OlimpiaK Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Mam cos, ale nie powiem co zanim mi dziewczynki nie odpowiecie na pewne pytania: 1. czy Fin nadaje sie na psa do mieszkania? 2. jak duzy jest rzeczywiscie (moze wiecie wysokosc w klebie)? 3. jak dogaduje sie z suczkami (starszymi i nie lubiacymi nahalnych psow)? 4. czy jest glosny (szczeka itp)? Quote
gdgt Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Olimpio, moim zdaniem Fin nie daje się do mieszkania, bo potrafi podnieść łapę i siknąć na ścianę. Z suczkami dogaduje się nieźle, ale to chyba bardzo indywidualna sprawa - jedną może polubić, inną postraszyć. Dużo to on raczej nie szczeka. A co do wzrostu, to nie wiem sama. Waży chyba ze 40 kg. Quote
OlimpiaK Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 oj, to niestety sprawa odpada jak sie do mieszkania nie nadaje... :shake: szkoda Quote
gdgt Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 No sama nie wiem. A Ty Neris uważasz, że do mieszkania się nadaje? Fin chyba nigdy nie mieszkał w mieszkaniu... Quote
ronja Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 to jak nie Fin, to może Figa by sie nadawała do mieszkania???albo MśPyś? Quote
KingaW Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='OlimpiaK']Mam cos, ale nie powiem co zanim mi dziewczynki nie odpowiecie na pewne pytania: 1. czy Fin nadaje sie na psa do mieszkania? 2. jak duzy jest rzeczywiscie (moze wiecie wysokosc w klebie)? 3. jak dogaduje sie z suczkami (starszymi i nie lubiacymi nahalnych psow)? 4. czy jest glosny (szczeka itp)? Olimpio a moze nasza Pestka (vel Tina). Nie może zostać u Państwa, u których aktualnie jest, bo b. źle znosi rozstania, a Państwo intensywnie pracują. Szukamy dla niej domu właśnie z innym psiakiem, bo uwielbia psie towarzystwo. Zwłaszcza towarzystwo psiaków, które są od niej mniejsze, dużych sie trochę boi. Tina jest szczupłą sunią sięgającą do kolana. Waży 14 kg. Ma jakieś 10 miesięcy. Państwo są skłonni poświęcić czas by powoli przyzwyczaić ją do nowych opiekunów. Dają całą wyprawkę: łóżeczko, smyczkę, zabawki. Tina jest oczywiście wysterylizowana. To link do jej wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68207 Quote
Neris Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Fin zostawiony sam w domu, opętany potrzebą zdobycia jedzenia, zdemoluje kuchnię i łazienkę (mydło też zjada. Wczoraj zeżarł czpteropak mydła różanego). Jest na tyle duży że zdejmuje z kuchenki garnki, z blatu dosięga wszystkiego. Musi na czas nieobecności opiekunów zostawać w klatce albo w przedpokoju. Może jeśli nie będzie towarzystwa samców nie będzie chciał obsikiwać mebli? Quote
KingaW Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 O matko! Bidul. :-( A już myślałam, że najbardziej żarłoczny jest mój Brave'a. Ale (może dlatego, że niższy) nie wyprawił się jeszcze nigdy do łazienki zapolować na mydło.Jest u mnie prawie 1,5 roku i widzę drobne postępy. Np. jest w stanie wypluć i zostawić na trawniku jakiś zuchel chleba znaleziony na spacerze, jak go grzecznie poproszę.A początkowo jadł wszystko, nawet jak mi kiedyś plasterek cytryny upadł, do zeżarł, skubany.Na wszystko potrzeba dużo, dużo czasu. Quote
OlimpiaK Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Juz pisze co i jak. :eviltong: Mam znajoma ktora ma sunie duza (powyzej kolana) nie tolerujaca suczek innych. Pani ta wlasciwie nie chciala psa drugiego, ale poprosilam ja o pomoc przy szukaniu domu dla Fina. Pani sie bardzo przejela tym ze Fin tak dlugo szuka domu i mimo iz taki piekny to nikt go nie chce. :shake: Byla sklonna ewentualnie wziac Fina gdyby nadawal sie do mieszkania (pani mieszka w bloku). Niestety skoro on sie nie nadaje to bedziemy dalej mu szukac domu. ;) Przepraszam ze zrobilamm nadzieje, ale sama ja mialam... :oops: Quote
OlimpiaK Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Niestety... :shake: Jesli dodatkow nie wiadomo jak Fin zareaguje na sunie to totalnie odpada - sunia tej Pani jest bardzo charakterna i jak jej nie podpasuje (czytaj pies nie jest dzentelmenem) to bedzie kiepsko. :roll: Quote
ronja Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 a MiśPyś?on grzeczny jest i tak długo w hotelu kiśnie... Quote
OlimpiaK Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Dziewczyny, ja wiem ze chcecie dobrze, ale wyraznie napisalam ze Pani bylagotowa ewentualnie wziac Fina i tak naprawde nie chciala miec drugiego psa. Mozliwe ze sie pospieszylam z pisaniem, ale sama sie ucieszylam. Pani mi pomaga jak moze bo Finek jej bardzo przypadl do gustu i szuka dla niego domu. ;) Co do MisiaPysia to powiem tyle - byla akcja na SGGW,mial szanse,ale ktos zadecydowal niewiadomo za kogo i pozbawil go tej szansy... :shake: Quote
KingaW Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Hopla! Fin się nie ociąga, Fin do góry niech idzie. Quote
gdgt Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Fin odnowiony na aaaby: http://www.aaaby.pl/zwierzaki/300,46885,,,,22763790,Zwierzaki_F,.html?k=xx_22763790&b=Zwierzaki&lp=4 Quote
fona Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 malutki zastrzyk finansowy z mojego bazarku, gdzie slac? Quote
gdgt Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 fona napisał(a):malutki zastrzyk finansowy z mojego bazarku, gdzie slac? Na Niczyje: Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE" ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 koniecznie z dopiskiem: FIN :Rose: Quote
Recommended Posts