taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='magdabroy'] Mi wystarczy wiedza mojego brata ;) Sorrki deer, ale w tym wypadku bardziej ufam jemu niż Tobie ;) Ty sobie mozesz ufac komu tam chcesz ale pamietaj ze opinie sa rozne i nie ma co mowic ze ZAWSZE nikon jest lepszy od sigmy i ze tylko jego nalezy kupowac - a tak odebralam Twoj post. Jak to mowia ile ludzi tyle opini :) Ja jakos nie narzekam na moja sigme a mam zdjecia w ruchu z szybkim jamnikiem np https://lh4.googleusercontent.com/-1k7wPsAMpsA/TTwMMbWWFvI/AAAAAAAAF1c/omlY7Lf_r4o/s800/IMG_9178.jpg Quote
*Magda* Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='deer_1987']Ty sobie mozesz ufac komu tam chcesz ale pamietaj ze opinie sa rozne i nie ma co mowic ze ZAWSZE nikon jest lepszy od sigmy i ze tylko jego nalezy kupowac - a tak odebralam Twoj post. Nigdzie nie napisałam, że Nikkor jest lepszy od Sigmy ;) I, że ma kupić właśnie tej firmy obiektyw. Wyraziłam swoją opinię i co ja bym wybrała, a to różnica między napisaniem komuś "kup oryginał i już" ;) Wielkorotnie napisałam, że Falka musi sama wybrać czego oczekuje i na co ją stać ;) Quote
taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='magdabroy']Nigdzie nie napisałam, że Nikkor jest lepszy od Sigmy ;) I, że ma kupić właśnie tej firmy obiektyw. Wyraziłam swoją opinię i co ja bym wybrała, a to różnica między napisaniem komuś "kup oryginał i już" ;) Wielkorotnie napisałam, że Falka musi sama wybrać czego oczekuje i na co ją stać ;) Ten post pokazuje ze Sigma ma do niczego obiektywy, duzo gorsze niz Nikon [quote name='magdabroy'] Pytanie tylko czy ktoś chce zamienniki jakim jest Sigma. Ja wolałabym jednak oryginał ;-) Ja uwazam ze Sigma jest dobrym wyborem jesli kogos nie stac na Nikkora a chce miec cos wiecej niz do 55 :) Najlepiej to poczytac opinie o kazdym z obiektywow jaki sie planuje :) mi np czasami brakuje czegos pomiedzy 55 a 70 :evil_lol: A najbardziej uwielbiam swoja stalke :loveu: Nie wiem jakim obiektywem focisz ale z tego co pamietam nie zawsze masz ostre zdjecia w ruchu, widac AF jest za wolny :) Quote
*Magda* Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='deer_1987']Ten post pokazuje ze Sigma ma do niczego obiektywy, duzo gorsze niz Nikon [quote name='magdabroy'] Pytanie tylko czy ktoś chce zamienniki jakim jest Sigma. Ja wolałabym jednak oryginał ;) A gdzie w moim poście, który przytoczyłaś jest napisane, że Sigma jest gorsza od Nikkora?? Tam jest tylko wspomniane, że jest to zamiennik i nic więcej. Quote
taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='magdabroy']A gdzie w moim poście, który przytoczyłaś jest napisane, że Sigma jest gorsza od Nikkora?? Tam jest tylko wspomniane, że jest to zamiennik i nic więcej.[/QUOTE] Przeciez pogrubilam gdzie :) Zaniennikki JAKIM jest Sigma, jakim czyli wg mnie chcialas napisac ze gorszym :evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Wiem co chciałam napisać, a to, że Ty to rozmumiesz po swojemu, to nie mój problem :eviltong: Quote
taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='magdabroy']Wiem co chciałam napisać, a to, że Ty to rozmumiesz po swojemu, to nie mój problem :eviltong:[/QUOTE] Koniec na ten temat, Ty uwazasz swoje ja uwazam ze Sigma wcale nie jest takim zlym wyborem co w poscie wyzej napisalam. Mam porownanie do Tamrona tez, super sie sprawowal ale po 3 latach juz tak dobrze nie ostrzyl wiec zostal zamieniony na canon bo najpierw Tz dostal ode mnie a ja potem sigme dokupilam dla siebie. Quote
Falkaa Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Bett, wybacz. Wczesniej nie zauwazylam twojego posta.. Tak mam FB :eviltong: Dziewczyny nie kłóćcie się, nie o to nam przecież chodzi.. Chodzi o doradzenie młodszej, ciemnej w sprawie obiektywów koleżance, która powoli sie nastawia na nowy sprzet :D Na 100% mój dylemat tkwi w wyborze tylko i wyłącznie pomiędzy Nikonami d90 i d5100. Inne modele i marki nie wchodzą w grę :) Nie twierdze tez ze Sigma jest zla, bron boze. Po prostu wiem juz tez napewno ze obiektyw bedzie Nikkor. Mam tylko problem z tą skalą mm, która będzie najodpowiedniejsza do focenia zdjęć w ruchu, bliskich (motylki, kwiatki) i zwykłych? Jeśli to coś zmienia to z góry mówię, że nie skupiam się w ogóle na krajobrazach :) I fajnie, gdybym zmiescila sie w kupnie jednego obiektywu :D (dodam, ze jesli bedzie sam aparat, to statyw oczywiscie tez :) ) Quote
