Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja przepraszam, wiem że nudze, ale czy był juz konkretny plan zabrania klaczy
czy ten - że tak powiem - pan sprzeda ją?
czy czekamy na zebranie pieniedzy...

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aisaK napisał(a):
Jak trzeba będzie to rozgłośnimy, pieniądze będziemy zbierać...szkoda tylko, że zwyrodnialec nie dostanie kary...

Nie może być tak że nie dostanie kary!!! Bo za uzyskane pieniądze kupi drugiego konia i będzie z nim robił to samo:angryy:

Posted

aisaK napisał(a):
Ale u nas nie ma takiego przepisu...:shake: I faktycznie nigdy nie odbierają zwierzaka (chyba, że juz zwłoki) tylko fundacje wykupują

:crazyeye: jak to nie odbieraja? oczywiscie ze odbieraja w przypadku nie cierpiacym zwloki na wniosek organizacji itd, z asysta policji. Potem burmistrz/wojt podpisuje wniosek.
Kon jest zaniedbany ma liczne rane i jest uzasadnienie aby go natychmiast odebrac a potem niech sad decyduje czy da wiare, ze kon wpadl n drzewo.

Jesli kon 'wpadl' na drzewo, to niech wkaze lekarza, ktory konia leczyl. Jest jeszcze TOZ i Amicus skoro SdZ nie chce..
Uwazam,ze to jest nieetyczne a wrecz naganne aby jeszcze takimu...placic za wykupienie konia- to sie koopy nie trzyma!:shake:

Posted

Arko, może możesz dziewczynom powiedzieć co maja po kolei zrobić? Bo mnie się też flaki wywracają jak myślę, że ten nie-człowiek zostanie jeszcze wynagrodzony za swoje okrucienstwo.

Posted

Dziewczyny zawiadomcie Amicusy.Trzeba draniowi odebrac konia i to natychmiast!!!!!Musi byc sposob!!! Jesli wplacimy mu kase to kupi nastepnego i jego zakatuje!!! Kasa potrzebna ale na leczenie bieduli.Nie dla tego skur*** syna!!!!!!!!!!

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Dziewczyny zawiadomcie Amicusy.Trzeba draniowi odebrac konia i to natychmiast!!!!!Musi byc sposob!!! Jesli wplacimy mu kase to kupi nastepnego i jego zakatuje!!! Kasa potrzebna ale na leczenie bieduli.Nie dla tego skur*** syna!!!!!!!!!!

Biafra zapowiedziała, że niedługo tu zajrzy. Sprawa z odebraniem nie jest prosta, bo facet jest rolnikiem a ten koń zwierzęciem gospodarskim

Posted

swego czasu wiozlam konia z warszawy do tary - skontaktujcie sie ze scarlet ze schroniska dla koni tara pod wroclawiem tylko ona moze tu pomoc - jest jeszcze schroisko dla koni pod katowicami - nie znam adresu sprobujcie znalezc
iw

Posted

Tweety napisał(a):
Biafra zapowiedziała, że niedługo tu zajrzy. Sprawa z odebraniem nie jest prosta, bo facet jest rolnikiem a ten koń zwierzęciem gospodarskim

Wiem o czym mowisz-ze jesli sad zdecyduje o odebraniu, to kon przejdzie na skarb panstwa jako zwierze gospodarskie....czyli...rzeznia moze byc lub jakies gospodartwo panstwowe. Nie zawsze i nie koniecznie. Frotka miala sprawe z krowa i otrzymala ja-wiec sie da. A facet jedyne co, przy odbieraniu, to moze zrzec sie konia poprostu- i do tego trzeba go namawiac a nie aby mu jeszcze kase dawac..Trzeba mu uswiadomic, ze jak bedzie sprawa i sie nie zrzeknie to koszty leczenia on bedzie musial pokrywac wiec lepiej aby sie poprostu zrzekl..na rzecz wystepujacego z wnioskiem o odebranie stowarzyszenia:mad: :mad: :mad:

Posted

czarna anda napisał(a):
swego czasu wiozlam konia z warszawy do tary - skontaktujcie sie ze scarlet ze schroniska dla koni tara pod wroclawiem tylko ona moze tu pomoc - jest jeszcze schroisko dla koni pod katowicami - nie znam adresu sprobujcie znalezc
iw

Ale jest już miejsce dla tej kobyłki - fundacja Zwierzę nie jest rzeczą, co prawda to daleko od Krakowa ale podjęli się jej przyjęcia. A Scarlett naprawdę ma już tyle koni (89), że brakuje miejsca na więcej.

Posted

czarna anda napisał(a):
iw

Miejsce, jak rozumiem dla klaczki jest, tylko nie wykupowanie a formalne odebranie mu.

Posted

Nie mogę !!!
Życzę temu skur.......wszystkiego co najgorsze.....żeby cierpiał , cierpiał ,cierpiał.............co najmniej tak jak ten koń.....:angryy: :mad:
To wystarczy.......

Myślę ,że trzeba spróbować zrobić wszystko co można aby mu odebrać tego konia bezpłatnie, a pieniądze przeznaczyć na leczenie ....przecież na badania i leczenie jej będą potrzebne ogromne kwoty!

Jutro wpłacam 100zł.....
Postaram się potem jeszcze coś dorzucić!

Nuria , trzymaj się , pomożemy ci !!!!!!

Posted

Możecie mnie zabić, rozstrzelać ja w przeciwieństwie do tego chlopa dobrowolnie się poddam egzekucji ...

