Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u Andzi bez zmian .. zawariowana, gania się z kotem po cąłym domu ..

uwielbia spać na plecach z wyciągniętymi nogam w górze :)

wszyscy są nią zachywceni jak odwiedzają DT ...

miała ostatnio 2 telefony - od ponad półtora miesiąca ,,,

pierwszy odpadł - bo Andzia przebywałaby głównie na dworze ...

dziś był kolejny - od Pani z Katowic

Pani miałąby ją szkolić do biegów z psami itp ..
ich pies - tez przygarnięty bierze udział w takich zawodach ..
teraz chcą zrobić drużynę do biegania w "zaprzegu" ...
szukamy Andzi domu aktywnego, ale tego się az nie spodziewałam ... ale mam nadzieję ze podoła :smile: oczywiście miałaby byc stopniowo uczona itp

ale trzeba sprawdzić dom dobrze bo ponoć mają niskie ogrodzenie ..

szukam kogoś do PA ...

................ no i z mniej przyjemnych rzeczy - 20. 12 minął termin zapłaty za DT - 270 zł ..
Andzia ma na koncie tylko 80 zł
50 zł od Ewy O.
30 zł od Lolalola ...

zeszły miesiąc wykombinowałam z bazarków .. teraz już kicha ...

mamy trochę kasy - ale psów jest obecnie do opłacenia 6 ... ora, gaga, greta, tabac, misiek

zaległe zdjęcia ... całkowicie o nich zapomniałam

Posted

Plicha napisał(a):
Super by było jakby domek się sprawdził :) A Andzia mieszkałaby w domu? Miałaby kolegę czy koleżankę? Canicross to super sprawa :)

Andzia miałaby przystojnego kolegę :)

co do canicrossu - zgadzam się w 100% :)

Posted

pikola napisał(a):
Oj,oj czyzby domek Andzi do nas zawital?:lol:Przyszla Pancia?:cool3:
Trzymamy bardzo mocno:lol:
Andziula,a nie mowilam..:loveu:

oj zawitał, zawitał :D
Przepraszam - tak bardzo bym chciała, żeby Andziulka trafiła do nas, że zapomniałam się przywitać :oops:
Już się poprawiam :) Witam wszystkich dogomaniaków:) Aneta z rodzinką z Katowic :) Szczęśliwa posiadaczka przystojniaka imieniem Speedus :) Rasa? hmmm (Speedusowa oczywiście) umaszczeniem i chyba nawet z wyglądu przypomina doga z Majorki :) Czynnie trenującego canicross :)

Posted

Ale fajnie, witamy :) Szkoda że mieszkacie tak daleko bo moze byśmy się spotkali na jakiś zawodach canicrossowych :) Wreszcie ktoś Andzię docenił, naprawdę gdyby nie to że mam już dwie suki to sama bym ją chciała adoptować taka piękna jest :) A kiedy wizyta przed adopcyjna?

Posted

anecik20-1985 napisał(a):
Przepraszam - tak bardzo bym chciała, żeby Andziulka trafiła do nas, że zapomniałam się przywitać :oops:
Już się poprawiam :) Witam wszystkich dogomaniaków:) Aneta z rodzinką z Katowic :) Szczęśliwa posiadaczka przystojniaka imieniem Speedus :) Rasa? hmmm (Speedusowa oczywiście) umaszczeniem i chyba nawet z wyglądu przypomina doga z Majorki :) Czynnie trenującego canicross :)

Rasa Speedusowa:lol:Nie znam:evil_lol:
Witamy,witamy..:loveu:

Posted

Hmm w sumie to "podróżujemy" po zawodach :) Ostatnio Synuś (Speedus) zaliczył Eurocanicross, Zawody w Mikołowie Kamionce, Kędzierzyn Koźle :) Tzn. jeździmy raczej po okolicznych zawodach :) Ale mam nadzieję, że od przyszłego sezonu dryland zaczniemy "zapuszczać" się w dalszą Polskę :)

Zgadzam się - Andzia jest piękna :) Aż nie mogę uwierzyć jak bardzo się zmieniła...

A wizyta przedadopcyjna po nowym roku :) Czekamy na kontakt w celu ustalenia konkretnego dnia :)

A Wy (bo widzę dwa hasiorki na avatar'ze :) ) też startujecie w canicrossie? :)

Posted

kama210 napisał(a):

miała ostatnio 2 telefony - od ponad półtora miesiąca ,,,

pierwszy odpadł - bo Andzia przebywałaby głównie na dworze ...

nie widze przeszkód aby Andzia nie mogła przebywać na dworze, dziwię się że tylko z tego względu odrzuciliście domek :(

Posted

Szczęśliwego Nowego Roku dla Andzi i opiekunów :)

witam serdecznie :)

jutro Aneta ma dzwonić do Pani w sprawie umówienia wizyty ...

Andzia to moje takie oczko w głowie - zwłaszcza że sama się do mnie "przyczepiła" chowając się u mnie w garażu ... wyglądała wtedy jak zwykły kundelos - teraz to jest nie do poznania ...

Andzia przez dwa miesiące po zabraniu była zdezorientowana nową sytuacją . ... obecnie bardzo przyzwyczaiła się do domowników z domu tymczasowego ..
już ma bardziej poukłądane w głowie .. ale nadal jest bardzo ciekawska i rozbrykana ..

jej przyszły domek musi sobie zdawać z tego sprawę - zawsze pierwszy okres po zmianie miejsca pobytu to najtrudniejszy okres .. pies jest zestresowany zmianą otoczenia, nie zna dobrze terenu ..
a Andzia to ciekawska jest bardzo ..

cieszę się że znalazła Pani wątek Andzi i nas odwiedziła :)

także życze wszystkiego naj ... :) w NOWYM ROKU :)

Posted

kaszanka napisał(a):
nie widze przeszkód aby Andzia nie mogła przebywać na dworze, dziwię się że tylko z tego względu odrzuciliście domek :(

ja jestem innego zdania ... Andzi do przebywnia wyłacznie na podwórku i w kojcu z jednym spacerem w tygodniu nie wydam ....
Pan chciał Andzię jako zastępczynię jego zmarłej suni 14-letniej - do towarzystwa dla ich psiaka, który tęskni ..

ale niestety nie tego szukam dla Andzi , żeby miałaby cały dzień siedzieć na podwórku .. jej to nie wystarczy .. CO PODKREŚLAM JASNO I WYRAŹNIE w ogłoszeniach ..

wydać do pierwszego lepszego domu to nie problem ... ale chyba nie o to chodzi ? CO NIE ?

Posted

teraz dopiero wyjaśniłaś- że dom odpada z powodu słabego kontaktu z człowiekiem , no ale nie z tego - że suczka byłaby wiekszość czasu na podwwórku - bo to myląca informacja

Posted

kama210 napisał(a):
witam serdecznie :)

jutro Aneta ma dzwonić do Pani w sprawie umówienia wizyty ...

Andzia to moje takie oczko w głowie - zwłaszcza że sama się do mnie "przyczepiła" chowając się u mnie w garażu ... wyglądała wtedy jak zwykły kundelos - teraz to jest nie do poznania ...

Andzia przez dwa miesiące po zabraniu była zdezorientowana nową sytuacją . ... obecnie bardzo przyzwyczaiła się do domowników z domu tymczasowego ..
już ma bardziej poukłądane w głowie .. ale nadal jest bardzo ciekawska i rozbrykana ..

jej przyszły domek musi sobie zdawać z tego sprawę - zawsze pierwszy okres po zmianie miejsca pobytu to najtrudniejszy okres .. pies jest zestresowany zmianą otoczenia, nie zna dobrze terenu ..
a Andzia to ciekawska jest bardzo ..

cieszę się że znalazła Pani wątek Andzi i nas odwiedziła :)

także życze wszystkiego naj ... :) w NOWYM ROKU :)

witam witam:)
dziękuję za życzenia :)

co do Andzi -czytałam jej całą historię i przyznam szczerze, że duża łza zakręciła mi się w oku...

zdajemy sobie sprawę, że okres po zmianie domku jest trudny dla psiaka... nasz "Synuś" też potrzebował czasu ale na szczęście jest szczęśliwy - póki co nie narzeka i nie chciał nic powiedzieć w Wigilię :D
nasz psiurek też jest ciekawski i uwielbia psie towarzystwo :)

już jestem po telefonie od p. Anety i jutro przyjedzie do nas :) proszę o trzymanie kciuków :)