Guest Dreaming Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Witamy się po raz pierwszy Cudne zwierzaki Pozdrawiamy i zapraszamy Quote
Aleksa. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Witamy się i my.:) potem poczytam..:) Quote
betty_labrador Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 [quote name='Falkaa']Bett, wybacz. Wczesniej nie zauwazylam twojego posta.. Tak mam FB :eviltong: wypaczam :D myslałam ze olałas właśnie :D a jak można Cie odnaleźć? odnosnie wybaczania-wczoraj byl kawał w serialu na wspolnej. Przychodzi pracownica do szefa i mówi-pan wybaczy ale mija połowa miesiąca a ja nie dostałam pensji. Na co szef mówi: dobrze, wybaczam. :D suche co nie? [quote name='Aleksandra95']Witamy się i my.:) potem poczytam..:) o i TY tutaj Olu? :D poczytasz i pooglądasz :D Quote
Falkaa Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 normalnie TOST betty kochana :loveu: haha :D napisałam ci na privie ;) Quote
Karro Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Oho ale nagadane o aparatach :) My wpadamy i o fotki jakieś się dopominamy :) Quote
Falkaa Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 nagadane bo planuje :D sa najswiezsze fotki troche wczesniej, nowe beda jutro :) i filmiiik nawet jest :o :D Quote
betty_labrador Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 tost bez sera :D :loveu: pewnie chodzi o jeszcze fotki :D zawsze mało. Jakas decyzja odnosnie zakupu? Quote
Falkaa Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Aleksandra95']Witamy się i my.:) potem poczytam..:) Witamy witamy :loveu: Betty, z serkiem :o obowiązkowo :loveu: myślę, ze wezmę jednak ten d5100.. zachęcają mnie najbardziej te filmy fullHD :cool3: Quote
Karro Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 To czekamy na jutrzejsze fotki :loveu: Poprzednie już oglądałam :):) Quote
Falkaa Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Nie mam laptopa, pisze z telefonu tak wiec nie bardzo chce mi sie dodawac kazde zdjecia po kolei.. Daje album ze zdjeciami z wczoraj i dzisiaj. Dzisiaj wyszlo piekne sloneczko :loveu: wiec poszlismy na male rozlewisko :) Roztopy straszne! Bez kaloszy ani rusz :) Tu link do albumu: https://picasaweb.google.com/110895914823905912539/SabaNeroPsotka?authkey=Gv1sRgCIKfh_X658vrrgE Milego ogladania, ok. 70 zdjec :D Quote
Karro Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Łooo matko ale fotek :) Jaki z Nera byk się zrobił! Kawał chłopa! :loveu: Quote
xyzxyz Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Witamy się :D O mamo, ale chłopaczysko wyrosło z Nerusia :multi: Czyżby Twój DON też kochał kąpiele błotne? :evil_lol: Quote
Falkaa Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Heyka :) Podrabiany DON :evil_lol: kocha kapiele blotne.. az nadto :shake: Saba kocha wode, a on bloto, pluche, a moze nawet jakies zarosniete smierdzace bagno sie mu trafi w szesliwszy dzien :D nie mam slow na tego psa :evil_lol: Quote
Karro Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Haha śmierdzące bagno... Coś o tym wiem :evil_lol: Quote
taxelina Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-QexAD4NxuEA/T0Z-WgX4fHI/AAAAAAAAAFw/OAeMevcsLWk/s720/022212141346.jpg Jaki slodki pychol :loveu: Quote
Falkaa Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 [quote name='understandme']Haha śmierdzące bagno... Coś o tym wiem :evil_lol: A potem oczywiscie jak trzeba go wykapac, to wszysycy sie chowaja po katach.. a biedna Justyna zostaje z tym zielonym potworem z bagiem zalatujacym zdechla ryba :evil_lol: [quote name='deer_1987']https://lh5.googleusercontent.com/-QexAD4NxuEA/T0Z-WgX4fHI/AAAAAAAAAFw/OAeMevcsLWk/s720/022212141346.jpg Jaki slodki pychol :loveu: Tez uwielbiam to zdjecie :loveu: wgl, to ostatnio bardzo czesto oblizuje sie do obiektywu :eviltong: Nero tez, ciekawe dlaczego :) Quote
Recommended Posts