Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Finek nie powinien trafić znowu do schronu, a karmę dla niego na pewno zje kto inny. a sprawdziłaś wszystkie hotele?a ten za 450zł to gdzie jest?płaci sie z góry czy z dołu?
jutro powystawiam bazarki na Fina

• Replies 975
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gdgt napisał(a):
Ja szukam, ale wszystkie są w cenie 450-600zł. No i czy ktoś mógłby dołożyć się do takiego tymczasu? ja chyba nie mogę wyłożyć całych 400zł miesięcznie.

Dużo nie mogę ale "ziarnko do ziarnka" - deklaruję comiesięczną wpłatę dla Finka (na konto stowarzyszenia) na hotel w wysokości 25 zeta :loveu: .
Miałam nadzieję na (przynajmniej :evil_lol: ) tymczas ale trwająca budowa domu uniemożliwia przytulenia teraz - może na wiosnę. Napewno ten domek przytuli jakąś sierotę (jak nie Finka to inną/innego) i już obiecał że będzie to psiak z Ostrowii :razz:

Posted

Wszystkim bardzo dziękuję. Znalazłam hotel za 230-250 zł miesięcznie, ale miejsce się zwolni za kilka dni. Chciałabym teraz przeniesc Fina na chwile na SGGW, żeby Fin został jeszcze raz zbadany i żeby mi wytłumaczono, co się z nim dzieje, dlaczego nie tyje i jak go dalej leczyć/tuczyć.

Posted

Mnie od dawna mówili (i takoż Beatce przekazałam), żeby zamaist drogiej karmy dawać kurczaczego mięcha mało, dużo ryżu i marchewę...Tak też i zawiozłam w sobotę. I dzisiaj też zamiaruję... I pogadam jeszcze na temat tego jego braku tycia.Może czasu wciąż za mało? No bo co niby jeszzce badać na tym SGGW? Może w ramach oszzcędności tylko same wyniki Fina pokazać jakiejś sławie nefrologicznej?

Posted

Fin przytył w ciągu pierwszych 10 dni 3kg, a potem nic. Tak więc nie jest to kwestia, że trzeba czekać, że nie można od razu tuczyć psa po zagłodzeniu. Coś z tym trzeba zrobić.
Powiem szczerze: nie mogę się z tymi wetami dogadać. Może weci z ssgw coś mi wytłumaczą. Poza tym trzeba koniecznie zrobić kolejne badanie moczu, żeby zobaczyć jak działa dieta. Tam, gdzie Fin jest, to żadne oszczędzanie...

Posted

gdgt napisał(a):
Fin przytył w ciągu pierwszych 10 dni 3kg, a potem nic. Tak więc nie jest to kwestia, że trzeba czekać, że nie można od razu tuczyć psa po zagłodzeniu. Coś z tym trzeba zrobić.
Powiem szczerze: nie mogę się z tymi wetami dogadać. Może weci z ssgw coś mi wytłumaczą. Poza tym trzeba koniecznie zrobić kolejne badanie moczu, żeby zobaczyć jak działa dieta. Tam, gdzie Fin jest, to żadne oszczędzanie...

Mówiłam od początku: tam większość wetów jest nowa.Rozmawiaj albo z p. Maćkiem Bekierem (wtorki, czwartki i soboty), albo z p. Piotrem (zapomniałam nazwiska) - starszy szczupły z wąsem (pon., śr., pt.)... Z innymi w ogóle rozmowy nie zaczynaj.Z SGGW mamy też fatalne doświadczenia (przy okazji leczenia psów nosókowych) - tam to dopiero nie ma z kim gadać. A i kasę biorą zdrową. I nie rozumiem Twojego ostatniego zdania... Że niby za badanie moczu tak dużo biorą? I niby co? Na SGGW wezmą mniej? Na SGGW za samą dobę hotelową zapłacimy ze 2-3 razy więcej. Na Tatarku liczą za Fina 15 zł za dobę.

