gdgt Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 a nie wiem - może dużą łyżkę? ja tak wsypałam na oko... Quote
KingaW Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Wszelkim Osobom, które zdecydują sie pomóc w finansowaniu leczenia Chudego, przypominam (do znudzenia pewnie) numer naszego stowarzyszeniowego konta:PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE",ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów Mazowiecka z dopiskiem 'Chudy'...Z góry wielkie dzięki. Quote
KingaW Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Nudneście, Koleżanki........Co Ty Ronja, bloga nam tu prowadzisz, czy jak...Uzależniłaś się od klawiaturki, przyznaj się...A wiesz co od tego rośnie? ;-) ;-) ;-) Quote
gdgt Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 oj bo ja dziś nie widziałam chudego, bo przyszłam tam nie w porę i nikt nie miał na mnie czasu. Zostawiłam mu zapas ogromny, bo odwiedzę go dopiero w weekend. Quote
ronja Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Chudy wyglada juz troszke lepiej. Tylko jest przeraźliwie smutny. Na spacerze zrobił siku i koopę. Nie meczyłam go zbyt długim spacerem, bo tylne nóżki mu się troche rozjeźdzają. Biedny jest... Quote
ronja Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 WystawiE go jutro na allegro. Badania ma dobre, jest "tylko" zagłodzony. Nie traćmy czasu, bo dom bardzo potrzebny. Agnieszko, jedzenia starczy do niedzieli albo dłużej. Zanim będziesz wiozła kolejną porcję, zadzwoń i się dopytaj Quote
gdgt Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 dlaczego jest smutny? do tej pory był żywy i energiczny - czyżby trochę się odżywił i zaczęło mu sie nudzić? ja tak się zastanawiam, czy nie dać mu jakiejś zbawki do kojca. Takiej, której by nie zjadł. Quote
ronja Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 ma smutne oczy, jak porzucony pies. strasznie zapadł mi w serce po dzisiejszej wizycie. i dobrze, bo ja trochę do niego jechałam dziś z poczucia obowiązku. następna wizyta bedzie już z potrzeby serca. Quote
fona Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Można gdzieś wpłacać pieniądze czy jakąś akcję bzarkową robić? Quote
ronja Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 mozna albo na AFN albo na nasze konto stowarzyszeniowe bazarek jak najbardziej - dzieki Fona. i domku, chociaż tymczasowego szukamy pilnie Quote
AśkaK Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 [quote name='ronja'] Kochane, śliczne psisko. Ronja, na zdjęciach to on może tak nie chwyta, ale na żywca...nie da się nie pokochać! Quote
Aggie Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 łooo rany jaka bida...:shake: :shake: jaki dopisek dla niego na AFN??? och nie mogę ... jak ktoś może spokojnie na coś takiego patrzeć będąc codziennie w schronisku... nigdy ludzkiej znieczulicy nie zrozumiem...:shake: Quote
fona Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 ja dalam opis: chudy pies z Ostrowi Maz. na razie, i link Quote
ronja Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 chudy Ostrów Maz. moze być. on ciągle nie ma imienia. gdgt chyba moze być Kostek, bo ten nasz schroniskowy (śliczny, młody) zszedł w poniedziałek w schronisku:-( Quote
KingaW Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE" ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów MazowieckaNumer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 Quote
gdgt Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Jeśli Kostek odszedł to ASOLUTNIE nie można Chudego tak nazywać!!! Dałam ogłoszenia do GW na poniedziałek, wtorek i środę. Niestety, w przyszłym tygodniu wyjeżdżam służbowo - nie będzie mnie od czwartku do niedzieli włącznie. Mogę dać ogłoszenia na cały tydzień, ale wtedy z telefonem do kogoś innego, bo mnie nie ma w kraju. Kto się zgłasza? Quote