Pieniądze na konia juz pozyczylam
Chlopu powiedzialam, że kolezanka ma konia do jazdy i potrzebuje konia do towarzystwa, najlepiej niesprawnego , zeby drogo nie kosztowal.
Facet cudem sie zgodzil sprzedać, bo upieral się , że klacz jest za chuda i musi stać , zeby się odpaść. Chcial 2000 zl jak bedzie dobrze wygladać.

Dlugo go przekonywalam, że ciężko się konie odpasa i nie oplaca się żeby darmozjad w stajni stal. Cięzko bylo go przekonać , żeby cene spuścil.
Zgodzil sie wystąpic pred kamerami, że konia nie bije i dba :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
wiec nakladlam mu do glowy, ze okaże sie superdobrym wlascicielem jeżeli sprzeda konia komuś kto odstawi go na ląki i nie będzie nim pracowal.

Jeżeli komus się wydaje , ze bylo mi latwo i lekkomyślnie postanowilam tego konia kupić , żeby nabic oprawcy kieszeń , to polecam kiedyś wyjazd na taką akcję.
Trzeba cudu, zeby taki .... wpuscil kogokolwiek na posesje. Zeby sie udalo z nim wogóle porozmawiać. Nie wiem jak to sie stalo, że wogóle pokazal mi tego konia.

Nikt nie ma prawa wejść komuś na ogrodzoną posesję, otworzyć dom, przejśc do stajni i wyprowadzic konia.
A kto by przytrzymal wlaściciela? Wiem, wiem jest Policja, ale oni muszą mieć jakies podstawy , żeby komus sforsować brame i drzwi.

Poza tym we wsiach jest tak, że kuzyn brata szwagra pracuje w sklepie, urzędzie, gminie...
Z komisariatu Policji do chlopa jest 20 km. Zanim wszyscy by się pozbierali on juz dawno by wiedzial , że jedziemy
Koń zniknie, albo zabije go na miejscu

Z pewnością kara go nie ominie, bo są świadkowie , zdjęcia i material filmowy. Będziemy walczyć dla sprawy , bo Nuria juz nie będzie żyć.

Obiektywnie przyznaję Wam racje , że to jest nienormalne i niemądre.
Ja tam bylam, stalam i próbowalam ją dotknąć, nawet jablek z ręki nie weźmie. Zdjecia nie oddają rzeczywistości jak ona wygląda.

Stanę na glowie, żeby tego czlowieka spotkala surowa kara.
Ale nie kosztem konia. Patrzylam jej w oczy (oko) i nie poświece jej.

Wiem , że zdania będą podzielone.
Liczę sie z lawiną potępiających mnie postów. Nastepnym razem , przy kolejnym zgloszeniu adres podam publicznie zanim zacznie się jakiekolwiek postepowanie i polecam pojechać i spróbować z zimną krwią i stoickim spokojem wystosowac pismo do Wójta i na Policje z prosbą o pomoc i czekać na odpowiedź tez oczywiście na pismie.
W takich sprawach nie ma formy ustnej, juz, taraz, jedziemy, zabieramy.
To jest wlasnosć. Trzeba wywlaszczyć.
To nie jest pies, czy kot. Niestety mięso i ma cenę.

Ja nie mam tyle nerwów , zeby postawic wszystko na jedną kartę, stać przy ogrodzeniu za którym chlop na zlosć będzie tlukl tego konia, a Policja bedzie w drodze, bo odleglosć =czas.

Posted

A odnosnie pytań o skopiowanie tematu na inne forum to jestem jak najbardziej za.
Na stronie www.konie.sos.pl jest oficjalny komunikat, są zdjęcia te same co w wątku. Zgadzam się aby je wykorzystac do wszystkiego co mogloby przyczynic się do ukarania tego ...Pana.

Posted

Biafra ,ja tez jestem zdania ze nie powinno sie placic draniowi ale niestety realia sa jakie sa i zawsze cierpi zwierze. A jesli ktos Cie skrytykuje to niech najpierw powie co sam w tej sprawie zrobil .Trzeba tylko dopilnowac zeby ten oprawca poniosl kare .A na przyszlosc -jedynie zmiana prawa moze cos pomoc /bo jakos nie wierze w moc uswiadamiania takich gnoji / Jak narazie jest tak ze zwierzeta sa mordowane a oprawcy kary najczesciej nie ponosza
a swoja droga to trzeba naprawde miec mocne nerwy zeby w czasie rozmowy z takim gnojem zachowac spokoj.Trzymam kciuki .

Posted

Biafra najwazniejsze, ze uratowalas tego biedaka...dziekuje!!!!!:loveu:
ja tez nie jestem za placeniem ale..najwazniejsze ze Ci sie udalo!!!!dobrze ze Ciebie nie zaatakowal ten..........oby poniosl sroga kare...a kiedys zycie i tak zwroci mu to cierpienie wiernego konia

Posted

Tweety napisał(a):

no teraz to sa jaja:angryy: pijanemu kierowcy mozna zabrac samochod, a takiemu sur...nie mozna zabrac SKATOWANEGO konia, bo to zwierze gospodaraskie a wlasciciel jest rolnikiem???????????:angryy: :placz: to wczesniej traktor by mu zabrali niz zywego (ledwo co) zwierzaka. hallo.....panie prezydencie i wszyscy z pana swity wraz z premierem obudzcie sie do jasnej choler... przeciez prawo i sprawiedliwosc to wasza dzialka:angryy: