Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lajla od 9.05.2011r znajduje się w jednym ze śląskich schronisk. Ma około roku. Jest niewielka (ma 35 cm w kłębie), strachliwa i przerażona miejscem do którego trafiła. Po wyjściu z boksu okazała się przyjazną i radosną sunią, która uwielbia się tulić i pieścić. Przychodzi i chce dawać buziaki i się przytulać. Szuka kontaktu z człowiekiem ale w niektórych sytuacjach nadal bardzo się boi np gwałtowny ruch czy uniesiona ręka, a nawet obcy ludzie. Bardzo nie chce wracać z powrotem do schroniska wyrywa się. Po spuszczeniu jej ze smyczy na wybiegu biegała i bawiła się z psami. Lubi biegać za człowiekiem i się z nim wygłupiać. Na smyczy psów się boi ale nie jest agresywna raczej ciekawa. Najlepiej się ją poznaje z dala od hałasu i tłoku. Przestaje się wtedy bać i jest sobą, czyli kochaną sunią, a właściwie jeszcze szczeniakiem :) Więcej o Lajli po kolejnych spacerach.

Kontakt w sprawie adopcji 502 896 765

https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Lajla51911KarolinaKubasik

Posted

melduję się u małej piękności:) jak ją zobaczyłam to byłam pewna, że ma ze 3 latka :D

Prosiłabym w czwartek o porządną sesję zdjęciową to zrobię jej allegro, chyba się strasznie wierci bo na prawie każdym zdjęciu jest odwrócona:D

Posted

Ale ładny uśmiech, Laila kojarzy mi się z barankiem, zakręcony ogonek i uszyska jak różki...

Miałam bardzo podobny obrazek baranka w bajce z dzieciństwa...

Posted

Co nowego u Lajli:
W czwartek szalała ile wlezie, dawała buziaki, biegała, skakała... To kochana sunia bardzo radosna ale to co przeżyła odbiło się na jej psychice. Lajla wyciągana z boksu siusia pod siebie ze strachu... może była bita... nie wiem ale cięzko jej bedzie znaleźć dom siedząc skulonej na końcu boksu i starając się być niewidzialną :(

Posted

Dzisiaj Lajla już mnie poznała :) stałam przy boksie a ona radośnie machała ogonem... :) długo wahała się czy podejść ale ostatecznie podeszła do mnie i bardzo się cieszyła jednak gdy tylko otworzy się furtkę ucieka na koniec boksu na dworze i nie chce już przyjść... :( Mam nadzieje że z czasem przestanie się bać przyszłość maluje się w jasnych kolorach :) Co do spaceru to na smyczy nie potrafi chodzić kompletnie... skacze i ciągnie, a potem strasznie kaszle ;/ nie pomagają nawet szelki ;/ nie umie też się skupić... choć powoli reaguje na imie :) ogólnie to zachowuje się jak szczeniak którym w sumie jest ;p :) heh

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj Lajla po raz pierwszy podeszła do krat boksu, zawsze musiałam ją wyciągać z drugiej strony. Bardzo się cieszyła i nawet nie w głowie jej była ucieczka z boksu, od razu przytuliła się do mnie. Niestety zwiększyła dystans na jaki zbliża się do schroniska dzisiaj nie chciała nawet podejść do drzwi schronu :( Już na dworze musiałam ją wziąć na ręce i zanieść do boksu. Widać że sunia bardzo się męczy pobytem w schronisku... :(

Posted

Mnie się wydaje, że najważniejsza: tablica.pl, gumtree, allegro.pl, alegratka., morusek. Zrobiłaś tam? Bo jak chcesz to Ci pomogę :) a o allegro do kimiji się można uśmiechnąć :)