KingaW Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Dziewczyny, wydaje mi sie,że Wszystkim przesyłałam nasze logo...Jeśli nie...Łapcie...Wysyłam mailem...Gdgt - czy ktoś Ci robi projekt?Jakby co to daj mi dokłądne wytyczne co do wielkości, kolorów (moze by fotkę Fina dać w konwencji czarno-białej, z czerwonymi 'dodatkami' + do tego nasze logo, które będzie z tym dobrze konweniowało i zapłacimy wtedy za 3 kolory, a nie za full-color), gramatury papieru, a ja rozpytam drukarnie... Quote
gdgt Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 ok, w takim razie plakat trójkolorowy i na wszelki wypadek wersję full color. Jak starczy czasu to zrobię też wersję w formacie A3. Poza tym nie mam ciągle hasła. Skłaniam się do tego: "Życie jest piękne... a w towarzystwie psa jeszcze piękniejsze" - choć to kiepsko brzmi "Życie jest piękne... zwłaszcza z psim przyjacielem" Pomóżcie! Quote
ronja Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 a ja mysle, ze to hasło musi się wiązać bezpośrednio z Finem, bo zycie jest piękne zwłaszcza z psim przyjacielem jest ok, ale jest ogólne i nie odnosi się wcale do Fina, tylko do psów ogólnie, a nam chodzi o Finka przecież. Moze więc zamiast "zwłaszcza z psim przyjacielem", dac "zwłaszcza ze mną" czy coś w tym stylu, ze to niby Fin mówi Quote
OlimpiaK Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 "Jesienna pogoda, jesienny ja i tylko Ciebie tutaj brak" "Ja wiem co Ty czujesz, Ty wiesz co ja mysle..." Quote
gdgt Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 a jednak na hasło nie starczyło miejsca... Na jakiej stronie mogę umieścić plik w pdf, byście mogły je zobaczyć? W ogóle plakat fina może służyć jako reklamówka stowarzyszenia, bo jest na nim logo i strona www, a można go rozdawać jako kalendarz. Quote
Maćka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Cioteczki chyba popełniłyście na allegro błąd który wskazał mi lekko zszokowany inny użytkownik allegro. W aukcji Fina jest podane, że rodzaj przesyłki to "przesyłka pocztowa list (list polecony/paczka)" a nie "odbiór osobisty". Quote
ronja Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Maćka napisał(a):Cioteczki chyba popełniłyście na allegro błąd który wskazał mi lekko zszokowany inny użytkownik allegro. W aukcji Fina jest podane, że rodzaj przesyłki to "przesyłka pocztowa list (list polecony/paczka)" a nie "odbiór osobisty". jezu, to ja:oops: Macka, możesz to zmienić?ja nigdy nie patrzę na takie rzeczy... Quote
Maćka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 [quote name='ronja']jezu, to ja:oops: Macka, możesz to zmienić?ja nigdy nie patrzę na takie rzeczy... Już na zmiany było za późno więc zakończyłam tą aukcje i wystawiłam ponownie. Trzeba na to jednak patrzeć żeby potem nie było że jesteśmy stowarzyeszeniem od mordowania :evil_lol: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=169659674 Quote
fona Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Ja wystawilam teraz kotke na allegro, zaznaczylam odbior osobisty, ale tam jest jeszcze rubryka dotyczaca ceny i sie klika chyba szczegóły w opisie czy cos takiego. Pani z tego wywnioskowala, ze sa inne opcje dostawy kota, i napisala, ze to dobrze, bo ona mieszka daleko. Jak zapytalam, co ma na mysli, odpisala - przesylke! Kurde fix! :mad: :angryy: Quote
gdgt Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 nikt nie chce zobaczyć pięknego plakatu? Chętnie go wstawię do sieci, ale dotychczas wstawiałam tylko zdjęcia - gdzie wstawić duży plik pdf? Quote
ronja Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 ja chcę zobaczyć na maila wejdzie? ronja@poczta.fm Quote
gdgt Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Ronja, wysłałam, ale każdy ma po 450 KB, a są dwie wersje plakatu... Wydrukowałam go właśnie w A4 i też wygląda nieźle, więc A3 też będzie ok. Plakat można rozdawać jako plakat ogólno stowarzyszeniowy, wszystko napisane firmową czcionką, adres strony też jest... a przy okazji zapraszam na wątek pewnego dzieciaczka, który rychło w czas, tuż przed nastaniem wielkiego mrozu, pojawił się u mnie w domu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=48091 Quote
