Jump to content
Dogomania

Saba i Nero - czyli dwa podpalane poczwarki :)

Recommended Posts

Posted

Laptop wrócił z naprawy! :multi: za często się przegrzewał, i okazało się, że wiatraczek pracował tylko jednym śmigiełkiem.. dwa się urwały :eviltong:
U nas wszystko w porządku wiosna pełną parą, trawka zaczyna się zielenić, wierzby pięknie puszczają, ale strasznie strasznie wieje..:shake:
Po pewnym czasie nieobecności dam parę zdjęć :)

pina dziękuję Ci za bezinteresowny bannerek :loveu: piękny :loveu:

c.d.n.

• Replies 615
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Onomato-Peja']http://desmond.imageshack.us/Himg252/scaled.php?server=252&filename=20120313101410523kpt.jpg&res=medium - Saba jest pikna, uwielbiam takie mixy. :)

http://desmond.imageshack.us/Himg803/scaled.php?server=803&filename=20120307170310670.jpg&res=medium - ale kaganiec zdecydowanie mało pikny, ;)

dziękujemy :) a kaganiec na spacerku musi byc, bo pan policjant stwierdzil ze "taki duzy pies musi miec kaganiec, nawet jesli jest lagodny!" no to si e podporzadkowujemy ;)

Posted

Falkaa napisał(a):
dziękujemy
:) a kaganiec na spacerku musi byc, bo pan policjant stwierdzil ze "taki duzy pies musi miec kaganiec, nawet jesli jest lagodny!" no to si e podporzadkowujemy ;)

Do samego kagańca nic nie mam, ale taki materiałowy to się nadaje tylko i wyłącznie do weterynarza. ;)
Psu w takim niewygodnie a jak przyjdą ciepłe dni to może nawet dostać udaru, bo nie ma jak się schłodzić nie otwierając pyska.
Najlepiej kupić jakiś plastik/skórę ew. fizjologa. Najtaniej wyjdzie plastikowy.

Aczkolwiek dostałam niedawno od koleżanki materiałowy z trixie bodajże, z siateczką na dole. Na Raszplę jest za duży dzięki czemu może śmiało otwierać pysk ale po pierwsze - nie spełnia w tej chwili roli kagańca, bo pies bez problemu może kogoś/coś dziabnąć a po drugie nie jest to już tak wygodne rozwiązanie jak fizjolog np.
Kaganiec fizjologiczny Maszera, Gappay, Chopo pomimo tego, że trochę cięższy jest o wiele wygodniejszy od nawet za dużej materiałówki. ;)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Do samego kagańca nic nie mam, ale taki materiałowy to się nadaje tylko i wyłącznie do weterynarza. ;-)
Psu w takim niewygodnie a jak przyjdą ciepłe dni to może nawet dostać udaru, bo nie ma jak się schłodzić nie otwierając pyska.
Najlepiej kupić jakiś plastik/skórę ew. fizjologa. Najtaniej wyjdzie plastikowy.

Aczkolwiek dostałam niedawno od koleżanki materiałowy z trixie bodajże, z siateczką na dole. Na Raszplę jest za duży dzięki czemu może śmiało otwierać pysk ale po pierwsze - nie spełnia w tej chwili roli kagańca, bo pies bez problemu może kogoś/coś dziabnąć a po drugie nie jest to już tak wygodne rozwiązanie jak fizjolog np.
Kaganiec fizjologiczny Maszera, Gappay, Chopo pomimo tego, że trochę cięższy jest o wiele wygodniejszy od nawet za dużej materiałówki. ;-)

On jest regulowany, ma pasek regulujący na grubosc szyi ipyska, jakby go wyregulować na maksa to bernardyn może swobodnie dyszeć, u góry jest na rzep. jest bardzo poodobny do tego:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbjPmbcRqs_wMrZoMEI3ffPZJwxfn3yu2_Tbb3vdtsri6CvYUJoEK8FHlc
kupiłam go na Karusku, i ogólnie jestem zadowolona. Nie ma powstrzymywać przed kłapaniem bo nie mam tego problemu z Nerem. Ma mieć, żeby patrol sie nie czepiał ;) Taki efekt placebo :D

[quote name='kalyna']Widać, że psiaki opanowały najwygodniejsze miejsca w domu :lol:

My jeszcze mamy skórzane, ale moje psy wychodzą w nich tylko do weta...

już niedlugo to wszystko bedzie wygladało zupełnie inaczej bo mamy remonty :D
My u weta (sąsiada) zostawilismy swoją ringówkę i metalowy kaganiec :) często się tam znajdujemy, wiec zarowno ksiazeczka jak i troche pjerdółek tam mamy :D

Posted

[quote name='Falkaa']On jest regulowany, ma pasek regulujący na grubosc szyi ipyska, jakby go wyregulować na maksa to bernardyn może swobodnie dyszeć, u góry jest na rzep. jest bardzo poodobny do tego:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbjPmbcRqs_wMrZoMEI3ffPZJwxfn3yu2_Tbb3vdtsri6CvYUJoEK8FHlc
kupiłam go na Karusku, i ogólnie jestem zadowolona. Nie ma powstrzymywać przed kłapaniem bo nie mam tego problemu z Nerem. Ma mieć, żeby patrol sie nie czepiał ;) Taki efekt placebo :D

A no to się uspokoiłam. :) Za dużo widziałam zgrzanych psów ledwo człapiących z tymi materiałowymi tubami na pyskach... na prawdę niektórzy to by chyba najchętniej zakleili psa tasmą izolacyjną. :shake:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
A no to się uspokoiłam. :smile: Za dużo widziałam zgrzanych psów ledwo człapiących z tymi materiałowymi tubami na pyskach... na prawdę niektórzy to by chyba najchętniej zakleili psa tasmą izolacyjną. :shake:

Niee spokojnie :) bez problemu może w nim pić, a nawet jeść :D a co do takich przypadków, to tez widziałam ale psy mające kagańce metalowe, idealnie dopasowane do grubości pyska. coś strasznego.. :shake:

patusiove napisał(a):
Ej, zmień nazwę na "Nero, który skradł serce patusiove", bo właśnie to zrobił. :loveu:
Jak coś to już go KOCHAM!
Jest mój. <3

Hahaha :D bardzo nam milo :) Witamy cieplutko naszej galerii i mamy nadzieje ze bedziesz nas odwiedzac :razz: