormalna, ze odkupilam tego konia zamiast spróbować zgodnie z prawem go odebrać.

Mój Boże, Biafra jak to dobrze , że jesteś nienormalna.......
Oby takich , nienormalnych jak najwięcej na świecie.....:loveu:

A ten program to będzie na TVP3 na ogólnopolskiej , czy na regionalnej - krakowskiej tylko ????