Jump to content
Dogomania

Saba i Nero - czyli dwa podpalane poczwarki :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']
Mi wystarczy wiedza mojego brata ;) Sorrki deer, ale w tym wypadku bardziej ufam jemu niż Tobie ;)
Ty sobie mozesz ufac komu tam chcesz ale pamietaj ze opinie sa rozne i nie ma co mowic ze ZAWSZE nikon jest lepszy od sigmy i ze tylko jego nalezy kupowac - a tak odebralam Twoj post.

Jak to mowia ile ludzi tyle opini :) Ja jakos nie narzekam na moja sigme a mam zdjecia w ruchu z szybkim jamnikiem np https://lh4.googleusercontent.com/-1k7wPsAMpsA/TTwMMbWWFvI/AAAAAAAAF1c/omlY7Lf_r4o/s800/IMG_9178.jpg

• Replies 615
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='deer_1987']Ty sobie mozesz ufac komu tam chcesz ale pamietaj ze opinie sa rozne i nie ma co mowic ze ZAWSZE nikon jest lepszy od sigmy i ze tylko jego nalezy kupowac - a tak odebralam Twoj post.

Nigdzie nie napisałam, że Nikkor jest lepszy od Sigmy ;) I, że ma kupić właśnie tej firmy obiektyw. Wyraziłam swoją opinię i co ja bym wybrała, a to różnica między napisaniem komuś "kup oryginał i już" ;) Wielkorotnie napisałam, że Falka musi sama wybrać czego oczekuje i na co ją stać ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Nigdzie nie napisałam, że Nikkor jest lepszy od Sigmy ;) I, że ma kupić właśnie tej firmy obiektyw. Wyraziłam swoją opinię i co ja bym wybrała, a to różnica między napisaniem komuś "kup oryginał i już" ;) Wielkorotnie napisałam, że Falka musi sama wybrać czego oczekuje i na co ją stać ;)
Ten post pokazuje ze Sigma ma do niczego obiektywy, duzo gorsze niz Nikon
[quote name='magdabroy']
Pytanie tylko czy ktoś chce zamienniki jakim jest Sigma. Ja wolałabym jednak oryginał ;-)
Ja uwazam ze Sigma jest dobrym wyborem jesli kogos nie stac na Nikkora a chce miec cos wiecej niz do 55 :)

Najlepiej to poczytac opinie o kazdym z obiektywow jaki sie planuje :) mi np czasami brakuje czegos pomiedzy 55 a 70 :evil_lol: A najbardziej uwielbiam swoja stalke :loveu: Nie wiem jakim obiektywem focisz ale z tego co pamietam nie zawsze masz ostre zdjecia w ruchu, widac AF jest za wolny :)

Posted

[quote name='deer_1987']Ten post pokazuje ze Sigma ma do niczego obiektywy, duzo gorsze niz Nikon

[quote name='magdabroy']
Pytanie tylko czy ktoś chce zamienniki jakim jest Sigma. Ja wolałabym jednak oryginał ;)

A gdzie w moim poście, który przytoczyłaś jest napisane, że Sigma jest gorsza od Nikkora?? Tam jest tylko wspomniane, że jest to zamiennik i nic więcej.

Posted

[quote name='magdabroy']A gdzie w moim poście, który przytoczyłaś jest napisane, że Sigma jest gorsza od Nikkora?? Tam jest tylko wspomniane, że jest to zamiennik i nic więcej.[/QUOTE]
Przeciez pogrubilam gdzie :) Zaniennikki JAKIM jest Sigma, jakim czyli wg mnie chcialas napisac ze gorszym :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Wiem co chciałam napisać, a to, że Ty to rozmumiesz po swojemu, to nie mój problem :eviltong:[/QUOTE]
Koniec na ten temat, Ty uwazasz swoje ja uwazam ze Sigma wcale nie jest takim zlym wyborem co w poscie wyzej napisalam. Mam porownanie do Tamrona tez, super sie sprawowal ale po 3 latach juz tak dobrze nie ostrzyl wiec zostal zamieniony na canon bo najpierw Tz dostal ode mnie a ja potem sigme dokupilam dla siebie.

