havana Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 czy ktos mial do czynienia z tym Panem? jakies uwagi refleksje? Quote
havana Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 dzieki! a jak u niego ze znajomoscia V grupy? z tego co czytalam specjalizuje sie raczej w niufkach :razz: Quote
Błyskotka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Również jestem ciekawa tego Pana i jego podejścia do sędziowania. Quote
Musiałek Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Bardzo miły Pan zwraca uwage na budowę ruch i bujność szaty oraz uwioelbia kolor rudy :)) Quote
Musiałek Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 nie, obejrzec - obejrzy ale i sama mozesz pokazac Quote
KaRa_ Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Przesympatyczny sędzia. Sam paluszków nie pcha do psich ząbków, chce by samemu pokazywać, bardzo patrzy na ruch każe się nieźle nabiegac;) Quote
AlaNowak Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 ja wystawialam u niego tylko 2 razy- mojego baska i labradorke;) Opis mojego psa po czesku (wystawa w Ostravie), wiec nie powiem Wam co tam kazl nabazgrac, ale z oceny labow wiem, ze zwraca uwage na ruch, i to bardzo. Quote
Dan Danilo Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 REDA&MELA napisał(a):Za wszelkie info będe wdzięczna:). Hej,miły ale nieco opieszały w sędziowaniu, i odnieśliśmy wrażenie ze jest układowy" ;) oczywiście możemy się mylić, jednak w naszym odczuciu i innych polaków, tak to wyglądało, sędziował w tym roku w Nitrze, i faworyzował co poniektórych...a oprócz tego siedzi, i patrzy, nie kazał biegać ani w przód ani w tył, niby dotyka, ale generalnie słabiutko...aha...i daje bardzo krótkie opisy... tak czy inaczej życzę szczęścia ;) Quote
REDA&MELA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Wielkie dzięki:loveu:. Zapomniałam, napisac o dla mnie b. waznej kwesti. Czy to dentysta?:cool3: (Moze byc na pw) Quote
Dan Danilo Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 eeee...sprawdza, ale bez liczenia , przyglądania się itp ;) ogólnie jest troszkę "olewczy" chyba,ze miał zły dzień? :) Quote
havana Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Dan Danilo napisał(a):Hej,miły ale nieco opieszały w sędziowaniu, i odnieśliśmy wrażenie ze jest układowy" ;) oczywiście możemy się mylić, jednak w naszym odczuciu i innych polaków, tak to wyglądało, sędziował w tym roku w Nitrze, i faworyzował co poniektórych.. o tak :lol: w Nitrze wykazywal sie mega patriotyzmem :lol: Quote
NigdyNigdy Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 havana napisał(a):o tak :lol: w Nitrze wykazywal sie mega patriotyzmem :lol: Pewnie dlatego, w Husky, do porównania o rasę, stanęły aż trzy psy z Polski, mimo zgłoszonych 10 z Czech ;) Grupę tez wygrali u niego Polacy (my), wygrywając z Akitą Amerykańską (skądinąd bardzo majestatyczną i robiącą spore wrażenie) :p Moje odczucia do tego sędziego są pozytywne. Faktycznie, ocenia bezstresowo, ale u nas macał każdego psa, a i biegać też kazał sporo (mam wrażenie, że w naszej rasie ruch był wręcz jedną z ważniejszych cech) - pod tym względem bez zarzutu. Poza tym bardzo kulturalny i miły pan. Niezbyt wylewny. Quote
havana Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 NigdyNigdy napisał(a):Pewnie dlatego, w Husky, do porównania o rasę, stanęły aż trzy psy z Polski, mimo zgłoszonych 10 z Czech ;) z oceny Huskich widzialam tylko psy championy i werdykt bardzo mnie zaskoczyl... NigdyNigdy napisał(a):Grupę tez wygrali u niego Polacy (my) ogromne gratulacje :) Quote
REDA&MELA Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 NigdyNigdy napisał(a):Pewnie dlatego, w Husky, do porównania o rasę, stanęły aż trzy psy z Polski, mimo zgłoszonych 10 z Czech ;) Grupę tez wygrali u niego Polacy (my), wygrywając z Akitą Amerykańską (skądinąd bardzo majestatyczną i robiącą spore wrażenie) :p Moje odczucia do tego sędziego są pozytywne. Faktycznie, ocenia bezstresowo, ale u nas macał każdego psa, a i biegać też kazał sporo (mam wrażenie, że w naszej rasie ruch był wręcz jedną z ważniejszych cech) - pod tym względem bez zarzutu. Poza tym bardzo kulturalny i miły pan. Niezbyt wylewny. A czy w twoich oczach jest dentystą? Mozna samemu pokazywac zgryz?:cool3: Quote
Dan Danilo Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 NigdyNigdy napisał(a):Pewnie dlatego, w Husky, do porównania o rasę, stanęły aż trzy psy z Polski, mimo zgłoszonych 10 z Czech ;) Grupę tez wygrali u niego Polacy (my), wygrywając z Akitą Amerykańską (skądinąd bardzo majestatyczną i robiącą spore wrażenie) :p Moje odczucia do tego sędziego są pozytywne. Faktycznie, ocenia bezstresowo, ale u nas macał każdego psa, a i biegać też kazał sporo (mam wrażenie, że w naszej rasie ruch był wręcz jedną z ważniejszych cech) - pod tym względem bez zarzutu. Poza tym bardzo kulturalny i miły pan. Niezbyt wylewny. Kasiu! Serdeczne gratulacje! no widzisz jak to jest, a na AA to po pierwsze się nie zna (fakt, ze ten pies co wygrał akurat był fajny ;)) i w rekach naszego dobrego znajomego z Węgier - z reszta bardzo znanego handlera ;) ale reszte posedziowal beznadziejnie, nasza suka akurat ma CAC'a wiec ok, ale psa nam skrzywdzil :( ...ale cóż bywa...tak czy inaczej...od nas wielkie GRATULACJE! Pozdrawiamy Justyna i Krzysiek Quote
NigdyNigdy Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 havana napisał(a):z oceny Huskich widzialam tylko psy championy i werdykt bardzo mnie zaskoczyl... Powiem uczciwie, że w kilku klasach wygrali Czesi, ale uważam, że akurat w tych zestawieniach im się należało. Sędzia był bardzo konsekwentny w swoich wyborach - również w klasie championów psów. REDA&MELA napisał(a):A czy w twoich oczach jest dentystą? Mozna samemu pokazywac zgryz?:cool3: Nie pamiętam już czy sam sprawdzał, czy mnie o to prosił, ale nawet jeśli sam, to na pewno na to nie nalegał ;-) Dentystą bym go nie nazwała- braki P1 u Husky tolerował bez problemu. Dan Danilo napisał(a):no widzisz jak to jest, a na AA to po pierwsze się nie zna (fakt, ze ten pies co wygrał akurat był fajny ;)) i w rekach naszego dobrego znajomego z Węgier - z reszta bardzo znanego handlera ;) ale reszte posedziowal beznadziejnie, nasza suka akurat ma CAC'a wiec ok, ale psa nam skrzywdzil :( A to już zupełnie inna kwestia ;) Ja próbuję jedynie obalić tezę, że sędzia daje wygrać "swoim"- w naszym przypadku to stwierdzenie się nijak nie sprawdziło. Znajomość rasy to odrębna rzecz, choć w przypadku Husky, posędziował zgodnie z moimi własnymi preferencjami. Dan Danilo napisał(a): Serdeczne gratulacje! havana napisał(a):ogromne gratulacje :) Dziękuję! :thumbs: Quote
KaRa_ Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Również i mój pies był u tego Pana. Pan fajnie podchodzi do psów, sprawdza uzębienie, maca psa, i dużo biegania;). Mój pies który ma dystans do mężczyzn był u tego Pana bardzo wyluzowany, dał się ładnie wymacać. Quote
leepa Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 i nie ocenia sposobu wystawiania, ale faktycznie psa Quote
Natali@ Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 A jeśli chodzi o goldeny, to owy Pan mocno przykuwa uwagę do głowy, kątowania? ;) Quote
Pieseczkowo Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 A teriery?Był ktos u tego Pana z grupy III?;) Quote
Musiałek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Hejka ostatnio na wystawie w trencinie miałam przyjemność być oceniana i obserwowac poczynania tego pana na ringu. :angryy: o zgrozo :angryy: ruch - a co to takiego - przy porównaniu był odwrócony do nas TYŁEM do stolika sekretarza!!! - z obserwacji osób poza ringiem!! - ruch przód tył wogóle!się nie odbył! wąski nieprawidłowy tył ależ nie ważne - ważna była ilość futra i im pies mocniejszy tym lepszy !! żaden dentysa - zęby były ogladane pobierznie i jak nie wygrywała ilość futra i kość to pies który akurat patrzył na sędziego :angryy: w innej rasie w zeszłym roku wygrałam u niego BOB z psem nie swoim - teraz właścicielka tego psa jak przyglądała się jego wyborom w tym roku w innych rasach - powiedziała - wstydzę się ze u niego wygraliśmy :cool3: w innej rasie wybrał suczkę na wysokich nogach prawie niestandardowe a sliczną sukę odrzucił :shake: ale pani była czeszką :diabloti: w kazdym bądz razie u mnie jest na czarnej liście z dopiskiem - mocnokościste i z dużą ilością futra - anatomia i ruch są mu obce :angryy: ale to są odczucia moje !! i przy ringu w ocenach niektórych ras tylko i wyłącznie z GRUPY I Quote
Recommended Posts