KingaW Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Ale mnie się wierzyć nie chce, żeby Janusz zagłodził te psiaki... To co? Tak by dawał 80 psom karmę, a na 5 czy tam ile by się uwziął i nie dawał jeść przez minimum 2 tyg (tak założyłyśmy z Felą, nie wiem czy słusznie, że żeby zagłodzić, to ze 2 tyg. by trzeba).Nadzieja była ewidentnie w depresji. Esperanza twierdzi, że sunia latała za własnym ogonem, dziwnie kłapała zębami, kręciła sie dookoła własnej osi jak dziki zwierzak zamknięty w zoo.... A Janusz kilkukrotnie mi pokazywał psiaki, które np odpasł, bo nie chciały jeść, czy też takie, które nie chcą jeść i są chude... Te wrażliwe nie mają szans w schronisku. :-( :-( :-( Zwłaszcza w tym konkretnym.... Quote
Aga_Mazury Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Kobiety ja Was tylko bardzo prosze o inny dopisek jednak przy przelewach ponieważ jest już Chudzina z JG i znowu ktoś gdzies zapomni dopisać miejscowość albo pani w banku nie dopisze albo "utnie" opis przelewu i będą znowu nieporozumienia....naprawdę my mamy już tak dużo pracy z tym kontem, że niepotrzebne nam dodatkowe złe księgowania...i poprawki... dziękuję :lol: ...no i podniosłam przy okazji Quote
gdgt Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 no nie wiem, miałyśmy o tym publicznie nie dyskutować. Może te psy były w depresji. Ale Chudy po przyjeździe do W-wy nie tulił się do człowieka, ale neurotycznie szukał jedzenia. U weta nie mogłam go odciągnąć od śmietnika z rękawicami, strzykawkami itp. Na spacerach ma mnie gdzieś, tylko przeczesuje trawnik w poszukiwaniu czegokolwiek. Quote
AśkaK Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Nie wiem Kinga co o tym myśleć, naprawdę. Że Nadzieja była w depresji, dodatkowo robale, może coś jeszcze ją wykończyło...to jestem w stanie zrozumieć. (Tylko proszę nie myśleć, że rozumiem Janusza, że nie zwrócił uwagi na taki stan suki, nie odrobaczył, nie dał czegoś lepszego do jedzenia..) Ale Chudy nie wyglądał ostatnio w schronisku na apatycznego, jak go wypuściłam to latał po korytarzu, aż trudno mu było zdjęcie zrobić. Apetyt mu dopisywał świetny, z resztą tak jak gdgt mówi i ronja, za jedzeniem się zabija. Że wymiotował w schronisku... jeśli tak, to aby te wymioty mogły go doprowadzić do takiego stanu jak teraz, musiał chorować tak jak piszesz min.2 tygodnie. I co, teraz nagle w lecznicy ozdrowiał, normalnie je i nie żyga?! Moim zdaniem wymioty w schronisku były spowodowane albo tym, że jedzenie jest tak parszywe, albo tym że nie jadł przez kilka dni co najmniej, lub jadł garstkę dziennie i żołądek mu się skurczył. I gdy dziewczyny dały mu wreszcie porządną porcję, to pies zjadał ile mógł, ale potem żołądek odmawiał posłuszeństwa i wszystko zwracał. Szczerze mówiąc ja teraz nie widziałam w schronisku dobrze odkarmionego psa. Duże brzuchy to owszem, mają suki w ciąży. Reszta psów jest chuda, może nie dramatycznie ale do prawidłowej wagi trochę im brakuje. Kilka w stanie wycieńczenia, kilka już odeszło...Dziewczyny, czego Wam potrzeba jeszcze? Może pan.J nie głodzi ich celowo, ale ze zwyczajnej głupoty, lenistwa, zapomnienia, albo tak mu się wydaje, że wystarczy sypnąć garść breji i z psem będzie ok. Fakt, sama pamiętam chude psy, które po paru tygodniach wyglądały lepiej (choćby Sofijka, ale ona była pod szczególnym dozorem Feli). Ale te same psy znowu źle wyglądają (Bronek). Nie wiem, czy pan J. ma takie swoje gorsze i lepsze okresy, że raz psy "tuczy" a raz głodzi i nie dba..? :cool3: Quote
KingaW Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Wystarczy chyba, że Chudy Ostrów Mazowiecka? Albo, ponawiam prośbę, prosimy o wpłaty na konto naszego Stowarzyszenia (skupiającego wolonatriuszy schroniska Ostr. Maz.). Po to m.in. Stowarzyszenie było założone, żeby można było otworzyć konto... Dodatkowo, dla osób które chcą odliczyć sobie darowiznę, możemy wystawić potwierdzenie, że kwota została wpłacona na nasze konto. Przypominam:Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE; ul. Sielska 1, 07-300 Ostrów MazowieckaNumer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 (też z dopiskiem, że na Chudego). Z góry dzięki. Quote
ronja Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Ja wpłaciłam na AFN łącznie z dwóch bazarków (pidzej i fona) 35 zł na Łyska. Łysek ma zaklepany dom, wobec tego te pieniądze prosiłam przenieść na konto chudego Quote
Recommended Posts