Posted

Finek będzie miał na Tatarku powtórzone wszystkie badania (krew i mocz) i zrobione badanie kału...Zamiast ryżu można mu dawać kluchy (z marchewą i małą ilością mięsa kurczaczego) to powinien zacząć szybciej przybierać na wadze... Takie psie kluchy (przed gotowaniem sine, po ugotowaniu ładne bielutkie się robią) kiedyś kupiłam Brave'owi i utył na nich straszliwie.

Posted

gdgt napisał(a):
Wszystkim bardzo dziękuję. Znalazłam hotel za 230-250 zł miesięcznie, ale miejsce się zwolni za kilka dni. Chciałabym teraz przeniesc Fina na chwile na SGGW, żeby Fin został jeszcze raz zbadany i żeby mi wytłumaczono, co się z nim dzieje, dlaczego nie tyje i jak go dalej leczyć/tuczyć.

Gdzie znalazłaś takie tanie miejsce ???
Dobrze, że jeszcze psiaka przebadają.

Zróbcie jakieś podsumowanie potrzeb i deklaracji jakie już macie.
Będzie wyraźnie widać, ile brakuje by Fin był bezpieczny.
Trzeba mu pomóc.

Posted

kochani,
to mój pierwszy post na forum:)
świetne wyniki w szybkim poddtuczaniu psa daje Portagen - odżywka dla dzieci do kupienia w aptece na recepte, do stosowania w stanach wychudzenia, wyniszczenia organizmu, czesto przy złym przyswajaniu pokarmu, przy źle działajacej trzustce (najczęstszy powód nie przybierania na wadze)
polecił mi weterynarz, kiedy mielismy problem z sukczka, która nie chciała przybierac na wadze.
koszt Portagenu ok.42 zł
pozdrawiam Justyna Szopa

Posted

No cze! A dlaczego Whippety Tylko Ty?Przecież masz podhalankę? (dla niewtajemniczonych - Justyna to ta 'Pani' z 'Twojego Psa', która była na naszej imprezce w 'Jadłodajni'...., koleżanka Moni J.)..:-)

Posted

[quote name='KingaW']No cze! A dlaczego Whippety Tylko Ty?Przecież masz podhalankę? (dla niewtajemniczonych - Justyna to ta 'Pani' z 'Twojego Psa', która była na naszej imprezce w 'Jadłodajni'...., koleżanka Moni J.)..:-)

witaj Kinga i inni forumowicze
"Tylko Ty" www.tylkoty.cruxnet.pl to nazwa hodowli mojej w której urodziły sie whippety własnie. Mamy je 3 w domu. A podhalanka tez jest i ma sie super.
A oprócz pasji - psów pracuje w miesięczniku "Mój Pies" i staram sie wspierać wszelkie imprezy charytatywne dla psiaków, edukować ludzi, i poprzez reklame zachecać do adopcji.

W "Jadłodajni" było fantastycznie dzieki Wam i ciesze sie bardzo że 2 psiaki znalazły nowe domy!

Posted

Witaj Whippet, właśnie wpadłaś jak śliwka w kompot do grona wariatek i maniaczek :evil_lol: Może pomożesz Finowi w znalezieniu własnego domu? Czasem wystarczy wypuścić wici wśród znajomych...
Pogadam z wetami o Portagenie. KingaW, wiesz kiedy mam się dowiadywać o wyniki badań Fina?
Oczywiście żadnego telefonu w jego sprawie. Jestem załamana.

Posted

Cioteczki ZBIÓRKA :evil_lol:
Potrzebujemy dobrych myśli i mooocnego trzymania kciuków jutro przed południem. Pani, która zainteresowała się Finkiem nie zraziła się koniecznością leczenia i "gabarytami" Finka i chce Go jutro obejrzeć :lol: (ok. 11.00).
Może dobra passa w temacie adopcje trwa ? Oby !
Trzymajcie kciuki :bigok: