Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 975
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chudzielec już w lecznicy. To przekochany psiak, spokojnie przespał całą podróz przy moich nogach, wtulając głowe do drapania i głaskania.
Jest przeraźliwie chudy. waży zaledwie 23 kg - wg wetów jest wycieńczony i odwodniony. dostał kroplówke i ma mieć zrobione badania. oprócz tego jest zapchlony i zarobalony też pewnie. pracownik powiedział mi, ze w jego kupie była folia, ale wet twierdzi, ze ten stan jest nie od tego, że folie by przetrawił, a jeśli byłoby to coś z zapchanymi jelitami to pies zwijałby się z bólu, a Chudzielec jest w miarę żwawy. Martwi mnie jeszcze to , że to stary pies - wet powiedzial, że ma najmniej 10 lat.
Kto przygarnie na resztę życia takiego nieboraka?
On niekłopotliwy jest i tak mało wymagający - po prosty trochę kocyka w kąciku i głaskanko:-(

Posted

starym zwyczajem wozimy żarełko - dzis zawiezie gdgt
prosimy o odwiedziny ze zmielonym kurczakiem, ryżem i marchewką i z łyżeczka siemienia lnianego (przez pierwszy tydzień)
Zbieramy również pieniądze na leczenie Chudzielca.
i może ktos ma pomysł na jakieś przyzwoite imie dla niego?

Posted

zapomniałam:
Bardzo ważne - pies bedzie w lecznicy nie dłużej niż 2 tygodnie. potrzebujemy pilnie domu tymczasowego, albo stałego. nie możemy pozwolic, by wrócił do schroniska.

Posted

Jakkolwiek się nazywa, śmierdziel dostał dziś zastrzyki podskórne, a może na noc dostanie regularną kroplówkę. Jedzenie normalne dostanie najwcześniej jutro wieczorem, jak wszystko pójdzie dobrze, więc na razie nie trzeba gotować - zapas starczy do czwartku.
Ja jutro pojadę go wyprowadzić. Dziś na spacerze zrobił piękną kooopkę.
Neurotycznie szuka czegoś do jedzenia, i ma mnóstwo energii. Nie zachowuje się jak zagłodzony bidul, który nie ma na nic siły. Ale chudy jest okropnie.

Posted

A czy weci chociaż jakoś wstępnie przypuszczają, co może być powodem wymiotów? Może on ma alachazję przełyku (chyba tak to się pisze). I przy odpowiednim karmieniu sobie radził, a w schronisku już nie...

Bardzo się cieszę że jest już bezpieczny, wielka buźka dla Was dziewczyny i dla pani Józi, że zgodziła się psa przywieźć.:loveu:

Posted

ja mu dałam garstkę suchego w schronie - nie zwymiotował.
skad to wycieńczenie - nie wiadomo, będą badania, zobaczymy.
tylko, gdzie my go umiescimy za 2 tygodnie. spokoju mi to nie daje.

Posted

AśkaK napisał(a):
Na pewno jak wróci do schroniska, to szybko znów będzie w takim stanie jak teraz.:-(

Asia, tfu, nawet tak nie myśl.:mad: On nie może wrócić do schroniska - trzeba szukac mu tymczasu gdzie się da

Posted

Arytmia pewnie z wycieńczenia. Moja Bajka z tego samego schronu w anaogicznym stanie też niby miała arytmie, po odkarmieniu wszystko jest w jak najlepszym porządku :) trzymam kciuki i... gdzie wpłacać te obiecane?