ronja Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 kalendarze bardzo mi się podobają - oba. a może część wystawić na bazarku lub allegro jako cegiełki??? Quote
gdgt Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Jutro chyba nie zdążę, ale we wtorek zdążę na pewno pójść na ksero w celu wydruku kalendarzy. Nie wiem, ile to będzie kosztować, ale myślę, że trzeba zainwestować pieniądze w te plakaty, bo inaczej nie znajdę mu domu, a dług za hotel będzie rosnąć w nieskończoność... Finanse Finka wyglądają tak, że w jego skarpecie zostało 564zł. Do tego Beam6 wpłaca co miesiąc 25 zł na moje konto, oraz Ronja zadeklarowała wpłaty. Utrzymanie Finka w hotelu kosztuje miesięcznie 300zł + około 175 zł za karmę (w tym miesiący Fin ma mieć również zrobione badania, plus ewentualne szczepienie, bo on w ogóle nie został szczepiony). Na razie hotelik jest opłacony do 18 lutego, bo w tym tygodniu nie miałam ani czasu pojechać do FInka, ani możliwości kupienia tańszej karmy... Uważam, że kalendarze nie powinny być drukowane ze skarpety Finka. Ja założę za nie własne pieniądze. Może część kosztów zwróci się, jeśli wystawię je na bazarku oraz allegro jako cegiełki. W każdym razie plan jest taki, by rozdawać je za darmo w lecznicach weterynaryjnych i sklepach dla zwierząt. Może Dogomaniacy też je gdzieś rozwieszą, w jakiś publicznie widocznych miejscach? Kalendarz może być też wizytówką stowarzyszenia... Jak tylko będę miała wydrukowany kalendarz, to dam znać. Quote
ronja Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 a ja myslę, że jako stowarzyszenie nie możemy zostawić samej gdgt z kosztami - to również nasza stowarzyszeniowa wizytówka. a fin jest pod opieką naszą, a nie indywidualnie gdgt - ona i tak wkłada w tego psa dużo pieniędzy, o czym chyba nie każdy wie... Quote
gdgt Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='KingaW']Gdzie tego plakata mogę dostać? Plakat jest do ściągnięcia (w dwóch wersjach) na stronie: http://www.chomikuj.pl/gdgt Poza tym mogę Ci i Beam6 wysłać mailem, ale razem to prawie 1 MB. Niestety moje przeziębienie, które od dni staram się wyleczyć, dało mi nieźle we znaki. Nie mam już siły chodzić po mieście, nie wiem, kiedy pojadę wydrukować plakat... Beam, możesz spróbować wydrukować w A3, jak masz papier... Plakat jest full color, bo podobno przy takiej ilości plakatów (optymistyczna wersja to 30 sztuk) nie ma sensu posyłać tego do profesjonalnej drukarni... Quote
gdgt Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 co do kosztów, to na razie proponuję, by na druk poszła wpłata 1% podatku moich rodziców - ponad 350zł. Quote
beam6 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='gdgt']Plakat jest do ściągnięcia (w dwóch wersjach) na stronie: http://www.chomikuj.pl/gdgt Poza tym mogę Ci i Beam6 wysłać mailem, ale razem to prawie 1 MB. Nic nie szkodzi - na dwa razy moja skrzynka wytrzyma ale potwierdzę Ci jutro - jak sciągnę ze stronki to nie będzie potrzeby! Beam, możesz spróbować wydrukować w A3, jak masz papier... Papier mam ale zwykły - spróbujemy narazie na takim a potem zobaczymy Zdrowiej szybko :loveu: Quote
KingaW Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Chomik odpisał, że jest popsuty i nie można ściągnąć...Kurde... Quote
gdgt Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 to wyślę Ci i tak mailem, ale może znasz inne strony, gdzie się zamieszcza pdf? Quote
KingaW Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Kalendarze z Finem są b. fajne! Każdy powinien rozwiesić na mieście chciaż ze 3 szt.Nie badźcie wiśnie, rozwieszajcie! Quote
beam6 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Wydrukowałam "parę" sztuk - są bardzo fajne i ładnie wyglądają nawet na zwykłym papierze. Dzisiaj zawieszę na Tatarku - i zostawię trochę. A może sprawdzić ile kosztowałoby jednostronne foliowanie A3? Quote
gdgt Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Jeśli A3 jest w porządku, to może uda mi się załatwić super sztywny papier... A A2 będzie ekluzywnie dla największych lecznic... Quote
Recommended Posts