Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neris, czy Ty wiesz że ja wydaję moje prywatne pieniądze i że Fin jest już lepiej odżywiony od mojej księżniczki, o mnie już nie wspominając? A tak na serio, może by mu zmniejszyć porcję chrupków, a jeśli chłopak się domaga żarcia, to dawać mu gotowanego? Mogę się dowiedzieć, co dawać psu z takimi schorzeniami. Wet mi mówił, że w ostateczności można prowadzić takiego psa na gotowanym.

• Replies 975
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tego suchego to wychodzą jakieś 3-4 garście.

Nie wiem jak z gotowanym, daję mu trochę ale ostatnio przestałam bo na gotowanym dramatycznie utył - zjada połowę tego co Dofi, a ona jest od niego 2 razy chudsza.

• 5 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Fineus przechodzi na dietę: połowę diety karma lecznicza, połowa karmy - light na otyłość... Staruszek jest bardzo żwawy, ale widać, że ma takie zastane tylne nogi, zęby w strasznym stanie, a na spacerach udaje, że ma problemy ze słuchem :angryy:
Tutaj zdjęcia z pięknej niedzieli, niestety tylko z komórki... Małpiszon w ogóle nie chciał pozować...

• 1 month later...
Posted

Ma jeszcze zapas karmy, lecznicza połączona z odchudzającą.
Ładnie zaakceptował nowego samca - co prawda nie zostają nigdy sam na sam, ale przy mnie zachowuje się bardzo poprawnie - w porównaniu z tym co było na początku to OGROMNY progres.

Postaram się zrobić jutro nowe zdjęcia, mój aparat "pożera" baterie.

Posted

Mam na razie takie, przyłapany na drzemce z kołami do góry jest taki słodki... zdjęcie sprzed miesiąca mniej więcej.

[IMG]http://images33.fotosik.pl/402/ddabc262a3e687dd.jpg[/IMG]

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Troche się moze "wetnę" ale podajecie karmę renal? a badania robicie co jakiś czas? żeby zobaczyć stan nerek? wydaje mi się, ze jakby były to nerki, to przy zwykłym jedzeniu i tylko dodatkowo chcrupkach, jego stan by się pogorszył, przecież to już ponad rok tak jest. Mówię to na swoim doświadczeniu, kocim co prawda. ale wiem że bez samej specjalistycznej karmy + zwykłe jedzenie z ipakitiną, kit by dwno się przekręcił.

Posted

Masz rację Pyza, powinnyśmy zrobić powtórne badanie moczu, tylko logistycznie to trochę trudne...
U finka nie tylko był problem nerkowy, ale rownież struwity się wytrącały w pęcherzu. Od tamtej historii Fin został wykastrowany, no i bardzo przytył na tej leczniczej diecie :cool3:

Posted

moja znajoma ma kita z takim samym problemem, złe wyniki nerek są w tej dolnej granicy, więc nie jest tak jeszcze tragicznie jak u mojego, oraz tworzenie sie kamieni w pęcherzu. I to też problem, lekarz zaproponował renala + zwykłe z ipakitiną i zakwaszanie pastą uropet
A jaki ostatnio miał poziom mocznika i kreatyniny?

Posted

gdgt napisał(a):
Masz rację Pyza, powinnyśmy zrobić powtórne badanie moczu, tylko logistycznie to trochę trudne...
U finka nie tylko był problem nerkowy, ale rownież struwity się wytrącały w pęcherzu. Od tamtej historii Fin został wykastrowany, no i bardzo przytył na tej leczniczej diecie :cool3:

Przecie schudl troche chlopak :-) same widzialysmy ;)

gdgt - masz jakies fotki z ostatniej wizyty?

Posted

Zupełnie zapomniałam, ja już jestem w amoku przeprowadzkowym...

Ciągle mi się ruszał:

"na swoim":

lekka głupawka:

i bezwzględne przywiązanie:

• 4 weeks later...