Posted

Bett, wybacz. Wczesniej nie zauwazylam twojego posta.. Tak mam FB :eviltong:

Dziewczyny nie kłóćcie się, nie o to nam przecież chodzi.. Chodzi o doradzenie młodszej, ciemnej w sprawie obiektywów koleżance, która powoli sie nastawia na nowy sprzet :D
Na 100% mój dylemat tkwi w wyborze tylko i wyłącznie pomiędzy Nikonami d90 i d5100. Inne modele i marki nie wchodzą w grę :) Nie twierdze tez ze Sigma jest zla, bron boze. Po prostu wiem juz tez napewno ze obiektyw bedzie Nikkor. Mam tylko problem z tą skalą mm, która będzie najodpowiedniejsza do focenia zdjęć w ruchu, bliskich (motylki, kwiatki) i zwykłych? Jeśli to coś zmienia to z góry mówię, że nie skupiam się w ogóle na krajobrazach :)
I fajnie, gdybym zmiescila sie w kupnie jednego obiektywu :D (dodam, ze jesli bedzie sam aparat, to statyw oczywiscie tez :) )

Guest Dreaming
Posted

Witamy się po raz pierwszy
Cudne zwierzaki
Pozdrawiamy i zapraszamy

Posted

[quote name='Falkaa']Bett, wybacz. Wczesniej nie zauwazylam twojego posta.. Tak mam FB :eviltong:

wypaczam :D myslałam ze olałas właśnie :D a jak można Cie odnaleźć?

odnosnie wybaczania-wczoraj byl kawał w serialu na wspolnej. Przychodzi pracownica do szefa i mówi-pan wybaczy ale mija połowa miesiąca a ja nie dostałam pensji. Na co szef mówi: dobrze, wybaczam.
:D suche co nie?

[quote name='Aleksandra95']Witamy się i my.:) potem poczytam..:)

o i TY tutaj Olu? :D poczytasz i pooglądasz :D

Posted

[quote name='Aleksandra95']Witamy się i my.:) potem poczytam..:)
Witamy witamy :loveu:

Betty, z serkiem :o obowiązkowo :loveu:
myślę, ze wezmę jednak ten d5100.. zachęcają mnie najbardziej te filmy fullHD :cool3:

Posted

Nie mam laptopa, pisze z telefonu tak wiec nie bardzo chce mi sie dodawac kazde zdjecia po kolei.. Daje album ze zdjeciami z wczoraj i dzisiaj. Dzisiaj wyszlo piekne sloneczko :loveu: wiec poszlismy na male rozlewisko :) Roztopy straszne! Bez kaloszy ani rusz :)
Tu link do albumu: https://picasaweb.google.com/110895914823905912539/SabaNeroPsotka?authkey=Gv1sRgCIKfh_X658vrrgE
Milego ogladania, ok. 70 zdjec :D

Posted

Heyka :) Podrabiany DON :evil_lol: kocha kapiele blotne.. az nadto :shake: Saba kocha wode, a on bloto, pluche, a moze nawet jakies zarosniete smierdzace bagno sie mu trafi w szesliwszy dzien :D nie mam slow na tego psa :evil_lol:

Posted

[quote name='understandme']Haha śmierdzące bagno... Coś o tym wiem :evil_lol:
A potem oczywiscie jak trzeba go wykapac, to wszysycy sie chowaja po katach.. a biedna Justyna zostaje z tym zielonym potworem z bagiem zalatujacym zdechla ryba :evil_lol:

[quote name='deer_1987']https://lh5.googleusercontent.com/-QexAD4NxuEA/T0Z-WgX4fHI/AAAAAAAAAFw/OAeMevcsLWk/s720/022212141346.jpg
Jaki slodki pychol :loveu:
Tez uwielbiam to zdjecie :loveu: wgl, to ostatnio bardzo czesto oblizuje sie do obiektywu :eviltong: Nero tez, ciekawe dlaczego :)