Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko kamienie, choć ja się w ogóle nie mogę tam porozumieć. Codziennie jest ktoś inny i mówi co innego.
To może chociaż na jakiś czas do Otrębus? Mógłby ktoś tam zadzwonić?

• Replies 975
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jest - przepraszam za brak relacji ale w domu Młode mnie nie dopuszcza do internetu.
Pieski były bardzo grzeczne i kochane :loveu: (wszystkie trzy).Spacerki były takie 10 minutowe (pojedyńczo oczywiście) bo.......... ciągnęły do lecznicy. Po raz pierwszy widziałam żeby pies z taką ochotą i radością wchodził do lecznicy. Spacerki były owocne - ładne koopy itd. Weci stwierdzili u całej trójki dużą poprawę stanu zdrowia. Wieczorkiem (ok. 21) zanieslismy z Lolkiem małe wiaderko żarełka - ryż, 3 udka kurzęce, włosczyzna - wg lekarza wystarczy na dwa dni tzn. dziś i jutro ( Finek dostaje przeciez suche).
A nie wiem czy wiecie że Rudy jest panienką :evil_lol:

Posted

Na spacerku Rudy siusiał "po dziewczyńsku" ale nie zdziwiło mnie to. Bardziej fakt, że podprowadzany/a do drzewka nie wiedział po co to robimy. A potem Doktór powiedział: przecież to dziewczyna ...... uuuups:evil_lol:.
Proponuję oficjalną zmianę imienia na RUDA i proszę Cioteczki o akceptację. Albo może jeszcze ktoś sprawdzi ? :diabloti:

Posted

gdgt napisał(a):
Tylko kamienie, choć ja się w ogóle nie mogę tam porozumieć. Codziennie jest ktoś inny i mówi co innego.
To może chociaż na jakiś czas do Otrębus? Mógłby ktoś tam zadzwonić?

Jak to "TYLKO" kamienie.Kamienie jaka sie rodza to bardzo boli...Czasmi jest potrzebna operacja...

Posted

no jasne, że nie tylko. Ale też nie schorzenie pt. niewydolność.
Szukam miejsca na tymczas dla Fina, ale jedyna propozycja to pseudo-hotel za 450 zł miesięcznie. To jednak duże pieniądze, nawet jeśli Fin będzie tam siedział krócej niż miesiąc. Ogłoszenie wisi już trzeci dzień w stołecznej GW, a do tej pory był tylko jeden telefon... Niestety - w sprawie małego pieska...

Posted

ja niestety też już dziś się nie wyrobię. Bardzo proszę wszystkich o odwiedzanie Finka do niedzieli (ja niestety wyjeżdżam). Poza tym zawoźcie mu też jedzenie gotowane, bo karmy on ma tylko 2kg, a nie stać mnie na karmienie go wyłącznie tą karmą.
Jedzenie dla nerkowców ma zawierać dużo węglowodanów i mało tłuszczy, czyli dużo ryżu i marchewki, a mało tłustego mięska...

Posted

Pisałam przecież, że na wczoraj i na dzisiaj żarełko było. Wieczorem podrzucę następną porcję na dwa dni ( mam takie plastikowe wiaderko ok. 5 l. w które wchodzi 3/4 kg ryżu, pół paczki mrożonej włoszczyzny i 3 duże udka - oczywiście po ugotowaniu).
Acha - przyjmuję dzisiejszy spacer popołudniowy ok. 17.
Rano (jadąc do pracy) widziałam Finka jak sobie wesoło spacerował.
Dokładam się też 50 zł miesięcznie do hoteliku jeżeli będzie konieczność umieszczenia tam Finka - strasznie mi "wszedł" w serce :loveu:

Posted

A ja bym strzelała że ma 8.:p Pyszczek za siwy jak na 6, ale 10 lat też raczej nie ma. Starte zęby mogą być wynikiem nieodpowiedniego żywienia, zabawy patykami lub kamieniami itp...Nati 92, trzymam kciuki!